Skip to main content

Το σουτ που μπήκε και τα σουτ που δεν μπήκαν…

Τα παιχνίδια της μπάλας είναι τέτοια που δεν σου επιτρέπουν να είσαι σίγουρος για τίποτα, ειδικά όταν μιλάμε για ένα παιχνίδι μπάσκετ.

Τα παιχνίδια της μπάλας είναι τέτοια που δεν σου επιτρέπουν να είσαι σίγουρος για τίποτα, ειδικά όταν μιλάμε για ένα παιχνίδι μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην παράταση από τη Γαλατασαράι με 78-77 χάνοντας δυο σουτ στο τέλος, αλλά έχοντας στείλει το παιχνίδι στην παράταση με ένα απίθανο τρίποντο του Σλούκα.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν πολύ δυνατά στο κατάμεστο «Αμπντί Ιπεκτσί» και έλεγξαν το παιχνίδι μέσα από την καλή τους άμυνα. Η… συνταγή χάλασε στη δεύτερη περίοδο και τα πολλά λάθη των παικτών του Ίβκοβιτς σε άμυνα και επίθεση έδωσαν τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να προηγηθούν με 14 πόντους.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν και μείωσαν στους τρεις, αλλά και πάλι οι Τούρκοι βρήκαν τον τρόπο να ανεβάσουν τη διαφορά σε διψήφια τιμή.

Η… αντεπίθεση του Ολυμπιακού είχε και συνέχεια κι αυτή τη φορά ήταν πολύ αποτελεσματική. Οι παίκτες του Ίβκοβιτς χάρις στα τρίποντα των Γκετσεβίτσιους και Πρίντεζη, αλλά και τις επιλογές του Σπανούλη άρχισαν να μειώνουν τη διαφορά και το παιχνίδι στο τέλος πήγε στις βολές. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού μείωσε σε 67-66 κι αμέσως έγινε φάουλ  στον Γιάκα Λάκοβιτς με το χρονόμετρο να θέλει μόλις 2’’ για να μηδενίσει. Ο Σλοβένος ευστόχησε εις διπλούν, αλλά οι Τούρκοι επέλεξαν να μην κάνουν φάουλ και το πλήρωσαν με τον Κώστα Σλούκα να πετυχαίνει ένα απίστευτο τρίποντο από το τρίποντο της άμυνας του Ολυμπιακού.

Στην παράταση οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν πιο δυνατά και πήραν προβάδισμα, αλλά ο πρώην Πειραιώτης Τζαμόν Γκόρντον το πήρε προσωπικά και με συνεχόμενους δικούς του πόντους κράτησε τη Γαλατά στο παιχνίδι και 12’’ πριν το τέλος της έδωσε και προβάδισμα. Στην τελευταία επίθεση, ο Σλούκας αστόχησε από τα έξι μέτρα, η μπάλα κατέληξε στον Γκετσεβίτσιους ο οποίος αστόχησε με τη σειρά του στο τρίποντο και ο Ολυμπιακός δεν πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο Τοπ-16.

Δεκάλεπτα: 15-15, 42-28, 57-47, 69-69, 78-77
Γαλατασαράι (Μαχμούτι): Σιπ 8, Λάκοβιτς 16 (1), Κοκσάλ, Σούμπερτ 5, Άντριτς 10, Αλντεμίρ 6, Γκόρντον 17 (1), Αρσλάν, Οζέρ 10 (2) Σάβοβιτς 6.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 11, Άντιτς 2, Σπανούλης 24 (2), Ντόρσεϊ 5, Πελεκάνος, Γκετσεβίτσιους 9 (1), Πρίντεζης 14 (1), Παπανικολάου 2, Μάντζαρης, Σλούκας 10 (2), Λο.

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Απόψε ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι για 45 λεπτά. Το κλειδί του αγώνα ήταν ο έλεγχος αλλά εμείς στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου τον χάσαμε απόλυτα. Επιστρέψαμε όμως κι από δικά μας σουτ που δεν μπήκαν χάσαμε το παιχνίδι. Αξίζαμε να κερδίσουμε αλλά και η Γάλατα το ίδιο. Συνεχίζουμε, έχουμε τέσσερα παιχνίδια μπροστά μας και πρέπει να μάθουμε.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ: Είχαμε σχεδιάσει ένα πίκ με τον Βασίλη, δε βγήκε, είδα μπροστά τον Λακοβιτς και πίστεψα ότι ήταν καλές οι προϋποθέσεις. Δεν μπήκε, ήταν θέλημα Θεού. Στο τέλος της κανονικής διαρκείας, τελείωνε ο χρόνος. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς. Σουτάρεις, κανείς μια προσευχή κι αν μπει καλώς. Δεν έχει όμως καμία σημασία από τη στιγμή που χάσαμε.

ΤΖΑΜΟΝ ΓΚΟΡΝΤΟΝ: Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για μας. Η αλήθεια είναι ότι στο μεγαλύτερο μέρος ελέγχαμε το παιχνίδι, αλλά όταν είδα τον Σλούκα να ευστοχεί σ’ αυτό το απίθανο σουτ ένιωσα περίεργα. Έπαιζα απέναντι στην παλιά μου ομάδα και με βοήθησε ότι ήξερα τον τρόπο παιχνιδιού της.

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157629084115029, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}