Skip to main content

Με άνεση και με... Αγραβάνη!

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε στο ΣΕΦ του Πανιωνίου με 98-72 στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Betshop Basket League. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης ήταν η επιστροφή του Δημήτρη Αγραβάνη στην ενεργό δράση! Ο φόργουορντ των "ερυθρολεύκων" πάτησε ξανά παρκέ -έπειτα από 11 μήνες απουσίας λόγω τραυματισμού- στο 35'.

Στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά δεν λειτούργησε τίποτα σωστά για τους "ερυθρολεύκους". Πολλά λάθη, κακές επιθετικές επιλογές, χαμένα ριμπάουντ και αμυντικά κενά έδωσαν στους φιλοξενούμενους την ευκαιρία να επιβάλουν τον ρυθμό τους και να "χτίσουν" μια διαφορά 11π. (20-31, στο 14'). Ο Πανιώνιος διατήρησε τις αποστάσεις μέχρι και το 15' (25-35), όμως, στο σημείο αυτό οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ αποφάσισαν να αντιδράσουν... Πίεσαν περισσότερο στην άμυνα, "χτύπησαν" από τα 6.75μ. και με ένα επί μέρους σκορ 20-6 έφεραν τα πάνω κάτω (45-41, στο 20').

Και δεν σταμάτησαν εκεί... Στην επανάληψη μπήκαν δυνατά, περιόρισαν επιθετικά τους κυανέρυθρους και με επιθετική αιχμή τον Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος αύξησαν τις αποστάσεις στους 17π. (65-48, στο 27'). Παίζοντας καθολικό μπάσκετ ο Ολυμπιακός κυριάρχησε απόλυτα στην τελευταία περίοδο, προηγήθηκε και με 29π. (98-69), δευτερόλεπτα πριν ο Καμαριανός διαμορφώσει το τελικό 98-72.

* Εκτός από τον τραυματία, Άξελ Τουπάν, την αναμέτρηση παρακολούθησε με πολιτικά και ο Γιώργος Πρίντεζης. Ο κόουτς, Ντέιβιντ Μπλατ, επέλεξε να τον αφήσει εκτός 12άδας για να τον ξεκουράσει.


Δεκάλεπτα: 18-20, 45-41, 71-56, 98-72.

 
Ολυμπιακός (Μπλατ): Βεζένκοφ 15 (3τρ., 6 ριμπ., 3 ασ.), Μιλουτίνοφ 6, Παπανικολάου 10 (1), Γουίλιαμς-Γκος 17 (4), Τίμα 11 (3), Αγραβάνης 2, Σπανούλης 9 (2τρ. 7 ασ.), Τολιόπουλος, Μπόγρης 6, Μάντζαρης 3 (5ασ.), Στρέλνιεκς 4, ΛεΝτέι 15.

Πανιώνιος (Οικονόμου): Παπαντωνίου 20(1), Μπέρι 14(2), Τέιλορ 8, Χάρις 9(3), Σίνγκλερ 3(1), Καμαριανός 3(1), Δίπλαρος 7(1), Ντόρσεϊ 8.
 
«Η επιστροφή του Αγραβάνη ήταν το πιο σημαντικό!»
 
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, στάθηκε ιδιαίτερα στην αγωνιστική επάνοδο του Δημήτρη Αγραβάνη. «Δυστυχώς όταν προέρχεσαι μια σειρά αγώνων όπως αυτή που προερχόμασταν εμείς είναι λογικό να έχεις μερικά σκαμπανεβάσματα και το περιμέναμε. Το είδαμε στο πρώτο μέρος και αναφέρομαι στο αμυντικό κομμάτι. Το επισημάναμε αυτό στους παίκτες στο ημίχρονο και στην συνέχεια ανταποκρίθηκαν πολύ καλά. Ο Πανιώνιος έκανε πολύ καλή δουλειά στο πρώτο εικοσάλεπτο. Έπαιξε πολύ καλά. Στο δεύτερο εμείς πραγματικά παίξαμε καλά και στις δύο πλευρές του γηπέδου και αυτό έκανε την διαφορά. Το μεγαλύτερο μήνυμα και αυτό με την μεγαλύτερη σημασία σήμερα για εμάς ήταν η επιστροφή του Δημήτρη Αγραβάνη. Ήταν εκτός για έναν χρόνο και πραγματικά δούλεψε πολύ σκληρά με τους γιατρούς και τους φυσιοθεραπευτές μας για να επιστρέψει. Είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον. Όλη η ομάδα είναι χαρούμενη για εκείνον! Σωματικά είναι στο 100%, μπασκετικά είναι λίγο πίσω, αλλά χάρηκα πάρα πολύ που τον είδα να πατάει παρκέ!».
 
Ερωτηθείς αν πέρα από την επιστροφή του Αγραβάνη υπήρχε κάποιο άλλο κέρδος από τον αγώνα με τον Πανιώνιο, απάντησε: «Τα παιχνίδια είναι σαν τις προπονήσεις κατά κάποιον τρόπο. Μπορείς να δουλέψεις σε διάφορες καταστάσεις, να δοκιμάσεις κάποια πράγματα και αν μπορείς να το κάνεις αυτό και ταυτόχρονα να κερδίσεις είναι πολύ σημαντικό! Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος από τον ρυθμό της ομάδας στα ματς με Ρεάλ και στο σημερινό. Είναι κάτι που το θέλαμε σήμερα και το καταφέραμε…».
 
Από την πλευρά του ο προπονητής του Πανιωνίου, Νίκος Οικονόμου, υποστήριξε: «Ξεκινήσαμε αρκετά καλά στο πρώτο μέρος. Στα τελευταία 3-4 λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου είχαμε μια χαλάρωση. Ήταν τελείως διαφορετική η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο. Είδαμε κάποια πράγματα… Κάποια πρέπει να τα κρατήσουμε, κάποια πρέπει να τα αλλάξουμε… Αλλά θεωρώ πως ήταν κρίμα για την προσπάθεια που έκαναν τα παιδιά το ότι άνοιξε το σκορ. Παίζαμε με τον Ολυμπιακό και ξέραμε τι σημαίνει αυτό… Σε δύο μέρες θα μπούμε στις προπονήσεις να δουλέψουμε, γιατί μας περιμένει ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι στην έδρα μας».