Skip to main content

Γκραν-τε... Ολυμπιακός! (vid)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε στο ΣΕΦ με χαρακτηριστική άνεση της Γκραν Κανάρια με 98-77 και έκλεισε με ιδανικό τρόπο (2/2) την "διαβολο-εβδομάδα" της Ευρωλίγκας!

Στα πρώτα πέντε λεπτά η ομάδα μας δεν μπορούσε να βρει ρυθμό, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι και προσπέρασαν με 9-8. Αυτή ήταν η πρώτη, αλλά και η τελευταία φορά που η Ισπανική ομάδα βρέθηκε σε θέση οδηγού. Με καλή άμυνα και επιθετικό οδηγό τον Γιώργο Πρίντεζη, ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενος με 20-14, ενώ στο δεύτερο φρόντισε να μετατρέψει το ματς σε... περίπατο! Με σούπερ άμυνα, επιθετική πολυφωνία, αλλά και δημιουργία στο παιχνίδι του (κάτι που φανερώνουν οι 17 ασίστ που μοίρασαν στο πρώτο εικοσάλεπτο), οι "ερυθρόλευκοι" ανέβασαν τον δείκτη της διαφοράς στους 20π. (47-27 στο 18') και φρόντισαν να διατηρήσουν σταθερά τις αποστάσεις (52-33, στο 20').

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα στην επανάληψη... Με τον αρχηγό, Βασίλη Σπανούλη, να "χτυπά" από τα 6.75μ. η ομάδα μας προηγήθηκε με 23π. (68-45, στο 27'), ενώ παρά τα διαφορετικά σχήματα που δοκίμασε ο κόουτς, Ντέιβιντ Μπλατ, διατήρησε τον απόλυτο έλεγχο (80-61, στο 34'). Στο λεπτό που ακολούθησε η ομάδα μας δέχθηκε ένα σερί 6-0 (80-67), όμως, μετά το τάιμ άουτ που κάλεσε ο προπονητής των "ερυθρολεύκων", η τάξη αποκαταστάθηκε άμεσα... Ο Ολυμπιακός ανέκτησε την καλή αμυντική του λειτουργία, πέρασε την μπάλα στην ρακέτα και ανέβασε ακόμη περισσότερo τον δείκτη της διαφοράς +24 (98-74 στο 39').

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης ήταν οι συνολικά 29 ασίστ, αριθμός ρεκόρ για την ομάδα μας στην Ευρωλίγκα!

Δεκάλεπτα: 20-14, 52-33, 73-54, 98-77.

Ολυμπιακός (Μπλατ): Γουίλιαμς-Γκος 11 (1τρ., 6 ασίστ), Τουπάν 1 (4 κλ.), Σπανούλης 21 (4 τρ., 8 ασ.), Τίμα, Μιλουτίνοφ 11(6 ριμπ., 5 ασ.), Στρέλνιεκς 11 (3), Βεζένκοφ 4 (6 ριμπ.), Πρίντεζης 16 (2), Παπανικολάου 6, Μάντζαρης 3 (1), Μπόγρης 2, ΛεΝτέι 12.

Γκραν Κανάρια (Γκαρθία): Όλιβερ 10 (2), Έρικσον 7 (1), Βένε 15 (3), Μπάλβιν 12, Μπάεζ 8 (2), Πασέτσνικς, Παουλί 5, Ραμπασέδα 6, Στρόμπερι 4, Ραντίσεβιτς, Φίσερ 5, Τιλί 5 (1)

«Να κοιτάξουμε μπροστά»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, δήλωσε: «Η διπλή εβδομάδα απαιτεί κάποια διαφορετικά πράγματα από τις ομάδες και πάντα υπάρχει μια διαφορετική δυναμική. Το πιο σημαντικό είναι η πνευματική κατάσταση της ομάδας, αλλά και ατομικά. Προσεγγίσαμε σωστά το παιχνίδι, με καθαρό μυαλό και σωστή συμπεριφορά. Η ομάδα έπαιξε καλά και δίνω συγχαρητήρια για αυτό στους παίκτες μου για την ωριμότητά τους και τον επαγγελματισμό τους. Αυτή η εβδομάδα τελείωσε, τώρα θα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά στο δύσκολο παιχνίδι της Κυριακής και σε εκείνο που ακολουθεί στην Κωνσταντινούπολη. Μου άρεσε ο τρόπος που κυκλοφορήσαμε την μπάλα και που παίξαμε ομαδικά, ειδικά στην επίθεση. Επίσης, εκτιμώ πραγματικά τους φιλάθλους που ήρθαν και υποστήριξαν την ομάδα με αυτό τον τρόπο. Οι δίδυμες κόρες μου είναι εδώ και δεν χάνω ποτέ όταν έρχονται!».

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει πως από τους 69 πόντους στο ματς κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός σκόραρε 98 απέναντι στην Γκραν Κανάρια, είπε: «Αυτό που λέει σε εμένα είναι ότι πρέπει να προσεγγίζεις κάθε παιχνίδι, κατανοώντας τι πρέπει να κάνεις για να κερδίσεις και τι είδους παιχνίδι πρέπει να κάνεις. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Δεν θεωρώ πως μπορείς να πας στην ΤΣΣΚΑ και να κερδίσεις το παιχνίδι 98-90 ή 98-95 … Οπότε στην Μόσχα κάναμε ένα συγκεκριμένο είδος παιχνιδιού. Προσπαθήσαμε να ελέγξουμε τον ρυθμό και να πάμε σε λιγότερες κατοχές . Το κάναμε, απλά δεν τα καταφέραμε σε κάποια plays στο τέλος του αγώνα. Το αποψινό ματς ήταν διαφορετικό είδος ματς. Εμείς θεωρώ πως είχαμε την δυνατότητα να παίξουμε ένα παιχνίδι που είναι πιο κοντά στο δικό μας στυλ και εκμεταλλευτήκαμε περισσότερο τα δυνατά μας σημεία. Θεωρώ πως με την Μπαρτσελόνα έπρεπε να είχαμε σκοράρει 80, όχι 69, αλλά η άμυνα από την Μπαρτσελόνα ήταν πιο δυνατή και επίσης χάσαμε 4-5 λέι απ και κάποια ανοικτά σουτ. Παρόλα αυτά σε αυτό το ματς παίξαμε διαφορετικά γιατί αυτό έπρεπε να κάνουμε.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Ισπανικής ομάδας, Βίκτορ Γκαρσία, τόνισε: «Στο πρώτο ημίχρονο και ειδικά στην δεύτερη περίοδο σταματήσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί λόγω του τραυματισμού ενός πολύ σημαντικού παίκτη για εμάς, του Ραντίσεβιτς. Έχουμε τρία πλέι μέικερ, ο Χάνα είναι εκτός, ο Ραντίσεβιτς επίσης… Δεν ήμασταν στην ίδια σωματική κατάσταση, είχαμε κάποια προβλήματα να αντιμετωπίσουμε στο αμυντικό ριμπάουντ. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα, ήμασταν ανταγωνιστικοί και κάναμε καλή προσπάθεια».