Skip to main content

Ολική επαναφορά και άνετη νίκη επί του Περιστερίου (vid)

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε στο ΣΕΦ του Περιστερίου με 92-69, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Betshop Basket League.

Πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα ο Γιάνις Στρέλνιεκς τέθηκε νοκ άουτ! Ο Λετονός γκαρντ δέχθηκε χτύπημα "καρατιά" στο κεφάλι και χρειάστηκε να κάνει πέντε ράμματα.

Με διαδοχικούς πόντους του Νίκολα Μιλουτίνοφ η ομάδα μας προηγήθηκε με 6-2 στο 3', όμως, στην συνέχεια αδράνησε αμυντικά και δέχθηκε ένα σερί 12-0 (6-12, στο 5'). Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν σταθερά το προβάδισμα (16-21, στο 10'), ενώ στην δεύτερη περίοδο εκμεταλλευόμενοι τα φαλτσοσφυρίγματα των διαιτητών, αλλά την αστοχία των "ερυθρολεύκων" (οι οποίοι ήταν εμφανώς εκνευρισμένοι από τα όσα διαδραματίζονταν στο παρκέ) βρέθηκαν στο +17 (19-38, στο 24'). Αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι το 23' ο Σέρβος σέντερ του Ολυμπιακού είχε ήδη φορτωθεί με 3 φάουλ, έχοντας δεχθεί και τεχνική ποινή! Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ, πάντως, δεν ήταν διατεθειμένοι να "πετάξουν" στο καλάθι των αχρήστων τους δύο βαθμούς της νίκης...

Πίεσαν στην άμυνα και με επιθετική αιχμή τον Άξελ Τουπάν μείωσαν στους 6π. (42-48) με την ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου (στο διάστημα αυτό ο Γάλλος φόργουορντ είχε 17π.!). Και αυτό ήταν μόνο η αρχή... Στην επανάληψη οι "ερυθρόλευκοι" έπαιξαν ολοκληρωτικό μπάσκετ και από το -6 βρέθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες στο +16 (74-58) στο 30'. Αρνήθηκε, ωστόσο, να πατήσει φρένο... Με τον Σάσα Βεζένκοφ να εκτελεί από τα 6.75μ. η ομάδα μας αύξησε κι άλλο τις αποστάσεις (26π., 90-64 στο 37') και έφτασε δια περιπάτου στην τελική επικράτηση.

Δεκάλεπτα: 16-21, 42-48, 74-58, 92-69.

«Το πρόβλημα ήμασταν εμείς…»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, τόνισε: «Πριν ξεκινήσω θέλω να ευχηθώ σε όλους καλές γιορτές. Όσον αφορά στο παιχνίδι, προφανώς ‘υποφέραμε’ λίγο από την πολύ δύσκολη εβδομάδα που περάσαμε λόγω των διπλών αγώνων στην Ευρωλίγκα, αλλά φυσικά και από την πολύ καλή απόδοση του Περιστερίου στο πρώτο ημίχρονο. Δεν πρέπει να παραβλέψουμε πως ο αντίπαλός μας έπαιξε πολύ καλά στο πρώτο μέρος. Εμείς δεν παίξαμε τόσο καλά και για αυτό βρεθήκαμε σε αυτή την θέση. Όταν αποφασίσαμε να περιορίσουμε τα λάθη μας και μην ασχολούμαστε με τους διαιτητές, αλλά να παίξουμε μπάσκετ προφανώς κάναμε την διαφορά. Το να δυσκολεύεσαι καμία φορά μπορεί να σου βγει σε καλό. Μερικές φορές πέφτεις, όμως, πρέπει να ξέρεις πως θα σηκωθείς. Όταν το κατάλαβαν αυτό που παίκτες παίξαμε πραγματικά καλά για 25 λεπτά. Αν δείτε τον Ευρωπαϊκό χάρτη θα διαπιστώσετε πως οι ομάδες της Ευρωλίγκας σε γενικό βαθμό ‘υποφέρουν’ στα Εθνικά πρωταθλήματα μετά τις διπλές εβδομάδες. Πρέπει να είσαι σωματικά και πνευματικά να παλέψεις. Δεν είναι εύκολο να χάνεις με 20 πόντους και τελικά να κερδίζεις με 25. Μιλάμε για 45 πόντους νίκη».

Σε ερώτηση για την αντίδραση του Νίκολα Μιλουτίνοφ, απάντησε: « Δεν θα ήθελα να πω κάτι, γιατί ότι είχα να πω του το είπα κατά πρόσωπο. Και επειδή είστε καλοί άνθρωποι και έχουμε και γυναίκες στην αίθουσα σίγουρα δεν θα ήθελα να αναφέρω αυτά που του είπα. Αλλά αυτό που θα πω γενικά και που λέω στους παίκτες μου ως κανόνα είναι πως πρέπει να αλλάξετε την πίεση, τον θυμό σας ή τα αρνητικά σας συναισθήματα σε κάτι θετικό. Αν είστε θυμωμένοι για κάτι που έγινε στο παιχνίδι, ανταγωνιστείτε πιο σκληρά τον αντίπαλό σας. Αν είστε πιεσμένοι για κάποιο σφύριγμα που έδωσαν ή δεν έδωσαν οι διαιτητές χρησιμοποιήστε το ως κίνητρο για να κάνατε καλύτερα αυτό που πρέπει στο παρκέ. Διοχέτευσε την ενέργειά σου για να βγεις από αυτή την κατάσταση. Δεν έχει σημασία αν είχε γίνει και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Σήμερα δεν παίζαμε με τον Παναθηναϊκό και ο Νίκο εκνευρίστηκε. Δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Όχι με αυτό τον τρόπο. Δεν είναι αποδεκτό και το ξέρει».

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την διαιτησία, είπε: «Είμαι χαρούμενος και ευγνώμον που οι φίλαθλοί μας ήρθαν μαζικά να δουν το παιχνίδι. Ήταν πολύ καλό το τάιμινγκ γιατί πραγματικά τους χρειαζόμασταν. Στο πρώτο μέρος το πρόβλημα δεν ήταν οι διαιτητές, ήμασταν εμείς. Σίγουρα κάποια σφυρίγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά, αλλά είμαι εδώ για να σας πω πως το πρόβλημα ήμασταν εμείς, σε αντίθεση με κάποια άλλα φετινά μας παιχνίδια. Σήμερα το πρόβλημα ήμασταν εμείς, όχι οι διαιτητές».

Αναφερόμενος στον τραυματισμό του Γιάνις Στρέλνιεκς, διευκρίνισε: «Χτύπησε πολύ δυνατά και έκανε πέντε ράμματα στο κεφάλι. Θα μπορούσε να επιστρέψει να παίξει παρά τα ράμματα, αλλά το πρόβλημα ήταν πως είχε χτυπήσει στο κεφάλι ευτυχώς δεν έχει κάτι πιο σημαντικό από πονοκέφαλο. Δεν είναι κάτι σοβαρό. Θα δούμε βέβαια, αλλά δεν θα το διακινδυνεύαμε έτσι και αλλιώς. Πρέπει να είσαι προσεκτικός όταν πρόκειται για χτύπημα στο κεφάλι. Είναι επικίνδυνο».

Για το αν θα «χρησιμοποιήσει» το σημερινό ματς ενόψει εκείνου με την Νταρουσάφακα, σχολίασε: «Ελπίζω πως δεν θα βρεθούμε στην ίδια κατάσταση. Αλλά σίγουρα δείξαμε την ικανότητά μας να επιστρέψουμε στο ματς αν χρειαστεί. Θα προτιμούσα να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Είναι πολύ δύσκολο και πολύ σημαντικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό».

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Περιστερίου, Αργύρης Πεδουλάκης, τόνισε: «Νομίζω ότι ήταν ένα παιχνίδι που είχε δύο όψεις. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν ανταγωνιστικοί. Προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα, ο Ολυμπιακός ανέβασε την ποιότητα και την ένταση της άμυνάς του και εκεί δεν ανταποκριθήκαμε. Αυτό είναι ένα στοιχείο που πρέπει να καταλάβουμε για να ανέβουμε επίπεδο, πως αυτή είναι η ένταση, αν θες να γίνεις καλύτερη ομάδα. Είναι ένα καλό μάθημα για την ομάδα μας και πνευματικά και σωματικά για να αυξήσουμε τον χρόνο που μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε εξαιρετικές ομάδες, ομάδες επιπέδου Ευρωλίγκας. Θεωρώ πως πνευματικά σε κάποια πράγματα δεν ανταποκριθήκαμε. Επίσης, μας έλειπε ένα παιδί που παίρνει το ένας με έναν με τους ψηλούς, ο Χάροου, ο οποίος ηρεμεί και την ομάδα. Κουράστηκε και ο Τζόρνταν και από εκεί και πέρα ήταν εύκολο για τον Ολυμπιακό να φύγει στον αιφνιδιασμό, να έρθει κοντά στο σκορ και να γίνουν πιο εύκολα για εκείνον τα πράγματα, λόγω της ποιότητάς του. Είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα».