Skip to main content

Κακή εμφάνιση και ήττα στην Κωνσταντινούπολη

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει το πολύτιμο διπλό στην Κωνσταντινούπολη. Ηττήθηκε από την Νταρουσάφακα με 79-75, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Η τουρκική ομάδα επέβαλε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης τον ρυθμό της (24-12 στο 10’), βασιζόμενη στην δύναμή της στην ρακέτα, αλλά κυρίως στα τραγικά ποσοστά των «ερυθρολεύκων» (στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν 1/2 ελεύθερες βολές, 4/13 δίποντα και 1/6 τρίποντα!). Ο Ντέιβιντ Μπλατ ανακάτεψε την τράπουλα, ωστόσο, κανένα από τα σχήματα που δοκίμασε δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό… Οι γηπεδούχοι –εκμεταλλευόμενοι και τα αβίαστα λάθη της ομάδας μας- ανέβασαν την διαφορά στους 17π. (31-14, στο 13’). Τελικά, χάρη τις προσπάθειες του Ζακ ΛεΝτέι (ήταν ο μόνος «ερυθρόλευκος» που είχε σταθερή «σύνδεση» με το καλάθι) μείωσε σε 42-31, με την ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου.

Η εικόνα του Ολυμπιακού δεν βελτιώθηκε στην επανάληψη… Για την ακρίβεια τα πράγματα έγιναν χειρότερα, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν στο -19 (58-39, στο 25’). Παρόλα αυτά, δεν εγκατέλειψαν τη μάχη… Με πιεστική άμυνα και τον Γιάνις Στρέλνιεκς να «χτυπά» από την περιφέρεια, η ομάδα μας κατάφερε με ένα επί μέρους σκορ 16-2 να μειώσει στους 5π. (60-55, στο 31’). Οι γηπεδούχοι απάντησαν με ένα σερί 6-0 (66-55), ενώ βασιζόμενοι στους Ντάγκλας και Πέινερς διατήρησαν τον απόλυτο έλεγχο μέχρι και το 35’ (72-60). Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ αρνήθηκαν και πάλι να πετάξουν λευκή πετσέτα… Πήραν άριστα στην άμυνα και με ένα σερί 7-0 μείωσαν στους 3π. (72-69, στο 38’). Ωστόσο, οι κακές επιθετικές επιλογές δεν τους επέτρεψαν να ολοκληρώσουν το come back (76-69, στο 39’). Με καλάθι του Πρίντεζη και τρίποντο του Στρέλνιεκς ο Ολυμπιακός μείωσε στο καλάθι (76-74) 15’’ για το τέλος. Με 1/2 βολές ο Ντάγκλας διαμόρφωσε το 77-74 (14.3’’), με τον ίδιο τρόπο ο Πρίντεζης μείωσε σε 77-75 (11.1’’), ενώ όλα τελείωσαν όταν η ομάδα μας απέτυχε μετά την δεύτερη χαμένη βολή να πάρει το επιθετικό ριμπάουντ. Το τελικό 79-75 «έγραψε» από την γραμμή της φιλανθρωπίας ο Ντάγκλας.

Δεκάλεπτα: 24-12, 42-31, 60-53, 79-75.

Νταρουσάφακα (Ερνάκ): ΜακΚάλουμ, Οζμιζράκ, Κοσούτ, Κιντ 8 (2), Οζντεμίρογλου, Σαβάς 6, Μπράουν 7 (1), Ντάγκλας 19, Πέινερς 16 (1), Ντίμπλερ 5 (1), Έβανς 8, Έρικ 10.

Ολυμπιακός (Μπλατ): Γουίλιαμς-Γκος 7 (1τρ., 5 ασ.), Τουπάν 5(1), Σπανούλης 7, Τίμα, Μιλουτίνοφ 6 (9 ριμπ.), Στρέλνιεκς 15 (4/τρ., 5 ριμπ.), Βεζένκοφ 2, Πρίντεζης 10 (9 ριμπ.), Παπανικολάου 11 (2τρ.), ΛεΝτέι 12.

 

«Να κρατήσουμε το κεφάλι ψηλά και να προχωρήσουμε»

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», δήλωσε: «Συγχαρητήρια στην Νταρουσάφακα. Έκανε εξαιρετικό παιχνίδι. Εμείς ξεκινήσαμε πολύ χαλαρά και χάσαμε με μεγάλη διαφορά το πρώτο δεκάλεπτο. Επιστρέψαμε στα υπόλοιπα δεκάλεπτα, όμως, κυνηγούσαμε συνεχώς στο σκορ καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης. Στην Ευρωλίγκα θα πρέπει να παίζεις συγκεντρωμένα και τα σαράντα λεπτά, κάτι που εμείς δεν κάναμε απόψε. Πρέπει να κρατήσουμε το κεφάλι ψηλά και να προχωρήσουμε.

Όταν του ζητήθηκε να συγκρίνει την απόδοση των παικτών της τουρκικής ομάδας σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, απάντησε: «Δεν έχω δει όλα τα παιχνίδια της αντιπάλου μας. Θεωρώ πως οι παίκτες που ήταν και την περσινή χρονιά εδώ έπαιξαν πολύ καλά εναντίον μας. Δεν περίμενα αυτό, αλλά δεν είχαμε την σωστή αντίδραση».
Για το ποιος τομέας θεωρεί πως ήταν η αχίλλειος πτέρνα του Ολυμπιακού, είπε: «Δεν ήταν ένας μόνο… Προφανώς η άμυνά μας στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν πολύ μακριά από τα στάνταρ μας. Στο πρώτο μέρος κάναμε πολλά λάθη, που η Νταρουσάφακα μετέτρεψε σε εύκολους πόντους. Δεν σουτάραμε με καλά ποσοστά και στο τέλος δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε για αυτούς τους λόγους».

Τέλος, για το πώς ένιωσε που επέστρεψε ως αντίπαλος κόντρα στην ομάδα με την οποία κέρδισε το Eurocup και αν αυτό του ξύπνησε αναμνήσεις, σχολίασε: «Ήταν όμορφο που επέστρεψα και είδα καλούς ανθρώπους και φιλικά πρόσωπα. Αυτή τη στιγμή έχω εστιάσει στον Ολυμπιακό. Αυτός είναι το πρώτο πράγμα που έχω στην καρδιά και στο μυαλό μου. Όπως είπα και πριν, ήταν όμορφο που πριν το ματς είδα φίλους, όμως, δεν ήταν αυτός ο σκοπός που ήρθα εδώ. Σκοπός ήταν να κερδίσει η ομάδα μου και προφανώς δεν έκανα πολύ καλή δουλειά. Και από αυτή την άποψη, απογοητεύτηκα».

Από την πλευρά του ο Γιάνις Στρέλνιεκς, τόνισε: «Δεν με νοιάζει τι γράφει η στατιστική. Η Νταρουσάφακα έπαιξε πιο σκληρά από εμάς. Είχαν μόλις μία νίκη, αλλά τελευταία έπαιζαν καλύτερα. Είμαστε μία σκληρή ομάδα, αλλά δεν το δείξαμε απόψε. Τους αφήσαμε να κάνουν το παιχνίδι που ήθελαν. Στην άμυνα στο πέντε εναντίον πέντε κάναμε καλή δουλειά, αλλά τους αφήσαμε να τρέξουν, όπως ήθελαν. Πήραμε μερικές λανθασμένες αποφάσεις και ήμασταν βιαστικοί. Ίσως έπρεπε να χάσουμε αυτό το παιχνίδι για να μάθουμε από αυτό, να μείνουμε προσγειωμένοι και τα πόδια μας να παραμείνουν στο έδαφος».