Skip to main content

Δυσκολεύτηκε, αλλά πέρασε από την Πάτρα

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 80-77 του Προμηθέα στην Πάτρα, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Basket League.

Εκτός αποστολής από την συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος τις τελευταίες μέρες ταλαιπωρήθηκε από ίωση και ο Γιώργος Πρίντεζης, προκειμένου να ξεκουραστεί.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, "χτύπησαν" αποτελεσματικά τόσο από την περιφέρεια, όσο και κάτω από το καλάθι και πήραν μια διαφορά 9π. (15-6) στο 5'. Ο Ντέιβιντ Μπλατ ανακάτεψε νωρίς την... τράπουλα (μέχρι το 6' είχε χρησιμοποιήσει τους 10 από τους 12 παίκτες του), όμως, παρά τις εμπνεύσεις του αρχηγού, Βασίλη Σπανούλη (23-17 στο 10'), ο Προμηθέας διατήρησε σταθερά τον έλεγχο (29-19 στο 12'). Στην συνέχεια οι "ερυθρόλευκοι" βελτίωσαν αισθητά την άμυνά τους, πήγαν σε καλύτερες επιθετικές επιλογές και με τον Γιώργο Μπόγρη να κάνει καλή δουλεία στην ρακέτα σε άμυνα και επίθεση, κατάφεραν σε πρώτη φάση να ισοφαρίσουν σε 29-29 (στο 15') και στην συνέχεια να κλείσουν το πρώτο εικοσάλεπτο στο +6 (35-41).

Βασιζόμενος επιθετικά στους Παπανικολάου και ΛεΝτέι ο Ολυμπιακός ανέβασε τον δείκτη της διαφοράς στους 10π. (45-55, στο 28'), όμως, ότι με τόσο κόπο "έχτισε", λίγο έλειψε να το "γκρεμίσει" μέσα σε μόλις 1 λεπτό! Τόσο χρειάστηκαν οι γηπεδούχοι για να απαντήσουν με ένα σερί 7-0 και να μειώσουν στους 3π. (52-55). Μπόγρης και ΛεΝτέι αποκατέστησαν την τάξη και ανέβασαν τον δείκτη της διαφοράς στους 14π. (63-77 στο 37'). Ωστόσο, ο Προμηθέας εκμεταλλεύτηκε την αδικαιολόγητη χαλάρωση των "ερυθρολεύκων", αντεπιθέθηκε βασιζόμενος στον Κασελάκη και μείωσε σε 77-80, 5'' για το τέλος. Περίπου 3.4'' για την λήξη οι διαιτητές χρέωσαν με παράβαση τον Κώστα Παπανικολάου (έκριναν πως πάτησε την τελική γραμμή), όμως, η καλή άμυνα της ομάδας μας δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να στείλουν το ματς στην παράταση.

Φουλάρει για ένα ακόμη ρεκόρ ο αρχηγός!

Ο Βασίλης Σπανούλης πέτυχε 3 τρίποντα στην αναμέτρηση με τους Πατρινούς και πέρασε στην 2η θέση της λίστας με τους παίκτες που έχουν τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στην ιστορία της Α1 (έφτασε τα 628). Πλέον, ο V-Span χρειάζεται άλλα 8 εύστοχα τρίποντα για να "πιάσει" στην κορυφή τον Άγγελο Κορωνιό και συνολικά 9 για να απολαύσει την μοναξιά της!

Δεκάλεπτα: 23-17, 35-41, 52-57, 77-80

Προμηθέας (Γιατράς): Κατσίβελης 8 (2), Μέιερ, Λίποβι 11 (3), Έλις 17, Μπράουν 7(1), Σαλούστρος, Κασελάκης 20(2), Τσαϊρέλης 10, Γερομιχαλός, Χολ 2, Παρκς 2.

Ολυμπιακός (Μπλατ): Βεζένκοφ 2, Μπόγρης 14 (6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Παπανικολάου 17 (2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Στρέλνιεκς, Γουίλιαμς Γκος 8, Σπανούλης 16 (3 τρίποντα, 6 ασίστ) Μάντζαρης, Τουπάν 5 (1), ΛεΝτέι 17 (7 ριμπάουντ).

"Σημαντική νίκη η σημερινή"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, δήλωσε: "Θεωρώ πως πραγματικά μπορούμε να πούμε καλά πράγματα και για τις δύο ομάδες όσον αφορά στο σημερινό παιχνίδι. Είμαι περήφανος για τον τρόπο που οι παίκτες μου χειρίστηκαν ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι, είναι το 5ο μας μέσα σε διάστημα δέκα ημερών. Θέλω να συγχαρώ τον Προμηθέα για όσα έχει πετύχει, για το όμορφο μπάσκετ που παίζει και για το όμορφο μπασκετικό περιβάλλον που όλοι είδατε σήμερα. Αυτό ειναι καλό για το ελληνικό μπάσκετ και για όλους όσους ασχολούνται με αυτό. Πολύ καλή και πολύ σημαντική είναι η σημερινή νίκη για εμάς. Είμαι χαρούμενος. Πραγματικά θεωρώ πως οι παίκτες μας έδειξαν χαρακτηρα".

Όταν του ζητήθηκε να κάνει ένα μίνι απολογισμό, δεδομένου ότι με την συγκεκριμένη αναμέτρηση ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του ελληνικού πρωταθλήματος, τόνισε: "Όταν έχεις μια ομάδα με πολλούς νέους παίκτες και νέους ηλικιακά παίκτες και τελειώνεις τον πρώτο γύρο με ρεκόρ 12-1 και την ίδια ώρα είσαι πολύ ανταγωνιστικός στην Ευρωλίγκα, τότε μπορούμε να πούμε πως το πρώτο μισό της σεζόν ήταν πολύ καλό. Αυτό βέβαια δεν αποτελεί εγγύηση για τίποτα στο μέλλον. Θα πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί και πεινασμένοι, όπως έλεγε και ο Ντέρικ Σαρπ, ο οποίος ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες μου, αλλά και από τους καλύτερους βοηθούς μου. Μετά από κάθε νίκη ερχόταν στα αποδυτήρια και έλεγε 'Ταπεινά και πεινασμένα αγόρια'. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό".

Ερωτηθείς για το αν έμεινε ικανοποιημένος από τους παίκτες που κλήθηκαν να καλύψουν το κενό των Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη, απάντησε: "Θέλεις να δεις στην ομάδα σου παίκτες που δεν περιμένουν να τους δοθεί τίποτα. Παίκτες που παίρνουν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται και κάνουν κάτι με αυτές. Δεν είναι ο μόνος, αλλά θα τον χρησιμοποιήσω ως παράδειγμα... Αυτό που έχει κάνει ο Γιώργος Μπόγρης στα τελευταία παιχνίδια με τον σημαντικό χρόνο που του έχει δοθεί δείχνει πόσο επαγγελματίας είναι και τι προσωπικότητα και χαρακτήρα έχει. Και να σας πω την αλήθεια, είμαι στον χώρο πολλά χρόνια όπως ξέρετε και με την θέληση του Θεού θα παραμεινω για κάμποσα ακόμα, αλλά όπου πάω θα πάρω μαζί μου αυτόν τον παίκτη. Για αυτο΄και ο Ολυμπιακός τον πήρε πριν έρθω εγώ. Γιατι το κατάλαβαν αυτό. Είναι αυτό που θέλει η ομάδα. Πρώτα χαρακτήρας και μετά όλα τα άλλα έρχονται... Και θέλω να πω πως έχει πολλά τέτοια παιδια ο Προμηθέας. Είναι θαυμαστής αυτής της ομάδας από πέρυσι που ήρθα με την Νταρουσάφακα για προπόνηση. Δεν με εκπλήσει αυτό που συμβαίνει εδώ".