Skip to main content

Άνετη νίκη επί της Κύμης (vid)

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε στο ΣΕΦ της Κύμης με 92-69, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Betshop Basket League. Εκτός 12άδας ήταν ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος στην αναμέτρηση με την Φενέρμπαχτσε δέχθηκε γονατιά που του δημιούργησε αιμάτωμα στο δεξί πόδι.

Οι "ερυθρόλευκοι" προηγήθηκαν με 13-7 στο 6', όμως, η Κύμη βασιζόμενη στον Τουντζιαράκη κατάφερε να απαντήσει με ένα σερί 7-0 και να προσπεράσει με 13-14. Αυτή ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν σε θέση οδηγού. Με τρίποντο ο Άξελ Τουπάν διαμόρφωσε το 16-14, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο, ενώ στην συνέχεια η ομάδα μας πίεσε στην άμυνα, κυκλοφόρησε εξαιρετικά την μπάλα στην επίθεση και με επιθετική αιχμή τον Ζακ ΛεΝτέι ανέβασε τον δείκτη της διαφοράς στους 16π. (34-18, στο 16'). Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ροκανίσουν την διαφορά, δεν μπόρεσαν, όμως, να πλησιάσουν σε απόσταση μικρότερη των 10π. (42-32).

Στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου η ομάδα μας αύξησε τις αποστάσεις στους 14π. (46-32), όμως, λάθη και αμυντικά κενά έδωσαν την ευκαιρία στην Κύμη να βρει στόχο από τα 6.75μ. και να μειώσει στους 3π. (50-47, στο 25'). Ο Ντέιβιντ Μπλατ κάλεσε αμέσως τάιμ άουτ και με την επιστροφή τους στο παρκέ οι παίκτες του εμφανίστηκαν μεταμορφωμένοι! Με σούπερ άμυνα και όπλο τους την δύναμή τους στην ρακέτα, "έτρεξαν" ένα επί μέρους σκορ 14-2 και αποκατέστησαν την τάξη (64-59, στο 29'). Και δεν σταμάτησαν εκεί. Ακολουθώντας την ίδια... συνταγή ανέβασαν τον δείκτη της διαφοράς στους 25π. (88-63 στο 38') και μετέτρεψαν την αναμέτρηση σε περίπατο.

Δεκάλεπτα: 16-14, 42-32, 64-51, 92-69.

Ολυμπιακός (Μπλατ): Πρίντεζης 12, Σπανούλης 16 (3), Μιλουτίνοφ 2 (6 ριμπ., 4 ασίστ), Γουίλιαμς Γκος 10, Τίμα 6 (1), Βεζένκοφ, Αγραβάνης 7 (1), Μάντζαρης 3 (1), Στρέλνιεκς 6, Τουπάν 10 (2), ΛεΝτέι 20 (7 ριμπάουντ).

Κύμη (Κουτσός): Τουντζιαράκης 10, Σαγκς 2, Γουάσινγκτον 15 (1), Λιούις 18 (1), Γουίλιαμς 8 (2), Πουλιανίτης 8 (2), Τσιάρας 2, Μαραγκός 6, Γερομιχαλός, Μητσιμπόνας, Μαργέλης.

«Οι φίλαθλοί μας μας βοηθούν να κερδίζουμε παιχνίδι»

Ανοικτή πρόσκληση τους «ερυθρόλευκους» φιλάθλους απεύθυνε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης με την Μπαρτσελόνα (31/01, 21.00) στο ΣΕΦ. «Θεωρώ πως είναι σημαντικό να κάνεις ένα καλό παιχνίδι στην ελληνική λίγκα, πριν από ένα μεγάλο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα. Εμείς έχουμε μπροστά μας ένα πολύ μεγάλο αγώνα στην Ευρωλίγκα και θεωρώ πως κάναμε ένα σοβαρό και θετικό παιχνίδι απόψε. Παίξαμε καλή άμυνα, τρέξαμε, θα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερα ποσοστά, αλλά δεν μπορείς να το έχεις αυτό κάθε μέρα. Παρόλα αυτά κάναμε πολύ καλή δουλειά. Όπως είπα και πριν, την Πέμπτη έχουμε πολύ μεγάλο παιχνίδι και οι φίλαθλοί μας είναι πολύ μεγάλο κομμάτι του τι πρεσβεύει ο Ολυμπιακός. Ελπίζω και εύχομαι να δω τους φιλάθλους μας στις εξέδρες, γιατί είναι σημαντικό και είναι δεδομένο πως μας βοηθούν, όταν έρχονται και μας δίνουν το πνεύμα και την ενέργειά τους. Μπορώ θυμηθώ πολλά παιχνίδια που κερδίσαμε φέτος χάρη σε εκείνους».

Ο κόουτς της Κύμης, Ισίδωρος Κουτσός, τόνισε: «Το αποψινό παιχνίδι για εμάς ήταν ματς διαχείρισης χρόνου και ισορροπίας. Προσπαθήσαμε να δώσουμε χρόνο σε όλους τους παίκτες μας και να επιβραβεύσουμε παιδιά που μας έχουν βοηθήσει πολύ στο κομμάτι της προπόνησης. Είχαμε αρκετά καλά διαστήματα, τα οποία ήταν μεταφράσιμα σε πόντους και μπορέσαμε να ισορροπήσουμε το παιχνίδι. Φτάσαμε αρκετές φορές κοντά στο σκορ. Υπήρχαν, όμως και διαστήματα που κάναμε φτηνά λάθη, τα οποία κόστισαν και αμέσως ο Ολυμπιακός μέσα από το ανοικτό γήπεδο και των λάθος επιλογών μας στο σουτ μας τιμώρησε με αιφνιδιασμό και λέι απ. Υπήρχε τεράστια διαφορά όσον αφορά στο μέγεθος των παικτών και αυτό φάνηκε στον τομέα των ριμπάουντ. Ακόμη και όταν εμείς ήμασταν καλοί στο κομμάτι της άμυνας, ο Ολυμπιακός σκόραρε με δεύτερες επιθέσεις. Γενικά είμαι πολύ ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών μου. Όλη μας η συγκέντρωση είναι στον επόμενο αγώνα. Από αύριο κιόλας θα μπούμε στο γήπεδο και μέσω του βίντεο και της προπόνησης να βελτιωθούμε για το ματς του Σαββάτου».