Skip to main content

Πύρρειος νίκη στην Λήμνο

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε άνετα του Ήφαιστου στην Λήμνο με 73-53, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Betshop Basket League, ωστόσο, κατά την διάρκεια της αναμέτρησης είδε να βγαίνουν εκτός μάχης λόγω τραυματισμού οι Νίκολα Μιλουτίνοφ (στο 5') και Γιώργος Πρίντεζης (στο 23').

Ο Σέρβος σέντερ -ο οποίος χτύπησε στην κνήμη- θα υποβληθεί απόψε σε μαγνητική, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη. Υπενθυμίζουμε πως στην Λήμνο δεν ταξίδεψε ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος ταλαιπωρείται από αιμάτωμα στο γόνατο.

Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος και Ζακ ΛεΝτέι μπήκαν "ζεστοί" και συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε η ομάδα μας να "χτίσει" μια διαφορά 10π. (8-18 στο 8'). Ο Ήφαιστος αντέδρασε και εκμεταλλευόμενος τα "ερυθρόλευκα" αμυντικά κενά πλησίασε στο καλάθι (22-24) στο 12'. Όμως, η απάντηση των παικτών του Ντέιβιντ Μπλατ ήταν άμεση. Πίεσαν στην άμυνα, κυκλοφόρησαν εξαιρετικά την μπάλα στην επίθεση και μέσα από καλές συνεργασίες αύξησαν τις αποστάσεις στους 11π. (30-41, στο 19'). Τελικά με 2/2 βολές ο Γκότσερ διαμόρφωσε το 32-41, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο εικοσάλεπτο.

Στην επανάληψη , παρά το νέο πλήγμα στην φροντ λάιν και παρά την συνεχιζόμενη περιφερειακή αστοχία, ο Ολυμπιακός διατήρησε σταθερά τον έλεγχο χάρη στην καλή του άμυνα (40-49). Στην συνέχεια, δε, χάρη στον Ζακ ΛεΝτέι, που έμοιαζε να παίζει χωρίς αντίπαλο στο ζωγραφιστό, εκτόξευσε την διαφορά στους 23π. (43-66 στο 32'). Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός έχασε την επαφή του με το καλάθι για περίπου 4:30 λεπτά, όμως, δεν το πλήρωσε... Χάρη στην καλή του άμυνα απέτρεψε τους γηπεδούχους να ρίξουν την διαφορά κάτω από τους 14π. (52-66), ενώ όταν οι Ζακ ΛεΝτέι και Γιάνις Τίμα ανέλαβαν δράση στην επίθεση ο δείκτης της τελικής διαφοράς "σκαρφάλωσε" στους +20 (53-73).

Δεκάλεπτα: 16-22, 32-41, 43-59, 53-73.

Ήφαιστος (Μανωλόπουλος): Διαμαντάκος 7(1), Γκότσερ 5(1), Γουίγκινς 1, Σμιθ 13, Φρειμάνις 2, Μανωλόπουλος, Μούρτος 1, Σταμάτης 3(1), Χαριτόπουλος 7(1), Γόντικας 14, Μπακέας, Γκαρέζος.

Ολυμπιακός (Μπλατ): Μιλουτίνοφ , Μάντζαρης, Γουίλιαμς Γκος 11(1τρ., 6 ασ., 2 κλ.), Τουπάν 2, ΛεΝτέι 19 (8 ριμπ.), Πρίντεζης 15, Βεζένκοφ, Αγραβάνης 2, Σπανούλης 6 (5 ασ., 3κλ.), Μπόγρης 4, Στρέλνιεκς 3(1), Τίμα 11(2)

"Οι παίκτες μου έκαναν καλή δουλειά"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, δήλωσε: "Ήταν σημαντικό ότι αντιδράσαμε μετά από ένα σκληρό παιχνίδι. Θεωρώ πως οι παίκτες μου έκαναν σπουδαία δουλειά και ανταπεξήλθαν στις δυσκολίες της αναμέτρησης. Η Λήμνος, με εξαίρεση τους αγώνες με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, δεν έχει χάσει στην έδρα της. Είναι ένα δύσκολο μέρος να παίζεις. Κάναμε ένα καλό σκληρό παιχνίδι με το σωστό τρόπο, ειδικά από την στιγμή που μας έλειψαν τρία αστέρια της ομάδας. Χάσαμε τον Μιλουτίνοφ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ο Πρίντεζης έκανε ένα πολύ καλό πρώτο μέρος, όμως, στο δεύτερο δεν μπόρεσε να παίξει και ο Παπανικολάου δεν ταξίδεψε καν ως εδώ. Αυτό δεν είναι εύκολο. Το καλό ειναι πως οι παίκτες που ήταν εδώ, βγήκαν μπροστά και έκαναν πολύ καλά την δουλειά τους. Θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους ανθρώπους του νησιού, της ομάδας, του οργανισμού για όλα όσα κάνουν για το ελληνικό μπάσκετ. Έχουν δημιουργήσει σπουδαίο περιβάλλον και αυτό είναι κάτι πολυ θετικό να το βλέπουν όλοι όσοι βρίσκονται στο μπάσκετ. Είναι πολύ καλό για την ελληνική λίγκα. Δεν το λέω για να φανώ καλός. Αυτή είναι η αλήθεια".

Ερωτηθείς αν ήταν επιτυχία των γηπεδούχων που κράτησαν την ομάδα του στους 73 πόντους, απάντησε: "Ο Ήφαιστος έπαιξε καλά, όμως, χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ, λέι απ και τρίποντα. Παίξαμε καλά στην επίθεση, αλλά αν είχαν μπει τα σουτ η διαφορά ίσως ήταν μεγαλύτερη. Αν κάναμε λάθη, θα ένιωθα διαφορετικά, όμως, απλά νιώθω πως χάσαμε ελεύθερα σουτ".

Τέλος, για την κατάσταση των τραυματιών, είπε: "Μίλησα λίγο με τον Μιλουτίνογ μετά το παιχνίδι και μου είπε πως νιώθει καλά. Θα δούμε αύριο. Το ίδιο ισχύει για τον Πρίντεζη και για τον Παπανικολάου".