Skip to main content

Πάλεψε στην Πόλη, αλλά δεν τα κατάφερε

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 75-65 από την Εφές Αναντολού, έπεσε στο 12-11 και πλέον οι Τούρκοι (15-8) έγιναν φαβορί για την τέταρτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας στα play off.

Ο Ολυμπιακός ήταν ιδιαίτερα άστοχος στα πρώτα τρία λεπτά του παιχνιδιού. Εκτός, όμως, από άστοχοι, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν και πολλά εύκολα λάθη επιθετικά και έτσι οι Τούρκοι προηγήθηκαν με 8-2 και λίγο αργότερα με 18-9. Νίκολα Μιλουτίνοφ και Μπριαντέ Γουέμπερ ήταν οι μόνοι που σκόραραν, αλλά όταν στην εξίσωση μπήκαν Στρέλνιεκς, Βεζένκοφ και Λεντέι, η κατάσταση άλλαξε. Ο Ολυμπιακός παίζοντας τρομερή άμυνα και με τον Παπανικολάου να προσφέρει σε κάθε μεριά του παρκέ, ο Θρύλος έκανε σερί 17-0 για το 18-26 στο 12’.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως, και πάλι πολλά λάθη και αστοχία κόστισαν στην ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ και έτσι η Αναντολού Εφές βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει στο παιχνίδι και μάλιστα να περάσει μπροστά στο ημίχρονο 36-35. Το πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου ήταν εφιαλτικό για τον Ολυμπιακό. Με επιμέρους 10-2, η ομάδα του Αταμάν προηγήθηκε 47-37 στο 25’. Ο Στρέλνιεκς ανέλαβε δράση σε εκείνο το σημείο και έτσι ο Θρύλος πλησίασε σε 51-49 μετά από τρία λεπτά με τον Λετονό να είναι ασταμάτητος.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι γηπεδούχοι με σερί 9-0, πήγαν για πρώτη φορά τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους στο ματς (60-49) στο 31’. Η αφύπνιση του Πρίντεζη και η εξαιρετική άμυνα των Πειραιωτών, έφεραν τους Πειραιώτες στο 62-59 στο 35’. Έτσι, οι έξι συνεχόμενοι πόντοι του «Πριντ» βοήθησαν για το επιμέρους 2-10 και τη μείωση του σκορ σε 62-59. H Εφές αντέδρασε και με σερί 6-0 ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη για το 68-59 στο 37’.

Δεκάλεπτα: 18-22, 36-35, 56-49, 75-65.
Αναντολού Εφές (Αταμάν): Λάρκιν 11, Μπομπουά, Μπλαλμπάι, Μότουμ 5 (1), Μοερμάν 12 (2), Πλάις 8, Μίσιτς 10, Άντερσον 5 (1), Ντάνστον 11, Σιμόν 13 (2).
Ολυμπιακός (Μπλατ): Γουέμπερ 8 (1), Γουίλιαμς-Γκος 7, Τουπάν 2, Τίμα, Μιλουτίνοφ 12 (8ριμπ), Στρέλνιεκς 14 (3τριπ, 5ριμπ, 2ασ), Βεζένκοφ 4 (4ριμπ), Πρίντεζης 7 (6ριμπ), Παπανικολάου 7 (1τριπ), Λεντέι 4.

                                                                                                               "Μας κόστισε η αστοχία"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, ο οποίος λόγω προβλήματος στη μέση, δεν πήγε στη συνέντευξη Τύπου, μίλησε για το παιχνίδι με την Εφές. “Κάναμε σπουδαία δουλειά αμυντικά, αλλά δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε. Και αυτό είναι κάτι που χρειάζεται να γίνει ώστε να κερδίσεις μια καλή ομάδα εκτός έδρας. Και εάν δεν σκοράρεις, δεν μπορείς να κερδίσεις. Κάναμε πολλά λάθη που θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει, σε κάθε ματς, κάνουμε κάπου μεταξύ 10-20 λάθη, δέκα λάθη μπορεί να γίνουν γιατί παίζουν και οι αντίπαλοι και σε πιέζουν, αλλά κάναμε και πολλά λάθη επιλογών, χωρίς συγκέντρωση. Θα πρέπει να αντιδράσουμε και να κερδίσουμε ορισμένα παιχνίδια. Είμαστε σε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο και σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα μας".

Στη συνέχεια, ο Ντέιβιντ Μπλατ ανέφερε πως "παίξαμε με τη Φενέρ εκτός, με τη Μακάμπι εκτός, παίξαμε με την Μπαρτσελόνα που ήταν σε φοβερή κατάσταση στην έδρα μας, παίξαμε με την Εφές εκτός, είναι δύσκολη περίοδος, ξεκάθαρα. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, ήταν ματς που μπορούσαμε να νικήσουμε, αλλά και να τα χάσουμε. Χάσαμε στη Μακάμπι στο τελευταίο σουτ, είχαμε κάποιες ευκαιρίες να κερδίσουμε εδώ, αλλά ποτέ δεν μπήκαμε μπροστά στο σκορ από ένα σημείο και έπειτα, κάναμε πολλά λάθη, ήμασταν άστοχοι, κάποιες φορές καθυστερούσαμε στις αποφάσεις μας. Τώρα είμαστε κάτω, πρέπει να βγούμε από αυτό. Πλέον το πρόγραμμα ίσως δείχνει να είναι λίγο καλύτερο, οπότε πρέπει να κοιταξουμε μπροστά και να προχωρήσουμε”.

ΚΕΣΤΟΥΤΙΣ ΚΕΜΖΟΥΡΑ: «Αν μας έλεγαν πως θα δεχόμασταν 75 πόντους από την Έφες εδώ, θα το παίρναμε πριν το ματς. Αλλά κάναμε 15 λάθη και πολλές λεπτομέρειες κόστισαν. Κάναμε πολλές λάθος πάσες και τους δώσαμε εύκολους πόντους. Είχαμε τα σουτ μας, αλλά τα χάσαμε, ήμασταν άστοχοι και έτσι ηττηθήκαμε. Είχαμε πρόβλημα στο σκοράρισμα. Από την άλλη, όταν είσαι σε αυτό το επίπεδο, ξέρεις πως το παραμικρό λάθος ο αντίπαλος θα το τιμωρήσει. Και αυτό έγινε».

Στις τελευταίες τέσσερις ήττες του Θρύλου, οι Πειραιώτες βάζουν 65 πόντους μέσο όρο με τον Λιθουανό συνεργάτη του Ντέιβιντ Μπλατ να απαντά πως «ψάχνουμε να βρούμε τη λύση. Τις πεντάδες εκείνες που θα μας δώσουν μεγαλύτερο σκορ και λύσεις στην επίθεση. Αμυντικά, ήμασταν καλοί και θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτεροι, μικρές λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά καθώς και η έλλειψη συγκέντρωσης. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, δεν κάναμε αυτά που έπρεπε και χάσαμε. Επιθετικά, πρέπει να βρούμε λύσεις και να είμαστε πιο επιθετικοί και στις δύο πλευρές του παρκέ. Είναι φορές που κάνουμε βήματα μπροστά και άλλες που κάνουμε βήματα πίσω σε ό,τι αφορά την απόδοση μας, πρέπει να βρούμε τρόπο να παίξουμε όπως μπορούμε και θέλουμε».

ΑΞΕΛ ΤΟΥΠΑΝ: «Όταν μειώσαμε στους τρεις πόντους, κάναμε αρκετά λάθη. Δεν μείναμε από ενέργεια, τους δώσαμε εύκολα καλάθια λόγω συνεχόμενων λαθών. Πλέον πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Όταν θα αρχίσουμε να κερδίζουμε πάλι, όλα θα είναι καλύτερα και θα αρχίσουμε πάλι να παίζουμε καλύτερα. Δεν είμαστε καλοί επιθετικά τελευταία, έχουμε άσχημα ποσοστά στα σουτ, κάνουμε πολλά λάθη, μας ρίχνει αυτό την ψυχολογία και επειδή σκεφτόμαστε πάρα πολύ, δεν μπορούμε να σκοράρουμε» είπε αρχικά ο Γάλλος φόργουορντ.


Στη συνέχεια, σε ερώτηση για την προσωπική του απόδοση, ο Τουπάν απάντησε πως «πάντα προσπαθώ να φέρνω ενέργεια στην ομάδα, να βοηθάω την ομάδα να κερδίζει και κάνω ό,τι μπορώ για να κερδίζουμε».