Skip to main content

Βαριά ήττα στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες. Ηττήθηκε στο ΣΕΦ από την ΤΣΣΚΑ με 81-97, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Οι "ερυθρόλευκοι" βρήκαν στο πρώτο μέρος "γιατρειά" στο επιθετικό πρόβλημα του τελευταίου μηνός, τα αμυντικά κενά, ωστόσο δεν τους επέτρεψαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Χάρη στην περιφερειακή της ευστοχία η ΤΣΣΚΑ προηγήθηκε με 17-14 στο 6', όμως, με επιθετικούς οδηγούς τους Ζακ ΛεΝτέι και Βασίλη Σπανούλη η ομάδα μας έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη με 23-21. Ο Νάντο ΝτεΚολό πήρε την σκυτάλη επιθετικά από τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ και βοήθησε τους Ρώσους να προσπεράσουν με 35-31. Με την είσοδό του ο Σάσα Βεζένκοφ έδωσε πολύτιμες λύσεις στην ομάδα μας, η οποία με τρίποντο του Βαγγέλη Μάντζαρη βρέθηκε στο +2 (50-48), ο Χίγκινς, όμως, είχε τον τελευταίο λόγο, καθώς με σουτ από τα 6.75μ. στην εκπνοή έγραψε το 50-51, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο εικοσάλεπτο.

Πριν καν συμπληρωθεί το 22' λεπτό ο Βασίλης Σπανούλης είχε φορτωθεί με τέταρτο φάουλ, ενώ ένα λεπτό αργότερο με τέταρτο χρεώθηκε και ο Γουέμπερ (στο σημείο αυτό το σκορ ήταν 54-58 υπέρ των Ρώσων). Παρότι είχε τους δύο γκαρντ παροπλισμένους στον πάγκο, ο Ολυμπιακός αντέδρασε, πέρασε την μπάλα στην ρακέτα στους ΛεΝτέι και Μιλουτίνοφ και με ένα σερί 6-0 βρέθηκε στο +2 (60-58). Το ίδιο, όμως, έκανε και η ΤΣΣΚΑ. Η ομάδα του Στρατού "τροφοδότησε" τον Χάινς, πήρε μια διαφορά 12π. (66-78, στο 32') και κάπου εκεί τελείωσαν όλα... Οι "ερυθρόλευκοι" ξέμειναν από δυνάμεις, έχασαν τον δρόμο για το καλάθι, την ίδια ώρα που οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με όποιο τρόπο ήθελαν (70-89 στο 36'), φτάνοντας με χαρακτηριστική άνεση στο διπλό.

Δεκάλεπτα: 23-21, 50-51, 64-72, 81-97

Ολυμπιακός (Μπλατ): Γουέμπερ 6, Γουίλιαμς-Γκος 2, Τουπάν 4, Σπανούλης 14 (7 ασίστ), Τίμα 3 (1), Μιλουτίνοφ 5, Βεζένκοφ 5, Πρίντεζης 12 (1), Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 3 (1), Μπόγρης 2, ΛεΝτέι 21 (9 ριμπάουντ)

ΤΣΣΚΑ (Ιτούδης): Ντε Κολό 16 (2), Μπολομπόι 4, Πίτερς, Αντόνοφ, Ροντρίγκεθ 15 (3), Βοροντσέβιτς 3(1), Κλάιμπερν 14 (1), Χίγκινς 18 (2), Χάκετ, Κουρμπάνοφ 2, Χάινς 15 , Χάντερ 10.

"Πρέπει να βγούμε από αυτή την κατάσταση"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στην ΤΣΣΚΑ, είναι μια ομάδα πολύ υψηλού επιπέδου και έπαιξε ένα ματς πολύ υψηλού επιπέδου. Εμείς κάναμε καλή προσπάθεια στο πρώτο μέρος, αλλά δεν είχαμε την ίδια σταθερότητα στο δεύτερο και αυτό μας στοίχισε. Το καλό είναι ότι δείξαμε κάποια σημάδια βελτίωσης επιθετικά. Στην άμυνα είμαστε αρκετά συνεπείς φέτος, αλλά απόψε δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε τη δυναμική της ΤΣΣΚΑ επιθετικά. Είναι δύσκολη στιγμή, που πρέπει να κοιτάξουμε μέσα μας και ως ομάδα να βρούμε τον τρόπο που θα μας βγάλει από αυτή την κατάσταση. Στόχος μας είναι να περάσουμε στα playoffs. Ξέρω τι πρέπει να κάνουμε για να τα καταφέρουμε, αλλά αν δεν έχουμε σταθερή απόδοση, θα είναι κι αυτό ακόμη δύσκολο. Κοιτάμε μπροστά».

Ερωτηθείς αν θεωρεί πως ο Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στο επίπεδο της Ευρωλίγκας, απάντησε: «Είναι εύκολο να μιλάς για κάποιον όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά για εκείνον. Η ερώτηση είναι δίκαιη. Έχει κάνει όμως και καλά παιχνίδια φέτος, απλά βρίσκεται σε μια δύσκολη περίοδο και πρέπει να τον βοηθήσουμε να το ξεπεράσει. Την ίδια χρονική περίοδο, όμως, μέχρι απόψε, ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του Ολυμπιακού, ο Γιώργος Πρίντεζης βρισκόταν επίσης σε μεγάλη αγωνιστική πτώση. Όχι μικρότερη από εκείνη που βρίσκεται ο Γουίλιαμς Γκος, οπότε θα μπορούσε να γίνει η ίδια ερώτηση και για εκείνον. Ήταν πολύ ωραίο που είδα τον Γιώργο να κάνει το come back απόψε. Χάρηκα για αυτό. Αν δούμε τα τελευταία πέντε παιχνίδια, θα δούμε τον Μιλουτίνοφ ο οποίος στο πρώτο μισό της σεζόν ήταν ο καλύτερος σέντερ στην Ευρώπη και επίσης παλεύει το τελευταίο διάστημα. Όμως πιστεύω πως αυτά τα πράγματα μπορούν και θα αλλάξουν υπέρ μας».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα που ακολουθεί, είπε: «Είμαι καιρό στην Ευρωλίγκα και δεν έχω δει ποτέ πιο δύσκολη αλληλουχία αγώνων από αυτή που είχαμε εμείς φέτος. Κάποιες φορές είναι έτσι τα πράγματα, δεν αποτελεί δικαιολογία. Τώρα το πρόγραμμα δίνεται λίγο πιο ευνοϊκό, αλλά θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε αυτό. Αυτό που θα με χαροποιήσει δεν είναι το πρόγραμμα, αλλά μια νίκη».

Για το αν θεωρεί δύσκολο να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ με τόσο περιορισμένο ροτέισον, είπε: «Η ΤΣΣΚΑ είναι υψηλού επιπέδου ομάδα, έπαιξε πλήρης και είναι ρεαλιστικά πολύ δύσκολο να την κερδίσεις σε κάθε συνθήκη. Όμως σε κάθε περίπτωση πρέπει να παίξουμε καλύτερα και αυτό είναι δική μου ευθύνη».

Από την πλευρά του ο προπονητής της ρωσικής ομάδας, Δημήτρης Ιτούδης, δήλωσε: «Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για τη νίκη και την εμφάνισή τους. Ήταν προφανές πως κυριαρχήσαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε τη νοοτροπία μας στην άμυνα. Κρατήσαμε τον Ολυμπιακό χαμηλά στο τρίτο και το τέταρτο δεκάλεπτο. Αυτό μας έδωσε ώθηση για να γυρίσουμε το ματς. Φυσικά δεν μετρά μόνο η άμυνα, αλλά και η επίθεση. Κάναμε μόλις τέσσερα λάθη, αλλά από αυτά τα δύο ήταν παράβαση τριών δευτερολέπτων και ένα επιθετικό φάουλ. Όταν έχεις τόσα λίγα λάθη απέναντι σε μια ομάδα που παίζει δυναμικά και κάνει τόσες αλλαγές στην άμυνα, αυτό δείχνει πόσο αποτελεσματικοί ήμασταν στην άμυνα. Δεν είχαμε εγωισμό στην επίθεση, ενώ βάλαμε πολλά σουτ στο φινάλε επιθέσεων επειδή ψάχναμε την καλύτερη δυνατή επιλογή. Πήραμε μια σπουδαία νίκη απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο σε μια δύσκολη έδρα. Στην Ευρωλίγκα μπορείς να έχεις ένα κακό μομέντουμ, να έχεις ντεφορμάρισμα. Το είχαμε κι εμείς, αρκεί να βρεις το σωστό ρυθμό όταν πρέπει. Δεν ξέρω καλά τα πράγματα εκ των έσω για τις δύο ελληνικές ομάδες, αλλά θεωρώ πως θα δώσουν έναν αγώνα για να μπουν στα play offs».