Skip to main content

Κέρδισε τον Άρη και ετοιμάζεται για Μαυροβούνιο (vid)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε στο ΣΕΦ του Άρη με 76-67 -στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Betshop Basket League- και πλέον στρέφει όλη του την προσοχή στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπούντουτσνοστ.

Ο Άρης προηγήθηκε με 7-2, όμως, οι "ερυθρόλευκοι" ανέτρεψαν άμεσα την εις βάρος τους κατάσταση. Με καλή άμυνα, περιφερειακή ευστοχία και ένα σερί 13-0 προσπέρασαν με 15-7. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο +10 (19-9), όμως, οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τις κακές επιθετικές του επιλογές και πλησίασαν στους 4π. (23-19 στο 11'). Και πάλι, όμως, τα αντανακλαστικά των παικτών του Ντέιβιντ Μπλατ λειτούργησαν άψογα. Μέσα από την καλή τους άμυνα, βγήκαν στον αιφνιδιασμό και ανέβασαν τον δείκτη της διαφοράς στους 12π. (33-21 στο 13'). Στην συνέχεια, ωστόσο, επαναλήφθηκε το ίδιο έργο... Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά κενά της ομάδας μας και μείωσε στους 3π. (33-30 στο 16'), όμως, με δημιουργό τον Μπριάντε Γουέμπερ (στο α' μέρος είχε 7 ασίστ) και επιθετικές αιχμές τους Σάσα Βεζένκοφ και Άξελ Τουπάν, ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο εικοσάλεπτο έχοντας στα χέρια του μια διαφορά 12π. (48-36).

Στην 3η περίοδο οι "ερυθρόλευκοι" όχι μόνο διατήρησαν τον απόλυτο έλεγχο, αλλά με επιθετικό οδηγό τον Δημήτρη Αγραβάνη αύξησαν κι άλλο τις αποστάσεις (+16, 65-49 στο 30'). Και πάλι, όμως, πάτησαν -αδικαιολόγητα- φρένο... Μέσα σε 1:22 ο Άρη μείωσε με ένα σερί 6-0 στους 10π. (65-55) και ανάγκασε τον Ντέιβιντ Μπλατ να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Ούτε αυτό, όμως, βοήθησε ώστε να βρει ο Ολυμπιακός με την επιστροφή του στο παρκέ ρυθμό... Άστοχα τρίποτα, κακές επιλογές και αμυντικά κενά έδωσαν το δικαίωμα στον Άρη να ρίξει την διαφορά στους 4π. (69-65 στο 37'). Τελικά η άμυνα ήταν αυτή που έδωσε τη λύση... Στο υπόλοιπο διάστημα οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ δέχθηκαν μόλις δύο πόντους και χωρίς να απειληθούν ουσιαστικά έφτασαν στην τελική επικράτηση (76-67).

* Ο Γιάνις Τίμα δεν αγωνίστηκε λόγω προσωπικού προβλήματος.

Δεκάλεπτα: 21-16, 48-36, 65-49, 76-67.

Ολυμπιακός (Μπλατ): Βεζένκοφ 9 (1), Μιλουτίνοφ 6 (9 ριμπάουντ), Παπανικολάου 7 (1), Γουίλιαμς-Γκος 9 (1), Γουέμπερ 8 (8 ριμπάουντ, 13 ασίστ), Πρίντεζης 7 , Αγραβάνης 7 (1), Σπανούλης, Μάντζαρης 3 (1), Τουπάν 17 (2), ΛεΝτέι 3.

Άρης (Καστρίτης): Φλιώνης 4, Μποχωρίδης 13 (1), ΜακΓκί 3, Μπελ 9 (1), Χάρις, Σλαφτσάκης 5 (1), Τολιόπουλος 7 (1), Χρηστίδης 2, Τζόουνς 6, Νταλό 10, Κάιζερ 8.

«Ανυπομονούμε για τον αγώνα με την Μπούντουτσνοστ»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, τόνισε: «Δεν είναι ποτέ εύκολο για τις ομάδες της Ευρωλίγκας να παίζουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από τις δύσκολες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, στις αναμετρήσεις των Εθνικών Πρωταθλημάτων. Βγήκαμε με καλή ενέργεια και προσέγγιση του αγώνα και παίξαμε πολύ καλά στο πρώτο μέρος. Ο Άρης έχει βελτιωθεί πάρα πολύ τους τελευταίους μήνες. Κατά τη γνώμη μου είναι ομάδα για τα πλέι οφ. Αν εξαιρέσουμε τα πολλά λάθη, σε γενικές γραμμές ήταν ένας καλός αγώνας για εμάς για να επιστρέψουμε στις νίκες. Ανυπομονούμε για το μεγάλο παιχνίδι της Παρασκευής με αντίπαλο την Μπούντουστσνοστ. Ο Σπανούλης είχε ένα μικρό πρόβλημα με το πόδι του και αυτός είναι ο λόγος που έπαιξε μόλις λίγα λεπτά. Επίσης ο Τίμα είχε ένα προσωπικό πρόβλημα και δεν μπορούσε να είναι κοντά μας απόψε, όμως, θα επιστρέψει σύντομα. Ήταν ωραίο που είδα τον Αγραβάνη να παίζει και να παίζει καλά».

Για την παρουσία του Μπριάντε Γουέμπερ, είπε: «Είχε σχεδόν triple double απόψε. Αυτό είναι πολύ θετικό. Το είχα πει και μετά τα πρώτα παιχνίδια του, θα βελτιώνεται συνεχώς αγώνα με τον αγώνα. Ήταν αυτό που θέλαμε και χρειαζόμασταν. Δεν ήταν εύκολο απόψε χωρίς τον Σπανούλη, τον Τίμα και τον Στρέλνιεκς. Είναι καλό συνεπώς πως είχαμε τον Γουέμπερ. Δεν χωράει αμφιβολία για αυτό. Έκανε πραγματικά πολύ καλή δουλειά».

Από την πλευρά του, ο κόουτς του Άρη, Γιάννης Καστρίτης, τόνισε: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη δίκαιη νίκη. Πέρα από το βαθμό δυσκολίας που είχε το παιχνίδι για εμάς, λόγω του γεγονότος ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας έναν πάρα πολύ ισχυρό αντίπαλό, είχε και την ιδιαιτερότητα πως προερχόμασταν από μια μακρά διακοπή. Ειδικά σε ένα σημείο του πρωταθλήματος που είχαμε βρει ρυθμό. Τα παιδιά δούλεψαν πάρα πολύ στην διάρκεια της διακοπής, αλλά υπήρχε ένα ερωτηματικό πως θα επανεμφανιστούμε στο πρωτάθλημα. Σε γενικές γραμμές είμαστε ευχαριστημένοι, αν και το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για εμάς, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι και συγκεκριμένα στο αμυντικό μας transition, έναν τομέα που ο Ολυμπιακός είναι πάρα πολύ επικίνδυνος. Σκόραραν 19 πόντους από αιφνιδιασμούς στο πρώτο μέρος και αυτό ήταν κάτι που μας πλήγωσε. Παρόλα αυτά τα παιδιά έδειξαν πίστη στην ομάδα και τις δυνατότητές τους, μπήκαν πολύ πιο συγκεντρωμένοι στο δεύτερο ημίχρονο και φτάσαμε μέχρι το τέλος του 4ου δεκαλέπτου να διεκδικούμε με λίγη τύχη ίσως και κάτι καλύτερο. Δυστυχώς, όπως πάντα σε τόσο κλειστά παιχνίδια, οι λεπτομέρειες παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο. Ο Ολυμπιακός πήρε πιο σωστές αποφάσεις στις τελευταίες κατοχές και δίκαια έφτασε στη νίκη. Εμείς έχουμε ακόμη εννιά παιχνίδια μπροστά μας, με πρώτο και σημαντικότερο τον αγώνα με τον Κολοσσό στην έδρα μας. Θέλουμε πάση θυσία τη νίκη. Θα δώσουμε το 100% του εαυτού μας όπως κάνουμε πάντα. Καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει».