Skip to main content

Φιλικό: Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας 71-73

Στην... πρεμιέρα του στα μάτια των φιλάθλων του ο Ολυμπιακός πάλεψε, αλλά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τον Ερυθρό Αστέρα με 71-73.

Η αναμέτρηση είχε ξεχωριστό χαρακτήρα λόγω της παρουσίας στον αντίπαλο πάγκο του Μίλαν Τόμιτς. Μάλιστα, πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης οι Πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός, κύριοι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, τον τίμησαν για την τεράστια προσφορά του στην ομάδα μας. Από την πλευρά του, ο προπονητής του Ερυθρού Αστέρα τους χάρισε μια φανέλα της σερβικής ομάδας, υπογεγραμμένη από όλους τους παίκτες της.

Ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων", Ντέιβιντ Μπλατ, δεν είχε στην διάθεσή του τον Νίκολα Μιλουτίνοφ (σήμερα ξεκίνησε ατομικές προπονήσεις), Γουέιντ Μπόλντγουιν (τραυματίας), Σάσα Βεζένκοφ (βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας) και Αλεξέι Ποκουσέφσκι (τραυματίας).

Με καλή άμυνα και επιθετικούς οδηγούς τους Πρίντεζη και Πάντερ, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 8π. (19-11 στο 8'). Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στην άμυνα, "χτύπησαν" στην ρακέτα και με ένα σερί 11-0 βρέθηκαν στο +3 (19-22 στο 11'). Με τον Ίθαν Χαπ να κάνει πολύ καλή δουλειά στην ρακέτα και με όπλο τους την επιθετική τους πολυφωνία, οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ απάντησαν με ένα επί μέρους σκορ 14-2, ανέκτησαν τον έλεγχο (33-24, στο 16') και τον διατήρησαν μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου. Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε... Ο Ολυμπιακός παρέμεινε σταθερά σε θέση οδηγού και έκλεισε την 3η περίοδο προηγούμενος με 10π. (55-45).

Στο ξεκίνημα του 4ου δεκαλέπτου, ωστόσο, οι "ερυθρόλευκοι" χαλάρωσαν αδικαιολόγητα και επέτρεψαν στον Ερυθρό Αστέρα να ισοφαρίσει σε 55-55 (στο 32') με ένα επί μέρους σκορ 10-0. Το 5ο φαουλ του Ρούμπιτ στο 34', σε συνδυασμό με τα 4 που είχαν φορτωθεί έκαστος οι Χαπ και Παπανικολάου πριν καν ολοκληρωθεί η 3η περίοδος, έκαναν πιο δύσκολο το έργο των "ερυθρολεύκων" στην ρακέτα. Η λύση, ωστόσο, ήρθε από την περιφέρεια και συγκεκριμένα από τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος άνοιξε πυρ από τα 6.75μ. και έδωσε στον Ολυμπιακό προβάδισμα 7π. (65-58 στο 35'). Οι Σέρβοι "πλήρωσαν" τον Ολυμμπιακό με το ίδιο νόμισμα και ισοφάρισαν σε 67-67 (1:40 για τη λήξη).

Με λέι απ ο Τσέρι διαμόρφωσε το 69-67, με τρίποντο και φάουλ ο Μπαρόν έδωσε στον Ερυθρό Αστέρα "αέρα" 2π. (69-71), ο Πολ ισοφάρισε σε 71-71 και τελικά 12.7'' για το τέλος ο Γκιστ έγραψε το τελικό 71-73, καθώς οι δύο προσπάθειες τριών πόντων για τη νίκη από τους Σπανούλη και Πάντερ δεν βρήκαν στόχο.

Δεκάλεπτα: 19-20, 35-30, 55-45, 71-73

Ολυμπιακός (Μπλατ): Πάντερ 7(1), Πολ 12(2), Κόνιαρης, Σπανούλης 10(2), Τσέρι 6(1), Τσάπμαν 2, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 6 (6 ριμπ.), Κουζμίνσκας 7, Ρούμπιτ 6 (5 ριμπ.), Χαπ 9 (5 ριμπ.)

Ερυθρός Αστέρας (Τόμιτς): Μπράουν 10, Τσόβιτς 3(1), Μπράουν Λ. 9(1), Νταβίντοβατς 2, Μπάρον 13(2), Ντόμπριτς 2, Γκιστ 8, Τζένκινς 15(1), Σίμανιτς, Γιοβάνοβιτς 2, Ότζο 9.

Οι δηλώσεις

Ντέιβιντ Μπλατ: «Δεν με προβληματίζουν ποτέ ιδιαίτερα τα αποτελέσματα στα φιλικά παιχνίδια. Παίξαμε πολύ καλά για τρία δεκάλεπτα, όμως, οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα έκαναν καταπληκτική τέταρτη περίοδο και κέρδισαν. Έχουμε πολλά θετικά να κρατήσουμε από το παιχνίδι. Μας λείπουν τρεις πολύ σημαντικοί παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο επιθετικό κομμάτι. Δεν έχω δουλέψει με τον Μίλαν Τόμιτς ποτέ, αλλά τον ξέρω πολλά χρόνια και τον σέβομαι. Είναι εξαιρετικός και είναι ξεχωριστό κομμάτι στου εξαίσιου DNA και της ιστορίας του Ολυμπιακού. Είναι πολύ όμορφο που τον είχαμε στο ΣΕΦ και χαίρομαι που πέρασα λίγα λεπτά μαζί του συζητώντας για το μπάσκετ».

Μίλαν Τόμιτς: «Νιώθω περίεργα. Είναι μία ομάδα που πέρασα πάνω από 25 χρόνια. Πρέπει όμως να ξεχωρίζεις την αγάπη από τη δουλειά. Όταν μπαίνεις στο γήπεδο οφείλεις να είσαι επαγγελματίας. Αυτό που μένει στην καρδιά, όμως, δεν αλλάζει. Όσον αφορά στην ομάδα μου, χρειαζόμαστε πολλή δουλειά ακόμα, αλλά το πρώτο δείγμα είναι θετικό».

???? ???????? click...