Skip to main content

"Διέλυσε" την Βαλένθια και άνοιξε λογαριασμό!

 Στο πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε άνετα της Βαλένθια με 89-63 και πλέον στρέφει όλη του την προσοχή στην εντός έδρας αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας με την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (18/11).

Με όπλο του την υπεροχή του στo ζωγραφιστό, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυναμικά με ένα σερί 11-0 (στο 2'). Οι Ισπανοί "χτύπησαν" από τα 6.75μ. και με τέσσερα σερί τρίποντα μείωσαν στους 3π. (15-12 στο 6'). Οι "ερυθρόλευκοι", ωστόσο, δεν άργησαν να ανακτήσουν τον απόλυτο έλεγχο (31-22 στο 10'). Ο Βασίλης Σπανούλης σκόραρε ή μοίραζε -κατά περίσταση- στους Μιλουτίνοφ και Κουσμίνσκας, την ίδια ώρα που ο Σέρβος σέντερ έκανε την διαφορά στα ριμπάουντ (μάζεψε 9 στο πρώτο εικοσάλεπτο από τα συνολικά 18 του Ολυμπιακού έναντι 9 των "νυχτερίδων). Την ίδια ώρα άπαντες έκαναν υποδειγματική δουλεία στην άμυνα, κάτι άλλωστε που φανερώνει η διαφορά των 24π. (54-30) με την οποία έκλεισαν το πρώτο μέρος.

Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα ολόκληρα λεπτά μέχρι η ομάδα μας να βρει στόχο στην επανάληψη. Συγκεκριμένα τέλος στην επιθετική αφλογιστία έβαλε με τρίποντο ο Παπανικολάου. Το γεγονός αυτό, ωστόσο, δεν επηρέασε στο ελάχιστο την εικόνα της αναμέτρησης, καθώς χάρη στην καλή της άμυνα δέχθηκε στο διάστημα αυτό μόλις 3π. (57-33 στο 24'). Στην συνέχεια, όμως, οι "ερυθρόλευκοι" βρήκαν ρυθμό και στην επίθεση εκτοξεύοντας τον δείκτη της διαφοράς στους 33π. (77-44 στο 31'). Και κάπου εκεί το παιχνίδι κρίθηκε πρόωρα υπέρ της ομάδας μας, που έφτασε χωρίς να ιδρώσει στην τελική επικράτηση!

 Δεκάλεπτα: 31-22, 54-30, 72-44, 89-63.

Ολυμπιακός (Κεμζούρα): Πάντερ 11 (2), Μπόλντγουιν 4, Πολ 2, Κόνιαρης, Σπανούλης 17 (3τρ., 6 ασ.), Μιλουτίνοφ 17 (14 ριμπ.), Βεζένκοφ, Πρίντεζης 13, Παπανικολάου 12 (3 τρ., 5 κλεψίματα), Κουζμίνσκας 13 (1), Ρούμπιτ.

Βαλένθια (Πονσαρνάου): Κολόμ 5 (1), Μαρίνκοβιτς 3 (1), Λόιντ 12 (3), Εντούρ 8, Αμπάλντε 2, Βαν Ρόσομ 3 (1), Τόμπεϊ 6, Μότουμ 11 (1), Ντούμπλιεβιτς 4, Βίβες 5, Σάστρε 3 (1), Ντόορνεκαμπ 1.

 

"Νίκη αφιερωμένη στον κόουτς Μπλατ"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Κεστούτις Κεμζούρα, δήλωσε: "Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Έκαναν εξαιρετική δουλειά όχι μόνο σήμερα, αλλά καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας στην προετοιμασία του αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο έπαιξαν και στις δύο πλευρές του γηπέδου εξαιρετικό μπάσκετ. Σίγουρα είμαι χαρούμενος για τη νίκη, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να τα βελτιώσουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο θεωρώ πως χάσαμε τον δρόμο μας και δώσαμε δικαίωμα. Ίσως αν παίζαμε με κάποια άλλη ομάδα θα της δίναμε το δικαίωμα να επιστρέψει στο παιχνίδι. Ένας αγώνας μπάσκετ δεν διαρκεί ένα ημίχρονο, αλλά σαράντα λεπτά. Όλα τα παιδιά έπαιξαν καλά σήμερα, αλλά το γεγονός ότι είχαμε έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων δείχνει πως παίξαμε ομαδικό μπάσκετ. Όλα τα παιδιά, όμως, πρόσφεραν. Ο Σπανούλης έκανε φοβερή δουλειά και ο Μιλουτίνοφ είναι κυρίαρχος. Για εκείνους, όμως, τέτοιες εμφανίσεις είναι συνηθισμένες. Θα ήθελα να πω για τον Κόνιαρη, ο οποίος στο ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα μας βοήθησε πάρα πολύ. Μας έδωσε πολύ ενέργεια, βοήθησε πολύ στην άμυνα, αλλά και στο πως έτρεξε την ομάδα στην επίθεση. Θέλω να αδράξω την ευκαιρία την ευκαιρία και να πω πως αυτή η νίκη είναι αφιερωμένη σε έναν σπουδαίο άνθρωπο και προπονητή, στον φίλο μου, Ντέιβιντ Μπλατ".

Για το πόσο διαφέρει η δική του φιλοσοφία σε σχέση με του προκατόχου του, είπε: "Έμαθα πολλά δίπλα στον κόουτς Μπλατ. Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ και όλοι οι προποπονητές παίρνουν πράγματα από τους συνεργάτες τους και κομμάτι κομμάτι χτίζουν τη δική τους φιλοσοφία. Δεν μπορώ να σου πω ποια είναι η διαφορά της φιλοσοφίας μου με εκείνη του κόουτς Μπλατ, αυτό που μπορώ να πω είναι πως στην καριέρα μου έχω υπάρξει προπονητής σε ομάδες που δεν είχαν τόσο μεγάλο ταλέντο και προσπαθούσα να βρω λύσεις, ώστε να βγάλω πράγματα. Ο κόουτς Μπλατ, επειδή είναι σπουδαίος προπονητής, είχε την τύχη να έχει σπουδαίες ομάδες. Είναι διαφορετική η φιλοσοφία και η αντιμετώπιση σε αυτές τις καταστάσεις, όταν δηλαδή υπάρχει πολύ ταλέντο και όταν δεν υπάρχει. Αυτό που προσπάθησα εγώ να κάνω ήταν να παρακινήσω τους παίκτες να δώσουν το κάτι παραπάνω".

Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον "ερυθρόλευκο" κόσμο: "Ευχαριστώ τους φιλάθλους για την υποστήριξη. Μακάρι να έρχονται τόσοι και ακόμη περισσότεροι σε όλα τα παιχνίδια".

Από την πλευρά του, ο κόουτς της Βαλένθια, Jaume Ponsarnau, τόνισε: "Λίγα πράγματα μπορούμε να πούμε για αυτό το παιχνίδι. Δεν κάναμε καλή δουλειά. Δεν κατάλαβα γιατί ξεκινήσαμε με τόση χαμηλή ενέργεια το παιχνίδι. Πρέπει να μάθουμε από την Ευρωλίγκα και όταν παίζουμε με τόσο μεγάλες ομάδες αυτό που τουλάχιστον πρέπει να κάνουμε είναι να παίζουμε δυνατά και στην άμυνα και στην επίθεση. Δείτε τα ριμπάουντ και τον αριθμό των λαθών. Ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα του παιχνιδιού έδειξε το ταλέντο του, έπαιξε με αυτοπεποίθηση και ενέργεια. Έπαιξε πολύ σωστά το πικ εν ρολ και όλα αυτά του έδωσαν τη δύναμη να παρουσιαστεί πολύ καλός σε όλη την αναμέτρηση. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την εμφάνισή του. Συγχαρητήρια και στον προπονητή και τους παίκτες. Επίσης θα ήθελα να ευχηθώ ότι καλύτερο στον κόουτς Μπλατ και σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά και στην υγεία του".