Skip to main content

Τον πλήγωσαν Βορόνοφ και επιθετικά ριμπάουντ

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στην Αγία Πετρούπολη απέναντι στη Ζενίτ (91-87). Οι Πειραιώτες ηττήθηκαν, με την ομάδα του Πλάθα να κάνει τη ζημιά με τα επιθετικά ριμπάουντ και τον Βορόνοφ.

Πλέον, μετά από 21 αγώνες, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 8-13 και κοιτάζουν την επόμενη αναμέτρηση απέναντι στη Μπασκόνια στο φαληρικό Στάδιο την ερχόμενη Πέμπτη (30/01). Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Πειραιά ο Βασίλης Σπανούλης με .   

Το παιχνίδι άρχισε με τον Ολυμπιακό να είναι… καυτός επιθετικά. Οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας σε σπουδαία μέρα τους Σπανούλη, Βεζένκοφ, Μλουτίνοφ κατάφεραν να προηγηθούν με 16-23 με τον Κώστα Παπανικολάου να μοιράζει τη μια ασίστ μετά την άλλη. Έτσι, οι παίκτες που άρχισαν το ματς για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα την οδήγησαν σε ένα προβάδισμα εφτά πόντων για να τελειώσει η πρώτη περίοδος με 24-27.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως, η εικόνα άλλαξε. Τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ της Ζενίτ δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα στον Ολυμπιακό και η ομάδα του Πλάθα με επιμέρους 14-5 ανέτρεψαν την κατάσταση για το 38-32, αλλά Σπανούλης και Πρίντεζης μάζεψαν γρήγορα τη διαφορά με σερί 0-5 για το 38-37 με το ημίχρονο να λήγει 45-43 υπέρ των γηπεδούχων.

Όπως και στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, έτσι και στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός έμεινε χωρίς σκορ για τρία λεπτά. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης και με 6-0 σερί προηγήθηκε 51-43 για το +8 που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά ως εκείνο το σημείο για τη ρωσική ομάδα. Η Ζενίτ με τους Τόμας και Βορόνοφ να δημιουργούν μεγάλα προβλήματα, μετέτρεψαν το 51-48 σε 57-48 για το +9 των γηπεδούχων στο 26’. H Zενίτ κατάφερε να φτάσει για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (64-53), αλλά ο Παπανικολάου είχε απάντηση με το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει 66-58 για την ομάδα του Χουάν Πλάθα.

Τη στιγμή που η ομάδα έδειχνε να έχει σφυγμό (69-62) με Πρίντεζη και Ρότσεστι, τα συνεχόμενα λάθη έφεραν και πάλι τη Ζενίτ μπροστά με 73-62. Βορόνοφ και επιθετικά ριμπάουντ ήταν δύο άλυτα προβλήματα για τους Πειραιώτες. Η παρέα του Βασίλη Σπανούλη αντέδρασε με σερί 0-7 για το 73-69 στο 36’.

Πονκράσοφ και Πρίντεζης αντάλλαξαν από ένα «χτύπημα» για το 76-72 πριν ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία της Ευρωλίγκας φέρει το ματς στο σουτ (76-74) φτάνοντας τους 23 πόντους. Εκεί, όμως, δύο λάθη από τον Ολυμπιακό και ένα σερί 6-0 για τη Ζενίτ (καλάθι και φάουλ Ρένφρο και τρίποντο Χόλινς) έκαναν το 82-74 στο 38’ και ουσιαστικά κλείδωσαν τη νίκη.

Δεκάλεπτα: 24-27, 45-43, 66-58, 91-87

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Πλάθα): Άιβερσον 6 (12ριμπ), Αλμπισί 6 (8ασ), Πονκράσοφ 3 (1), Χόλινς 8 (2), Τόμας 10, Ρένφρο 8 (6ασ), Πούσκοφ, Τρούσκιν 5 (1), Βορόνοφ 21 (2), Ζούμπκοφ 7 (1), Αμπρομάιτις 2, Αγιόν 15.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Ρότσεστι (4ασ), Μπόλντγουιν, Πολ, Κόνιαρης, Σπανούλης 31 (5, 7ασ), Μιλουτίνοφ 9 (5ριμπ), Βεζένκοφ 7 (1), Πρίντεζης 20 (2τριπ, 7ριμπ), Παπανικολάου 20  (4τριπ, 4ριμπ, 3ασ), Ρούμπιτ.

                                                                                                                  ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στα πολλά λάθη και τα χαμένα ριμπάουντ της ομάδας του δηλώνοντας πως «σε ένα τέτοιο παιχνίδι, απέναντι σε μια ομάδα όπως η Ζενίτ, θα έπρεπε να παίξουμε καλύτερα επιθετικά, αλλά και αμυντικά. Χρειαζόμασταν περισσότερους παίκτες να συνεισφέρουν στο ματς επιθετικά και αμυντικά και θεωρώ πως το μεγάλο μας πρόβλημα ήταν στο τρίτο δεκάλεπτο όπου και χάσαμε όλες τις διεκδικούμενες μπάλες που ήταν 50%-50%, ριμπάουντ και πολλές κατοχές που έκριναν το ματς. Η Ζενίτ βρήκε αυτοπεποίθηση από τις δεύτερες ευκαιρίες που της δώσαμε. Και το δεύτερο στοιχείο, ήταν πως σε ένα κλειστό ματς, κάναμε πολλά λάθη. Πολλές φορές, όταν επιστρέφαμε στο σκορ, δεν ήταν πως δεν σκοράραμε, αλλά κάναμε λάθη με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να βρίσκει πόντους στον αιφνιδιασμό. Έτσι λοιπόν, το να κερδίσεις εκτός έδρας θα πρέπει να μείνεις 40 λεπτά στο πλάνο και να έχεις πολλούς παίκτες μέσα στο ματς και δυστυχώς αυτό δεν έγινε σήμερα για εμάς».

Σε ερώτηση για το ποιο ήταν το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας του πριν το ματς, ο Έλληνας τεχνικός απάντησε πως «δεν θέλαμε να δώσουμε δεύτερες ευκαιρίες στη Ζενίτ, είναι πρώτοι στην Ευρωλίγκα έχοντας 13 επιθετικά ριμπάουντ μέσο όρο. Και το δεύτερο ήταν να μην κάνουμε λάθη δίνοντας τους εύκολους πόντους στην επίθεση. Έπρεπε να προστατεύσουμε τη μπάλα. Όποτε βιαστήκαμε ή κάναμε λάθη, τους δώσαμε την ευκαιρία να σκοράρουν στην επίθεση και στον αιφνιδιασμό».