Ο Κριστιάν Καρεμπέ για τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα

Στο περιθώριο του συμποσίου μάρκετινγκ που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη κατά τη διάρκεια της κλήρωσης για τη νέα σεζόν, ο Κριστιάν Καρεμπέ που μίλησε στην εκδήλωση, μίλησε και στην κάμερα του Olympiacosbc.gr.

Στο περιθώριο του συμποσίου μάρκετινγκ που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη κατά τη διάρκεια της κλήρωσης για τη νέα σεζόν, ο Κριστιάν Καρεμπέ που μίλησε στην εκδήλωση, μίλησε και στην κάμερα του Olympiacosbc.gr.

-Κριστιάν πες μας τι κάνεις τώρα για την Ουέφα;
-Είμαι Πρεσβευτής της Ουέφα για το τρόπαιο του Champions League αλλά ασχολούμαι και με ορισμένα προγράμματα που αναπτύσσουν τις ομάδες στο επίπεδο του γενικού μάνατζμεντ και του μάρκετινγκ. Μοιράζομαι τις εμπειρίες μου και προσπαθώ για την προώθηση του ποδοσφαίρου.


-Έμεινες στον Ολυμπιακό για τρία χρόνια, θυμάσαι κάποιες καλές στιγμές από την καριέρα σου;
-Όλα ήταν απίστευτα και ακόμα έχω σπουδαίες αναμνήσεις και είμαι πάντα ευγνώμων για τους Έλληνες φιλάθλους  και φυσικά ακόμα είμαι περήφανος που είμαι ένας απ’ αυτούς. Η καρδιά μου είναι ακόμα ελληνική και πάντοτε έχω σπουδαίες αναμνήσεις και εύχομαι να έχω τις ευκαιρίες να γυρίζω στην Ελλάδα.

-Έχεις κάποιο μήνυμα να στείλεις στους φιλάθλους του Ολυμπιακού; Ξέρουμε ότι ακόμα τους λείπεις και ακόμα τραγουδούν το όνομά σου.
-Για μένα ο Ολυμπιακός ήταν μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην καριέρα μου και θέλω να τους ευχαριστήσω γιατί ήταν πολύ θερμοί και ευγενικοί μαζί μου. Θέλω να τους πω να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό, ειδικά τώρα την περίοδο της κρίσης και φυσικά συμπάσχω με τους Έλληνες γι’ αυτά που συμβαίνουν σήμερα και ελπίζω ότι όλοι θα ανακάμψουν. Σίγουρα χρειαζόμαστε την Ελλάδα στην Ευρώπη και όταν λέω Ευρώπη εννοώ τον κόσμο στον οποίο η Ελλάδα πρόσφερε το δημοκρατικό σύστημα και ετυμολογικά όλα όσα προέρχονται από την Ελλάδα. Η φιλοσοφία, η πολιτική. Ελπίζω και πιστεύω ότι η Ελλάδα μπορεί να δώσει ξανά το καλό παράδειγμα.

-Την περασμένη περίοδο ο Ολυμπιακός κατέκτησε την Ευρωλίγκα ύστερα από 15 χρόνια. Είχες την ευκαιρία να δεις το παιχνίδι;
-Το άκουσα στο ραδιόφωνο. Όλοι οι φίλαθλοι μιλούσαν γι’ αυτό. Φυσικά υποστήριζα τον Ολυμπιακό. Ξέρω ότι όλα έγιναν την τελευταία στιγμή, αλλά αυτό είναι η μαγεία του παιχνιδιού, η μαγεία του αθλητισμού, το να πετύχεις ένα στόχο όταν κανείς δεν το περιμένει και τουλάχιστον τώρα το μπάσκετ μπορεί να αναγεννηθεί ξανά. Φυσικά ξέρω ότι ο Παναθηναϊκός είναι ένας από τους μεγάλους διεκδικητές, αλλά όταν μιλάω για τον Ολυμπιακό σκέφτομαι τον ελληνικό αθλητισμό και γι’ αυτό είναι σπουδαίο για την Ελλάδα αυτό που έγινε.