Skip to main content

Τιλί: «Μου ταιριάζει ο Ολυμπιακός»

Ο Κιμ Τιλί μίλησε στο olympiacosbc.gr για τη νέα σελίδα στην καριέρα του και υποσχέθηκε πως θα δίνει το 100% σε κάθε παιχνίδι.


Ο 29χρονος φόργουορντ βρίσκεται με τη σύζυγο του και τον δύο χρονών γιο του στη Χαβάι, εκεί που απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές λίγες ημέρες πριν έρθει στην Ελλάδα για ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια ενταχθεί στην προετοιμασία της εθνικής Γαλλίας.

Ο απόφοιτος του κολεγίου της Utah, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ Ολυμπιακός για το μεγάλο βήμα που αποφάσισε να κάνει στην καριέρα του και υποσχέθηκε πως θα δίνει πάντοτε το 100% των δυνάμεων του. «Για εμένα, το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού αποτέλεσε μια τεράστια έκπληξη. Πρόκειται για μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, διαχρονικά, ο Ολυμπιακός ήταν πάντα μεταξύ των κορυφαίων και όταν σε θέλουν οι καλύτεροι, δεν μπορείς να πεις “όχι”, ούτε καν να το σκεφτείς» είπε αρχικά ο Γάλλος φόργουορντ, ο οποίος στη συνέχεια αποκάλυψε πως πριν αποδεχτεί την πρόταση των Πειραιωτών, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τον Βασίλη Σπανούλη. «Μίλησα στο τηλέφωνο για αρκετή ώρα με τον κόουτς Σφαιρόπουλο και πραγματικά η κουβέντα μας ήταν εξαιρετική. Μου εξήγησε τι θα ήθελε από εμένα, πως έχει στο μυαλό του την ομάδα της νέας σεζόν και το πρότζεκτ του με ενθουσίασε. Μίλησα επίσης και με τον Βασίλη Σπανούλη. Ο Βασίλης μου εξήγησε πως εάν έλεγα το “ναι” στον Ολυμπιακό, θα έμπαινα σε μια μεγάλη οικογένεια. Αυτό ήθελα πάντα, να είμαι μέλος μιας οικογένειας, να παίζω σε ομάδες που θα αισθάνομαι άνετα και θα μπορώ να προσφέρω. Και οι δύο τους με έπεισαν πως στον Ολυμπιακό θα έχω όλα όσα ζητάω και θέλω. Για εμένα λοιπόν, ήταν μια εξαιρετικά εύκολη απόφαση που έπρεπε να πάρω. Και είπα αμέσως το ναι, όλα έγιναν γρήγορα και νιώθω ενθουσιασμένος για τη νέα προοπτική που υπάρχει μπροστά μου».

Όσο για το τι πρόκειται να προσφέρει στον Θρύλο, ο 29χρονος φόργουορντ ήταν ξεκάθαρος. «Μου ταιριάζει απόλυτα το στυλ του Ολυμπιακού. Αυτό που θα προσφέρω είναι ενέργεια και στις δύο μεριές του παρκέ, θα δίνω τα πάντα, παραπάνω από το 100% στην άμυνα και θα κάνω ό,τι μου ζητάει ο προπονητής μου ώστε η ομάδα να νικάει. Ξέρω καλά ποιος είναι ο Ολυμπιακός, τους έβλεπα και στο Final Four της Κωνσταντινούπολης και τους θαύμαζα. Δεν τα παρατάνε ποτέ, είναι σκληροί και αυτά τα στοιχεία είναι που έχω και εγώ. Νομίζω θα ταιριάξω απόλυτα με το πνεύμα και τη νοοτροπία της ομάδας. Πραγματικά είμαι ανυπόμονος και θέλω γρήγορα να ξεκινήσουμε».

Ο πρώην παίκτης της Μπασκόνια,  ο οποίος είχε 6,9 πόντους και 3.8 ριμπάουντ ανά παιχνίδι σε 32 ματς στην περσινή Ευρωλίγκα, θέλησε να απευθύνει και ένα μήνυμα στους φιλάθλους των Πειραιωτών. «Καλώ τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να μας στηρίξει με τη φωνή του. Έχω παίξει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και γνωρίζω τι ατμόσφαιρα μπορούν να δημιουργήσουν οι φίλαθλοι μας. Μου αρέσει να επικοινωνώ με τους φιλάθλους και να δίνω το 100% σε κάθε ματς, αυτό θα προσπαθήσω να κάνω και τη νέα σεζόν και να τους δώσουμε χαρές. Τέλος, θέλω να τους ευχαριστήσω για τα εκατοντάδες μηνύματα που μου έστειλαν και στο twitter και στο Instagram με το που έγινε γνωστή η συμφωνία μου με τον Ολυμπιακό. Ξύπνησα και κοίταξα το κινητό μου και πραγματικά δεν πίστευα στα μάτια μου. Εύχομαι και ελπίζω όλη αυτή την αγάπη και το ζεστό καλωσόρισμα, να τα ανταποδώσω μέσα στη σεζόν με την απόδοση μου».