Πέρασε κι από τη Βαλένθια

Ο Ολυμπιακός διπλασίασε τις νίκες του επί της Βαλένθια και πλέον έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους «8» της Ευρωλίγκα. Οι «ερυθρόλευκοι» του Ντούσαν Ίβκοβιτς έπαιξαν σπουδαία στην Ισπανία και την κατάλληλη στιγμή έβαλαν τις βάσεις για το διπλό με 79-85.

Ο Ολυμπιακός διπλασίασε τις νίκες του επί της Βαλένθια και πλέον έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους «8» της Ευρωλίγκα. Οι «ερυθρόλευκοι» του Ντούσαν Ίβκοβιτς έπαιξαν σπουδαία στην Ισπανία και την κατάλληλη στιγμή έβαλαν τις βάσεις για το διπλό με 79-85.

Εκτός από το ξεκίνημα που η Βαλένθια έλεγξε το παιχνίδι με τα επιθετικά ριμπάουντ, σ’ όλο το υπόλοιπο του αγώνα οι Πειραιώτες είχαν τον έλεγχο και πήγαν το παιχνίδι έτσι όπως ήθελαν αυτοί, με τον Μπουρούση να είναι αυτός που είχε το βάρος στην πρώτη περίοδο, τον Σπανούλη και τον Παπαλουκά να παίρνουν τα ηνία και τους Τεόντοσιτς και Νεστέροβιτς να είναι αυτοί που καθάρισαν στο τέλος.

Τεράστια και η συμβολή του Τζαμόν Γκρόντον που με την άμυνά του έδωσε λύσεις σε κρίσιμα σημεία.

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 37-37, 55-53, 79-85
Ανά δεκάλεπτο: 17-20, 20-17, 18-16, 24-32
Βαλένθια (Σβέτισλαβ Πέσιτς): Κουκ 11(3), Ογκουστίν 3, Κλαβέρ 16, Λίστσουκ 9, Ναβάρο, Μαρτίνεθ 12(2), Πιετρούς 2, Σαβάνοβιτς 16(2), ΝτεΚολό 2, Γιαβτόκας 8.
Ολυμπιακός (Ντουσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 4, Νεστέροβιτς 16, Σπανούλης 18(3), Μπουρούσης 12(1), Πελεκάνος 4, Μαυροκεφαλίδης 6, Νίλσεν, Παπανικολάου, Έρτσεγκ 12(1), Τεόντοσιτς 11(1), Γκόρντον 2

NTOYΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι και στα 40 λεπτά ανάμεσα σε δυο ομάδες που τους αρέσει να πρεσάρουν. Ήταν μια παράσταση του μοντέρνου μπάσκετ. Στην αρχή δεν ξεκινήσαμε καλά και η Βαλένθια πέτυχε καλάθια από επιθετικά ριμπάουντ.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο που προηγηθήκαμε εννιά πόντους και η Βαλένθια αντέδρασε, περίμενα το τάιμ άουτ του πενταλέπτου που άργησε και και χάσαμε τη συγκέντρωση. Μετά την ήττα από τη Φενέρμπαχτσε έχουμε δείξει χαρακτήρα και νομίζω ότι αξίζαμε τη σημερινή νίκη.

Οι τραυματισμοί είναι μέσα στο παιχνίδι και είμαι τυχερός που είχα παίκτες που ήταν έτοιμοι να παίξουν. Ο Πελεκάνος μας βοήθησε για μερικά λεπτά, ο Τζαμόν βοήθησε πάρα πολύ. Ελπίζω ότι εκτός του Βασιλόπουλου οι άλλοι τραυματισμοί δεν θα είναι σοβαροί και τα παιδιά θα επιστρέψουν σύντομα.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ: Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα. Οπως έχει κάνει σε όλα τα δύσκολα εκτός έδρας ματς. Πήραμε μια πολύ μεγάλη νίκη και προχωράμε. Ξέραμε πως αν χάναμε από τη Βαλένθια, ήταν πολύ πιθανό να αποκλειστούμε. Γι αυτό και δεν είχαμε περιθώρια", είπε ο ο Σπανούλης,και συνέχισε: "Στα δύσκολα μείναμε ενωμένοι και πετύχαμε το στόχο μας. Κάναμε αυτό ακτιβώς που έπρεπε. Και πλέον κοιτάζουμε μπροοστά. Θέλουμε τη νίκη και μέσα στην Κωνσταντινούπολη για να πάρουμε την πρώτη θέση. Ετσι όπως ήρθαν τα πράγματα, με μια απλή νίκη είμαστε πρώτοι. Και δείξαμε πως αυτή η ομάδα μπορεί.

ΛΟΥΚΑΣ ΓΚΟΡΝΤΟΝ: Έχουμε ακόμα δυο τελικούς μπροστά μας και πρέπει να συγκεντρωθούμε σ’ αυτά τα παιχνίδια και όχι να πανηγυρίζουμε.