Και τώρα ο τελικός…

Στον πρώτο ημιτελικό ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει 60-79 και ουσιαστικά είχε πάρει την πρόκριση για τον φετινό τελικό του κυπέλλου όπου θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στις 6 Μαρτίου. Οι «ερυθρόλευκοι» διπλασίασαν τις νίκες τους και το έκαναν με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 89-61.

Στον πρώτο ημιτελικό ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει 60-79 και ουσιαστικά είχε πάρει την πρόκριση για τον φετινό τελικό του κυπέλλου όπου θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στις 6 Μαρτίου. Οι «ερυθρόλευκοι» διπλασίασαν τις νίκες τους και το έκαναν με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 89-61.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν σοβαροί και συγκεντρωμένοι από το ξεκίνημα του αγώνα κι σιγά, σιγά ανέβαζαν τη διαφορά φτάνοντας την στους 30 πόντους (69-39) λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

Οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν για λίγα λεπτά δίνοντας την ευκαιρία στους Θεσσαλονικείς να μειώσουν στους 20, αλλά γρήγορα, γρήγορα επανήλθαν κι έκλεισαν το παιχνίδι με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησαν. Σοβαρά και συγκεντρωμένα.

Τα δεκάλεπτα: 25-17, 48-31, 71-45, 89-61
Διαιτητές: Καλδίρης, Παναγιώτου, Κατραχούρας
Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 7 (1), Παπανικολάου, Έρτσεγκ 17 (1), Σπανούλης 14 (2), Τεόντοσιτς 4, Μπουρούσης 16 (1), Κέσελ 4 (1), Κατσιβελης, Μαυροκεφαλίδης 10, Χαλπερίν 9, Γλυνιαδάκης 4, Νίλσεν 4
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 16 (1), Καλαμπάκας 4, Αράπης 4, ΜακΓκραθ, Αποστολίδης 6, Δέδας, Ντόζιερ 4, Γκρέι 4, Παπαδόπουλος 12, Γιαννακίδης 2, Καλλές 6, Γκετσέφσκι 3 (1)

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: «Συγχαρητήρια στους παίκτες που έφτασαν στον τελικό. Το περίμεναν όλοι, αλλά οι παίκτες μου ήταν σοβαροί και σήμερα και κέρδισαν όλα τα δεκάλεπτα. Παίξαμε με δώδεκα παίκτες και αυτό έχει σημασία. Προσπαθήσαμε να τρέξουμε και δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή στους Μάρσαλ και Παπαδόπουλο.

Εμείς ετοιμάζουμε παιχνίδι το παιχνίδι. Στον τελικό να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα και ο τελικός να περάσει σε μία μπασκετική ατμόσφαιρα.

Έχω άλλους 15 παίκτες τώρα. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουμε παίκτη. Μέσα από το ρόστερ θα βρούμε τις λύσεις. Θα είμαστε κοντά στον Παναγιώτη. Ο ίδιος προσπάθησε πολύ και τραυματίστηκε στην όγδοη εβδομάδα αφότου είχε ξεκινήσει προπονήσεις. Είχαμε συγκεκριμένα σχέδια για τον Βασιλόπουλο, αλλά δυστυχώς όλα τελείωσαν για φέτος. Είναι ένας παίκτης που ξεχωρίζει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην  Ευρώπη και έχει φοβερή θέληση. Μείναμε χωρίς αυτή την επιλογή που την περίμενα πάρα πολύ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ: Ήταν ένα καλό παιχνίδι για εμάς. Είχαμε καλές επιλογές στην επίθεση και καλό ρυθμό. Παίξαμε καλή άμυνα και το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο.

ΣΟΥΛΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Ξέραμε την δυναμικότητα του Ολυμπιακού και μετά το πρώτο παιχνίδι δεν είχαμε ελπίδες. Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλά και στα δύο παιχνίδια και προκρίθηκε. Εμείς δώσαμε χρόνο σε παίκτες που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί πολύ», σχολίασε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ.

Εξαρτάται στον τελικό το πως θα βρεθούν οι ομάδες εκείνη τη μέρα. Η ψυχολογία των παικτών αλλάζει για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Δεν ξέρεις ποιος θα είναι καλύτερος. Όπως συμβαίνει και στα παιχνίδια ΠΑΟΚ – Άρης».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ: Γνωρίζαμε την υπεροχή του Ολυμπιακού, αλλά κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Πλέον στρέφουμε το ενδιαφέρον μας στο πρωτάθλημα.