Το πιο δύσκολο παιχνίδι μας…

Λίγες ώρες απομένουν για το πρώτο τζάμπολ στο Τοπ-16 της φετινής Ευρωλίγκα και ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στο πιο δύσκολο φετινό ευρωπαϊκό παιχνίδι του όπως το χαρακτήρισε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο «Ντούντα» παραχώρησε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου παραμονές του εντός έδρας ευρωπαϊκού αγώνα των «ερυθρόλευκων» και μίλησε για το ματς με τους Τούρκους και όχι μόνο…

Λίγες ώρες απομένουν για το πρώτο τζάμπολ στο Τοπ-16 της φετινής Ευρωλίγκα και ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στο πιο δύσκολο φετινό ευρωπαϊκό παιχνίδι του όπως το χαρακτήρισε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο «Ντούντα» παραχώρησε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου παραμονές του εντός έδρας ευρωπαϊκού αγώνα των «ερυθρόλευκων» και μίλησε για το ματς με τους Τούρκους και όχι μόνο…

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ/ΟΥΛΚΕΡ: Ύστερα από τέσσερις εβδομάδες συνεχίζουμε στην Ευρωλίγκα. Το Τοπ-16 έχει μεγάλη διαφορά από την προηγούμενη φάση. Εδώ κάθε πόντος, κάθε σουτ, κάθε άμυνα, κάθε λάθος παίζουν ρόλο. Η ομάδα θα είναι έτοιμη για το πιο σημαντικό παιχνίδι που παίζουμε φέτος στην έδρα μας απέναντι σε μια ομάδα που έπαιξε εξαιρετικά στην πρώτη φάση και είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη τουρκική ομάδα. Η Φενέρ είναι μια ομάδα που έχει τα ίδια νούμερα με μας, έχει δυο πολύ καλούς δημιουργούς, τον Ούκιτς και τον Γιασικεβίτσιους και πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ. Ο Ονάν έχει σταθερή απόδοση και τις τελευταίες εβδομάδες είναι ο καλύτερος παίκτης. Ο Μάρκο Τόμας και ο Κίνσεϊ θέλουν μεγάλη προσοχή στο ένας εναντίον ενός και η φροντ λάιν τους είναι πολύ ισορροπημένη. Η Φενέρμπαχτσε είναι απόλυτα καλυμμένη σ’ όλες τις θέσεις. Πρέπει να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και να σταματήσουμε τους αιφνιδιασμούς τους. Θέλουμε να τρέξουμε αλλά δεν θέλουμε να κάνουμε τα εύκολα λάθη που δίνουν την ευκαιρία στον αντίπαλο να πετύχει εύκολα καλάθια.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα έρθει να μας βοηθήσει κι εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Νομίζω ότι η προσέλευση του κόσμου θα είναι ένα ρεκόρ για μας φέτος. Θέλουμε να παίζουμε με τους φιλάθλους και για τους φιλάθλους. Για ποιο λόγο άλλωστε γίνεται ένα παιχνίδι; Για τον κόσμο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε ένα παιχνίδι έδρας, ένα παιχνίδι στο οποίο θα υπάρχει επαφή με τον κόσμο. Η νίκη στο ΟΑΚΑ πρέπει να μας βοηθήσει. Με τον Παναθηναϊκό είχα πει ότι θα είναι εύκολο γιατί δεν θα έχουμε τίποτα να χάσουμε, τώρα όμως θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ: Για τους παίκτες ήταν πολύ δύσκολο να παίζουν μπροστά σε άδεια καθίσματα. Η ατμόσφαιρα ήταν χειρότερη κι από προπόνηση.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ: Πριν από λίγο μίλησα με τον Μίλαν Τόμιτς και μου είπε ότι η ΕΡΤ μας βοήθησε και άλλαξε την ώρα του αγώνα. Πρέπει όλοι να έχουμε καλύτερη συνεργασία μεταξύ μας για το καλό του μπάσκετ. Αυτή η αλλαγή θα βοηθήσει και τον Άρη που παίζει την Τρίτη, κι εμάς που έχουμε ένα δύσκολο ταξίδι και το μπάσκετ. Στο ΝΒΑ και στην Ισπανία γιατί γίνονται παιχνίδια το μεσημέρι; Τυχαίο είναι; Πρέπει να δούμε όλοι μαζί τι γίνεται με το μπάσκετ.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΛΠΕΡΙΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΤΣΕΓΚ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ: Όλες οι δουλειές θέλουν σοβαρότητα και πραγματικότητα. Έτσι μίλησα με τον Χαλπερίν. Ο Γιαννάκης είναι τίμιος άνθρωπος και καλός προπονητής. Οι μάνατζερ είχαν περάσει αυτή την εικόνα για τη Χαλπερίν πέρσι. Είναι λογικό να έχουμε τον Χαλπερίν για τα σκουπίδια; Σέβομαι τη δουλειά σας που είναι πολύ σημαντική για το μπάσκετ (σ.σ. των δημοσιογράφων) αλλά εγώ δεν μπορώ να φτιάξω ομάδα με το τι γράφουν οι εφημερίδες. Ο Έρτσεγκ έχει ταλέντο, είχε υπομονή, πάλεψε, του δώσαμε μια ευκαιρία και έπαιξε. Όπως θα δώσουμε και στον Πελεκάνο. Το μεγάλο κακό είναι ότι ο Έρτσεγκ και ο Πελεκάνος το καλοκαίρι ήταν οι πιο ανέτοιμοι παίκτες του Ολυμπιακού κι αυτό ήταν το μεγάλο τους λάθος.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΙΛΟΣ ΒΟΥΓΙΑΝΙΤΣ: Λυπάμαι πολύ για τον Μίλος. Στα τελευταία πέντε χρόνια είναι ο πιο άτυχος παίκτης του κόσμου. Έδειξε χαρακτήρα και πάλεψε για την ομάδα του ως το τέλος. Του εύχομαι περαστικά.