Περίπατος…

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σοβαροί και συγκεντρωμένοι απέναντι στον Πανιώνιο κι όταν συμβαίνει αυτό τότε δεν έχουν κανένα πρόβλημα με κανένα αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο απέναντι στους νεοσμυρνιώτες όπως μαρτυρά και το τελικό 82-63.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σοβαροί και συγκεντρωμένοι απέναντι στον Πανιώνιο κι όταν συμβαίνει αυτό τότε δεν έχουν κανένα πρόβλημα με κανένα αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο απέναντι στους νεοσμυρνιώτες όπως μαρτυρά και το τελικό 82-63.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε τη δυνατότητα να δώσει χρόνο συμμετοχής σ’ όλους τους παίκτες του και να δοκιμάσει πολλά σχήματα με το ρυθμό της ομάδας του να παραμένει πάντα το ίδιο καλός.

Ο Πανιώνιος έπαιξε δυνατά και προσπάθησε να προβάλει αντίσταση, αλλά με κορυφαίους τους Παπαλουκά, Τεόντοσιτς και Χαλπερίν ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα πρόβλημα να φτάσει εύκολα στο 15/15 και να παραμείνει μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 43-35, 67-51, 82-63.
Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 10, Νεστέροβιτς 9, Σπανούλης 4, Μπουρούσης 3, Κέσελι 1, Μαυροκεφαλίδης 12, Χαλπερίν 13 (3), Νίλσεν 2, Παπανικολάου 4, Έρτσεγκ 9 (1), Τεόντοσιτς 8, Κατσίβελης 2.
Πανιώνιος (Γιώργος Μπαρτζώκας): Άντερσον 12 (1), Αθανασούλας 2, Άλεξιτς 4, Γιαννόπουλος 6 (1), Τσιάρας 4, Αθηναίου 3, Μπατής 7 (1), Ιωάννου 4, Σαρικόπουλος 2, Κόβιλ 7, Παραγιός 6, Μπάρλος 6 (1).

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Ο Βασιλόπουλος τραυματίστηκε χθες στα τελευταία λεπτά της προπόνησης και κανείς δεν είχε διάθεση. Είχαμε και το μνημόσυνο το πρωί με τα 30 χρόνια από το τραγικό ατύχημα με τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους», σχολίασε ο προπονητής του Ολυμπιακού και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον αγώνα: «Ο Πανιώνιος μας ανάγκασε να συγκεντρωθούμε και να παίξουμε καλά. Αυτό μας βοήθησε να κρατήσουμε τον ρυθμό μας. Ο Σπανούλης έχει κάποιες ενοχλήσεις στον αστράγαλο και γιʼ αυτό δεν έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχουμε μία ημέρα παραπάνω για να ετοιμάσουμε το παιχνίδι με την Βαλένθια που είναι το πιο σημαντικό για μας. Γιατί δεν μπορούμε να παίξουμε Σάββατο; Δεν νομίζω ότι γίνεται σε κάποια άλλη χώρα αυτό. Η τηλεθέαση θα είναι τόσο μεγάλη στο παιχνίδι του Ικαρου με τον Ολυμπιακό που δεν γίνεται να αλλάξει το συγκεκριμένο παιχνίδι;

Ο Βασιλόπουλος γύρισε το γόνατό του με 1.32 λεπτά για να τελειώσει η προπόνηση. Έχει μία κάκωση στον έσω πλάγιο σύνδεσμο και τον μηνίσκο. Θα πρέπει να γίνει καλύτερη διάγνωση για να δούμε αν πείραξε καθόλου τους χιαστούς

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: Η νίκη είναι αφιερωμένη στα θύματα της θύρας 7 και στις οικογένειες τους. Δεν κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδια, αλλά καταφέραμε να κερδίσουμε όλα τα δεκάλεπτα. Παίξαμε έξυπνα. Πλέον έχουμε το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, στο οποίο έχουμε πάρει μία διαφορά, πλην όμως θα πρέπει να παίξουμε συγκεντρωμένοι.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: Ο Ολυμπιακός πήρε μία αναμενόμενη νίκη. Το ήταν πως θα πείθαμε τους παίκτες μας να προσεγγίσουν το συγκεκριμένο παιχνίδι. Θέλαμε να κερδίσουμε κάτι από το παιχνίδι, αλλά κάναμε πολλά φτηνά λάθη και χωρίς πίεση κάτω από τον φόβο της φανέλας που υπάρχει απέναντί μας. Πλέον θα πρέπει να διδαχτούμε από τα λάθη μας και να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί σε τέτοια παιχνίδια.

ΧΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: Μόλις πίεσε ο Ολυμπιακός στην άμυνα εμείς κάναμε κάποια λάθη και η διαφορά ανέβηκε. Πρέπει να πηγαίνουμε για νίκη σε όλα τα παιχνίδια και όχι μόνο για να παίζουμε καλά.