Skip to main content

O Mr. Assist του Θρύλου

Το βράδυ της 27ης Οκτωβρίου 2016 είναι πολύ σημαντικό τόσο για τον Βασίλη Σπανούλη όσο και για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν μια μεγάλη νίκη επί της Μπασκόνια, αλλά το συγκεκριμένο παιχνίδι θα μείνει στην ιστορία για τα κατορθώματα του αρχηγού του Θρύλου.

Τι κατάφερε ο Βασίλης Σπανούλης με τις 15 ασίστ που μοίρασε στο συγκεκριμένο παιχνίδι;

Πέρασε στη δεύτερη θέση των κορυφαίων πασέρ της Ευρωλίγκας με συνολικά 984 ασίστ και πλέον βρίσκεται στο… κυνήγι του Δημήτρη Διαμαντίδη ο οποίος έχει 1255 αλλά πλέον είναι εκτός αγωνιστικής δράσης.

Ο Σπανούλης είναι και στη δεύτερη θέση των κορυφαίων πασέρ του ελληνικού πρωταθλήματος με 1815 ασίστ, αλλά κι εδώ βρίσκεται στο… κυνήγι της πρώτης θέσης και του Δημήτρη Διαμαντίδη ο οποίος έχει σταματήσει στις 2141.

Ο αρχηγός του Θρύλου είναι όπως γίνεται αντιληπτό ο πρώτος πασέρ στην ιστορία του Ολυμπιακού τόσο στην Ευρωλίγκα όσο και στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ με τις 15 ασίστ που έδωσε στο παιχνίδι με τους Βάσκους πέτυχε και την καλύτερη ατομική επίδοση σε ένα παιχνίδι.

Το προηγούμενο ρεκόρ σε ένα αγώνα το είχε ο Θοδωρής Παπαλουκάς με 14 ασίστ από το παιχνίδι Entente Orleanaise - Ολυμπιακός 84-88 στις 2 Δεκεμβρίου 2009.

Όσο για το ελληνικό πρωτάθλημα; Το ρεκόρ των περισσοτέρων ασίστ το μοιράζονται ο Μίλος Τεόντοσιτς και ο Θοδωρής Παπαλουκάς. Ο δεύτερος είχε 13 ασίστ απέναντι στον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη στις 20 Οκτωβρίου 2001 (80-100 το σκορ) και ο Σέρβος είχε 13 ασίστ απέναντι και πάλι στον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη οχτώ χρόνια μετά (22-11-2009, 78-87 το σκορ) υπέρ των «ερυθρόλευκων».

Δείτε το Infographic για τον Βασίλη Σπανούλη

Spanoulis Assist 750