Skip to main content

Ο καλός ο… Μίλου «άλεσε» και την Μπάρτσα!

Με όπλο του την άμυνα και MVP τον εξαιρετικό Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε στην Βαρκελώνη της Μπαρτσελόνα με 69-60, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» στρέφουν όλη τους την προσοχή στην αναμέτρηση της Πέμπτης (20/12, 21.00) με την Γκραν Κανάρια στο ΣΕΦ, με την στόχο να κλείσουν μια ακόμη "διαβολοβδομάδα» με απόλυτη επιτυχία!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά… Κυριάρχησε στα ριμπάουντ, ήταν αρκετά εύστοχος από την περιφέρεια (στο πρώτο δεκάλεπτο είχε 3/5 τρίποντα) και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έκανε εξαιρετική δουλειά στην ρακέτα. Ωστόσο, τα κάκιστα ποσοστά του στα δίποντα (είχε μόλις 3/12 εκ των οποίων πολλά ήταν χαμένα ελεύθερα λέι απ!), δεν του επέτρεψαν να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο έχοντας στα χέρια του μια διαφορά μεγαλύτερη των 3π. (14-17).

Στην συνέχεια ο Ζακ ΛεΝτέι πήρε επιθετικά την σκυτάλη από τον Σέρβο σέντερ και διατήρησε τους «ερυθρόλευκους» σε θέση οδηγού (18-22 στο 14’ και 26-30 στο 18’). Ωστόσο, η έλλειψη δημιουργίας (είχαν μόλις 2 ασίστ μέχρι το 20’), αλλά και τα πολλά λάθη ( 8 στο πρώτο μέρος), ήταν οι βασικές αιτίες που οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ δεν μπόρεσαν να πάνε στα αποδυτήρια με την ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου με μια διαφορά μεγαλύτερη των 2π. (30-32).

Τα κατάφεραν, ωστόσο, στα πρώτα λεπτά της 3ης περιόδου! Ο Ολυμπιακός διατήρησε την καλή αμυντική του παρουσία, κυκλοφόρησε εξαιρετικά την μπάλα στην επίθεση, «χτύπησε» με επιτυχία τόσο από την γραμμή των 3π., όσο και στο ζωγραφιστό και «έχτισε» μια διαφορά 12π. (35-47, στο 25’). Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να αντιδράσει και μείωσε στους 7π. (48-55, στο 30’), όμως, ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης και ο εξαιρετικός –για ένα ακόμη ματς- Νίκολα Μιλουτίνοφ αύξησαν ξανά τις αποστάσεις (54-65) και οδήγησαν την ομάδα μας στο σπουδαίο διπλό!

Δεκάλεπτα: 14-17, 30-32, 48-55, 60-69.

Μπαρτσελόνα (Πέσιτς): Σεραφέν 2, Πάνγκος 3(1), Σίνγκλετον, Χάνγκα 9(1), Μπλάζιτς 2, Ερτέλ 8, Πούστοβι 4, Οριόλα 10, Κούριτς 7(1), Κλαβέρ 13(3), Τόμιτς 2

Ολυμπιακός (Μπλατ): Γουίλιαμς-Γκος 10 (2τρ., 4 ασ., 1 κλ.), Τουπάν, Σπανούλης 14 (4 τρ., 3 ασ.), Τίμα 2, Μιλουτίνοφ 16 (6/7 βολές, 5/8 δίποντα, 12 ριμπ. 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 κοψίματα), Στρέλνιεκς, Βεζένκοφ 2, Πρίντεζης 2, Παπανικολάου 6 (2), Μάντζαρης, Μπόγρης 5, ΛεΝτέι 10.

«Συγχαρητήρια στους συνεργάτες και στους παίκτες μου»!


Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, μοίρασε συγχαρητήρια… «Πήραμε μια πολύ καλή και σημαντική νίκη. Έχω βρεθεί σε αυτό το γήπεδο πάρα πολλές φορές στην καριέρα μου και ξέρω καλά πως είναι ένα από τα πιο δύσκολα μέρη για να κερδίσεις. Ήρθαμε προετοιμασμένοι και αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου στο προπονητικό τιμ, για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν. Οι παίκτες εκτέλεσαν άψογα το προπονητικό μας πλάνο. Κοιτάμε μπροστά πλέον, στο παιχνίδι της Πέμπτης και ελπίζουμε πως οι υπέροχοι φίλαθλοί μας θα έρθουν, θα μας υποστηρίξουν και θα μας ωθήσουν σε μια ακόμη νίκη».

«Περνάω καλά στο παρκέ με τους συμπαίκτες μου»!

Ο κορυφαίος στο διπλό του Ολυμπιακού, Νίκολα Μιλουτίνοφ, δήλωσε: «Νιώθω υπέροχα. Νιώθω πολύ καλά το κορμί μου και περνάω πολύ καλά στο παρκέ με τους συμπαίκτες μου!».

Όταν ειπώθηκε πως σχεδόν «εξαφάνισε» τον Άντε Τόμιτς, σχολίασε: «Είχε ένα κακό παιχνίδι, αυτό δεν σημαίνει κάτι. Παίζει πολύ καλά. Ήξερα πόσο σημαντικός είναι για την Μπαρτσελόνα και πως έπρεπε να τον σταματήσω. Ήξερα πως αν έπαιζα καλή άμυνα θα είχαμε καλές πιθανότητες να κερδίσουμε».

Ερωτηθείς για το πόσο καλύτερα μπορεί να παίξει, απάντησε: «Ελπίζω πως μπορώ … Θα δούμε στο μέλλον. Δεν θέλω να λέω πολλά, ξέρετε πως είμαι ταπεινός. Παίζω για την ομάδα. Η σημερινή εμφάνιση σήμαινε πολλά για εμένα. Ελπίζω συνεχίσω να παίζω καλά και να βοηθάω την ομάδα μου».