Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Παιχνίδι με ιδιαίτερη βαρύτητα» (vid)

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί αύριο (14/03) τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, έχοντας στο πλευρό του τον έκτο παίκτη του, τους φιλάθλους του, οποίοι έχουν εξαντλήσει τα εισιτήρια της συγκεκριμένης αναμέτρησης εδώ και εβδομάδες.

«Είναι ένα παιχνίδι με ιδιαίτερη βαρύτητα, όπως όλοι καταλαβαίνουν, και κυρίως για εμένα λόγω του γεγονότος ότι πλησιάζουμε στο τέλος της κανονικής διάρκειας», τόνισε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Γιώργος Μπαρτζώκας και συνέχισε: «Είχαμε και έχουμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα με ομάδες που έχουν στόχους, για να φτάσουμε να έχουμε καλές πιθανότητες για τα πλέι οφ. Κάναμε τρεις μεγάλες νίκες στο Μόναχο, την Βαλένθια και το Κάουνας. Επίσης, επικρατήσαμε της Βίρτους εδώ, μιας ομάδας δύσκολης χωρίς τον Γουόκαπ. Τώρα, πάλι έχοντας προβλήματα τραυματισμός, θέλουμε να επικρατήσουμε μιας ομάδας που είναι πάνω στην βαθμολογία από εμάς. Είναι χωρίς αμφιβολία πολύ καλή ομάδα. Το αποδεικνύει η θέση της. Είναι αυταπόδεικτο πως οι άνθρωποι εκεί έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. Θα είναι ένα ακόμη δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι για εμάς, χωρίς να είναι για εμάς οι καλύτερες δυνατές συνθήκες όσον αφορά στην προετοιμασία μας. Αλλά είμαστε σε μια καλή κατάσταση και πιστεύουμε πως έχουμε σοβαρή τύχη να κερδίσουμε».

Ερωτηθείς για την κατάσταση των Τόμας Γουόκαπ και Νάιτζελ Γουϊλιαμς-Γκος, απάντησε: «Θα προσπαθήσουν και οι δύο να κάνουν σήμερα ομαδική προπόνηση. Χθες δεν έκαναν. Έβγαλαν ένα μέρος ατομικό. Θέλω να κάνω ειδική αναφορά στον γιατρό της ομάδας μας και τους φυσιοθεραπευτές, οι οποίοι βρίσκονται στο γήπεδο μέχρι αργά το βράδυ και σε μέρες ρεπό για να κάνουν διπλές και τριπλές θεραπείες στον Γουόκαπ. Όπως έχω πει το διάστρεμμα δευτέρου βαθμού που έχει απαιτεί περίπου τρεις εβδομάδες για να επανέλθεις. Ο Τόμας αν παίξει αύριο θα παίξει μετά από σχεδόν δέκα μέρες, έχοντας κάνει και εκείνος μια μεγάλη προσπάθεια για να έρθει το πόδι του σε μια νορμάλ κατάσταση. Θέλω να κάνω, λοιπόν, ειδική αναφορά στο ιατρικό τιμ γιατί είναι κάτι παραπάνω από επαγγελματίες. Το πόδι του είναι ακόμα πρησμένο και έχει αιμάτωμα, αλλά επειδή μιλάμε για τον Γουόκαπ ελπίζω ότι θα παίξει. Και ο Γκος είναι στην ίδια κατάσταση. Θα προσπαθήσει σήμερα να κάνει ομαδική προπόνηση και ίσως παίξει αύριο».

Τελικά οι τραυματίες Τόμας Γουόκαπ, Νάιτζελ Γουϊλιαμς-Γκος και Γιαννούλης Λαρεντζάκης «έβγαλαν» μέρος της προπόνησης και η συμμετοχή τους στο ντέρμπι παραμένει αμφίβολη.

Από την πλευρά του, ο Φιλίπ Πετρούσεφ, τόνισε: «Δεν θεωρώ πως ο αυριανός αγώνας διαφέρει τόσο πολύ σε σχέση με εκείνους που έχουν προηγηθεί ανάμεσα σε εμάς και τον Παναθηναϊκό. Προφανώς παίζουμε μπροστά στους φιλάθλους μας και θεωρώ πως αυτό είναι πλεονέκτημα για εμάς. Θεωρώ πως πρέπει να βελτιώσουμε τα λάθη που κάναμε στο προηγούμενο παιχνίδι, ειδικά στην επίθεση και να διορθώσουμε κάποιες λεπτομέρειες».

Για το αν μετά από δύο συμμετοχές του σε αιώνια ντέρμπι έχει κατανοήσει απόλυτα τη σημασία αυτών των ντέρμπι, απάντησε: «Ναι σίγουρα καταλαβαίνω. Βλέπω εκτός παρκέ, τους φιλάθλους στους δρόμους… Μερικές φορές ενδιαφέρονται περισσότερο για αυτό τον αγώνα, παρά άλλες αναμετρήσεις στην Ευρωλίγκα. Σίγουρα ξέρω τι σημαίνει για όλους».

 ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ ΚΑΙ ΦΙΛΙΠ ΠΕΤΡΟΥΣΕΦ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ…