Skip to main content

Δυσκολεύτηκε…

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΠΑΟΚ 89-82 για την 7η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος και παρέμεινε στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ασταθείς στο ξεκίνημα του αγώνα και στο δεύτερο ημίχρονο, δίνοντας το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να μπει για τα καλά στο παιχνίδι αλλά στο κρίσιμο σημείο ήταν ψύχραιμοι.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΠΑΟΚ 89-82 για την 7η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος και παρέμεινε στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ασταθείς στο ξεκίνημα του αγώνα και στο δεύτερο ημίχρονο, δίνοντας το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να μπει για τα καλά στο παιχνίδι αλλά στο κρίσιμο σημείο ήταν ψύχραιμοι.

Οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν εντυπωσιακά και με κύριο εκφραστή τον Ρόουλ Μάρσαλ είχαν τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά. Απ’ εκείνο το σημείο ως και τις αρχές της επανάληψης ο Ολυμπιακός κυριάρχησε απόλυτα. Στο 15’ το σκορ ήταν 36-35 και στο τέλος του πρώτου μισού 51-36, ενώ στο 22΄η διαφορά ανέβηκε στους 19 πόντους (57-38). Σ’ εκείνο το σημείο οι «ερυθρόλευκοι» χαλάρωσαν και ο ΠΑΟΚ επέστρεψε μειώνοντας σε 69-67 στις αρχές της τέταρτης περιόδου. Ως εκεί όμως.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδεσαν την άμυνα τους και έτρεξαν στην επίθεση φτάνοντας τελικά στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 25-26, 51-36, 69-64, 89-82
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 10, Νεστέροβιτς 12, Γκόρντον 4, Σπανούλης 13, Μπουρούσης 15(1), Κέσελ 3(1), Μαυροκεφαλίδης 9, Χαλπερίν 3(1), Γλυνιαδάκης 5, Παπανικολάου 4, Τεόντοσιτς 11(3).
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 33(3), ΜακΓκραθ 17(3), Αποστολίδης, Δέδας 1, Ντόζιερ 13(1), Παπαδόπουλος 11, Γιαννακίδης 2, Καλές, Γκετσέφσκι 5.

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Το πιο δύσκολο για εμάς είναι να παίζουμε σε ένα άδειο γήπεδο. Σήμερα παίξαμε μόνο ένα καλό δεκάλεπτο, το δεύτερο. Περίμενα πως στο δεύτερο ημίχρονο θα παίζαμε καλό μπάσκετ, αλλά αφήσαμε τον ΠΑΟΚ να βρει τον εαυτό του και να πλησιάσει στο σκορ. Δεν είμαστε κουρασμένοι. Δεν έχουμε διάρκεια παιχνιδιού, δεν ελέγχουμε καλά το παιχνίδι και δεν έχουμε ενέργεια. Είναι μία κατάσταση που θα προσπαθήσω να αλλάξω μαζί με τα παιδιά. Θα πρέπει να βελτιώσουμε την απόδοσή μας. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι. Πλέον έχουμε δύο καθοριστικά παιχνίδια. Όχι, για την πρώτη θέση του ομίλου, αυτό δεν με ενδιαφέρει, αλλά για να φτιάξουμε την ομάδα. Είμαστε πολύ μακριά από τη λέξη ομάδα και το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Θέλουμε διάρκεια στο παιχνίδι μας. Δεν μπορείς να πατάς το γκάζι για ένα πεντάλεπτο και να παίρνεις τη νίκη. Το μπάσκετ έχει αλλάξει και δεν υπάρχουν πλέον ομάδες που τις κερδίζεις αν παίξεις ένα μικρό διάστημα καλά. Οι Μαυροκεφαλίδης, Παπανικολάου, Κέσελ έχασαν όλες τις άμυνες στο ένας εναντίον ενός. Όλοι μας επιτίθενται εκεί. Έτσι έγινε και με την Μπάμπεργκ. Οι παίκτες μου δεν μπορούν να το καταλάβουν. Δεν νοείται να περιμένουμε να τα δίνει ο Νεστέροβιτς που έχει κερδίσει τα πάντα στη ζωή του ή ο Παπαλουκάς που μόλις επέστρεψε από τον τρυματισμό. Από εδώ και πέρα όποιος δεν έχει διάθεση δεν θα παίζει.

Όταν πήγα στην ΤΣΣΚΑ οι Ελληνες Παπαλουκάς, Χατζηβρέττας μας βοήθησαν πολύ. Τότε είχα στην ομάδα τους Μόνια και Κριάπα που ήταν νέα παιδιά και ταλαντούχα. Μου είπαν να πάρω τον Άντονι Πάρκερ της Μακάμπι και ήταν εύκολο για την ΤΣΣΚΑ να το κάνει. Θα μπορούσαμε μ’ αυτόν να έχουμε πάρει δυο, τρεις φορές την Ευρωλίγκα. Εγώ όμως είπα ότι θα πρέπει να δουλέψουμε μ’ αυτά τα παιδιά. Ένα χρόνο μετά έγιναν ντραφτ στο ΝΒΑ και δεν άντεξαν την πίεση όταν πήγαν εκεί. Άλλαξαν τρεις, τέσσερις ομάδες και δεν έκαναν τίποτα. Το ΝΒΑ περιμένουν οι δικοί μου; Ακούνε τους μάνατζερ και παίζουν για τα στατιστικά τους. Ξέρω τι κάνουν γιατί αυτό είναι η ζωή μου. Έρχεται η μέρα της αλήθειας. Μιλάμε για επαγγελματισμό, όχι για συμπάθειες. Όλοι είναι καλά παιδιά.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΛΥΝΙΑΔΑΚΗΣ: Δεν κάναμε το παιχνίδι που θέλαμε. Παίξαμε μπάσκετ μόνο κατά διαστήματα και αφήσαμε τον ΠΑΟΚ να πετύχει πολλά σουτ. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και θα πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια από εδώ και πέρα.

ΣΟΥΛΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι πολύ άσχημο να παίζουν δύο ομάδες σε άδειο γήπεδο. Κανείς δεν μπορεί να παίξει έτσι. Δεν το ευχαριστιέται κανείς. Ο Ολυμπιακός μέσα σε ένα εξάλεπτο καθάρισε το παιχνίδι. Πήρε μεγάλη διαφορά και εμείς κάναμε πολλά λάθη. Κάναμε μία προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά κόντρα σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός είναι δύσκολο να επιστρέψεις», τόνισε ο Μαρκόπουλος.

Ο Μάρσαλ είναι ένας καλό παίκτης και παίζει πολύ καλά. Έχουμε λίγες επιλογές στο ρόστερ και ο ίδιος παίρνει πολλές ευκαιρίες και αισθάνεται άνετα.

Αν βγουν οι δύο ομάδες από το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός οι υπόλοιπες ομάδες είναι περίπου στο ίδιο στυλ. Ακόμα και με μέτριες εμφανίσεις οι δύο μεγάλοι κερδίζουν.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ: Είχαμε ένα κακό εξάλεπτο στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά στη συνέχεια καταφέραμε να επιστρέψουμε. Δεν μπορέσαμε να πάρουμε τη νίκη. Η ζωή συνεχίζεται και πλέον κοιτάμε το ματς με την Ροάν,