Skip to main content

Σφαιρόπουλος: "Προσοχή στην Αρμάνι" (pics+vid)

Στην άμυνα "ποντάρει" για μία ακόμη φορά ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, ενόψει της εντός έδρας αναμέτρησης με την Αρμάνι Μιλάνο (05/01, 21.00), στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.


"Καλή χρονιά με υγεία. Παίζουμε το πρώτο μας παιχνίδι για τη νέα χρονιά και για τον δεύτερο γύρο της Ευρωλίγκας κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδας που θέλει να κάνει μια νέα αρχή. Το γεγονός αυτό είναι πολύ επικίνδυνο και αν δεν προσέξουμε μπορεί να βρεθούμε προ εκπλήξεως. Εμείς θα πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο μας. Κάναμε με τους παίκτες έναν μίνι απολογισμό της έως τώρα παρουσίας μας και είδαμε τί μπορούμε να βελτιώσουμε στο παιχνίδι μας και αυτό ακριβώς θέλουμε να δούμε στο παρκέ. Είναι η στιγμή που όλοι πρέπει να καταλάβουν πως όποια ομάδα μας αντιμετωπίζει θα είναι υποψιασμένη και θα έχει εξτρά κίνητρο να μας κερδίσει λόγω της καλής μας πορείας στον πρώτο γύρο", είπε ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων".


Και συνέχισε αναλύοντας την ιταλική ομάδα: "Η Αρμάνι ενισχύθηκε με τον Κουζμίνσκας και αυτό δείχνει πως θα το παλέψει ως το τέλος. Έχει πολύ επικίνδυνους παίκτες με ταλέντο και έχει χάσει πολλά παιχνίδια στον πόντο ακόμη και εκτός. Για αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και με την βοήθεια του κόσμου μας να παλέψουμε σε κάθε φάση. Όπως είπα και πριν, η αντίπαλός μας έχει παίκτες με ταλέντο που μπορούν να σου δημιουργήσουν πρόβλημα. Θα πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί και στην προσωπική και στην ομαδική άμυνα. Αυτό θα είναι το κλειδί. Η άμυνά μας, μας δίνει αυτό που ζητάμε και αύριο θα πρέπει να είναι δυναμική για να εξουδετερώσουμε τα ατού της Αρμάνι".


Η απουσία του Μπράιαν Ρόμπερτς είναι δεδομένη, ωστόσο, προέκυψε και ένα ερωτηματικό... "Ο Χόλις Τόμπσον είναι άρρωστος. Δεν θα προπονηθεί. Θα δούμε αύριο σε τί κατάσταση θα είναι και αν θα μπορέσει να παίξει. Ο Ρόμπερτς είναι σίγουρα εκτός. Δεν θέλουμε να ρισκάρουμε. Θα μπορούσε να παίξει, όμως, υπάρχει κίνδυνος το σφίξιμο να γίνει θλάση και να τον χάσουμε για 1-2 μήνες. Για αυτό αποφασίσαμε να τον προφυλάξουμε μέχρι να υποχωρήσει τελείως το σφίξιμο. Δεν θα ρισκάρουμε. Οι Πρίντεζης, Μάντζαρης και Μιλουτίνοφ προπονήθηκαν. Δεν είναι έτοιμοι αγωνιστικά στο 100%, αλλά από το ιατρικό επιτελείο έχουν πάρει το ΟΚ και θα είναι στην 12άδα. Εκτός απροόπτου βέβαια γιατί έχουν δει πολλά τα μάτια μας!".


Για τις διαφορές του αυριανού αγώνα σε σχέση με εκείνον του πρώτου γύρου, είπε: "Κάθε παιχνίδι διαφορετικό. Οι ομάδες δεν έχουν αλλάξει. Πήρε η Αρμάνι τον Κουζμίνσκας και επέστρεψε ο Γκάουντλοκ, οπότε οι αντίπαλοί μας έχουν περισσότερες λύσεις... Και εμείς, όμως, έχουμε πλέον τον Σπανούλη... Υπάρχουν κάποιες αλλαγές, αλλά οι φιλοσοφίες παραμένουν  ίδιες. Το έξτρα κίνητρο για εμάς είναι να διαφυλάξουμε την έως τώρα καλή μας προσπάθειά. Έχουμε κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια και πρέπει να το διαφυλάξουμε όλοι... Παίκτες, προπονητές και όλοι όσοι απαρτίζουν την ομάδα. Αυτό είναι το κίνητρο για εμάς".


Ερωτηθείς για το τί θα δώσει στην Αρμάνι η έλευση Κουζμίνσκας, απάντησε: "Θα δώσει ταχύτητα και ενέργεια στις θέσεις 3-4 . Θα δούμε πως θα τον χρησιμοποιήσουν. Όταν παίρνεις έναν τόσο καλό παίκτη το θέμα είναι πως θα βρει η ομάδα που τον αποκτά τον  τρόπο για να πάρει το καλύτερο από εκείνον. Μοιραία κάποιοι άλλοι θα περάσουν σε δεύτερο ρόλο. Αυτό που θα δώσει σίγουρα είναι ποιότητα και παραπάνω ταχύτητα και ενέργεια".


Τέλος, σε ερώτηση σχετική με την σταθερότητα που έχει δείξει ως τώρα στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός, απάντησε: "Δείχνουμε μια σταθερότητα φέτος, είναι αλήθεια. Αλλά αυτό που μετρά είναι η διάρκεια στην σταθερότητα. Η Ευρωλίγκα είναι τόσο απαιτητική, που πρέπει πάντα να είσαι καλός και να μην κάνεις λάθος. Μπορεί όμως να συμβεί. Έχουμε δει ομάδες να χάνουν ματς που δεν θα έπρεπε να χάσουν. Πρέπει να προσπαθήσουμε να μην έχουμε απώλειες όπως κάναμε στον πρώτο γύρο. Όταν κερδίζεις μεγάλα ματς είναι αμαρτία χάσεις ένα αγώνα  που θεωρητικά δεν πρέπει. Θεωρητικά μιλάμε πάντα, γιατί πολλά μπορούν να συμβούν. Συμβαίνουν σε όλες τις ομάδες. Παίζει ρόλο το πως θα βρεις και πως θα σε βρει ένας αντίπαλός. Οι τραυματισμοί, το ντεφορμάρισμα.... Όλα παίζουν ρόλο και οι συγκυρίες. Το πιο σημαντικό είναι η σταθερότητα. Θέλουμε και δουλεύουμε στο να είμαστε καλή ομάδα με όλη την σημασία της λέξης. Αυτό χτίζουμε. Ανεξάρτητα από τις συνθήκες, να παίζουμε το μπάσκετ που θέλουμε. Δεν είναι εύκολο, αλλά όλοι προσπαθούμε να κρατήσουμε την ομάδα σε υψηλού επιπέδου απόδοση και σε μεγάλη χρονική διάρκεια".

 

 


"Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω"


 Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ξεπέρασε τον τραυματισμό του και έθεσε εαυτόν στην διάθεση του Γιάννη Σφαιρόπουλου. "Έχουν καλό ρόστερ, είναι κομπλέ σε όλες τις θέσεις, παίζουν πιο γρήγορα από ότι στον πρώτο γύρο και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε καλή άμυνα", είπε ο Σέρβος σέντερ και συνέχισε αναφερόμενος στο "κλειδί"... "Θα είναι η άμυνα όπως πάντα. Και τα ριμπάουντ που είναι μέρος της άμυνας. Θα πρέπει να προστατεύσουμε τον ρυθμό μας, το ζωγραφιστό και να παίξουμε καλά στην επίθεση".


Για την επιστροφή του τόνισε: "Είμαι έτοιμος. Όλοι οι παίκτες νιώθουν λίγο νευρικοί όταν μένουν έξω για κάποιο διάστημα, αλλά τώρα είμαι χαρούμενος που επιστρέφω".

"Να είμαστε συγκεντρωμένοι"


Ο Βασίλης Τολιόπουλος τόνισε από την πλευρά του: "Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η Αρμάνι είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Πλέον επέστρεψε ο Γκάουντλοκ που δεν είχε παίξει στο πρώτο παιχνίδι, ενώ απέκτησε και τον Κουζμίνσκας, που είναι ένας πάρα πολύ ποιοτικός παίκτης. Εμείς θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στην άμυνα, να κλείσουμε την εξαιρετική περιφέρεια που έχει και από κει και πέρα να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο στην επίθεση σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι μας. Η ομάδα μας πάντα προσέχει περισσότερο την άμυνα από την επίθεση. Από κει και ξεκινάμε και από εκεί τελειώνουμε. Αυτοί οι παίκτες είναι πάρα πολύ καλοί και χρειάζεται όχι μόνο ατομική άμυνα, αλλά και από τους πέντε παίκτες που θα βρίσκονται στο παρκέ".


Για το αν ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγαλύτερος σε σχέση με εκείνον του πρώτου γύρου, απάντησε: "Σίγουρα θα είναι πιο δύσκολο παιχνίδι. Είναι πιο πλήρης σε όλες τις θέσεις και δεν έχει σημασία το ότι είναι ουραγός.  Το κίνητρό μας είναι να παραμείνουμε στην κορυφή της βαθμολογίας. Έχουμε κάνει έναν εξαιρετικό πρώτο γύρο και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι γιατί κάλλιστα αν δεν προσέξουμε μπορεί να βρεθούμε έβδομοι. Οι διαφορές είναι μικρές".

 

 

Δείτε εδώ τις φωτογραφίες από την προπόνηση