Skip to main content

Το OlympiacosBC The Academy ανοίγει τα "φτερά" του!

Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας και την ίδρυση του Δικτύου Συνεργαζόμενων Ακαδημιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πρόκειται για ένα νέο, καινοτόμο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα το οποίο έχει βασικό στόχο την δημιουργία ενός Ελληνικού αλλά και διεθνούς δικτύου Αθλητικών Ακαδημιών μπάσκετ, κάτω από την ευρύτερη καθοδήγηση και σύνδεση με τον Ολυμπιακό και το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ακαδημίας της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Συγκεκριμένα, αθλητικοί σύλλογοι μπάσκετ, ακαδημίες, προγράμματα μπάσκετ εκπαιδευτικών οργανισμών, κλπ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που είτε λειτουργούν και εφαρμόζουν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, είτε επιθυμούν να ξεκινήσουν την λειτουργεία του, θα μπορούν να ενταχθούν το Δίκτυο Ακαδημιών της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και να αποτελέσουν μέλη ενός ισχυρού και μοναδικού μπασκετικού οργανισμού, τον ισχυρότερο στην Ελλάδα και έναν από τους πιο πετυχημένους μπασκετικούς οργανισμούς διεθνώς.

Ο Γενικός Δ/ντης της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κ. Νίκος Λεπενιώτης δήλωσε: «Αισθανόμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα προετοιμασίας και σχεδιασμού, έχουμε την δυνατότητα να ξεκινήσουμε την λειτουργία του προγράμματος «Δίκτυο Συνεργαζόμενων Ακαδημιών της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ». Με το πρόγραμμα αυτό δίνουμε την δυνατότητα και ευκαιρία στους εκατοντάδες καλαθοσφαιρικούς οργανισμούς που λειτουργούν στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και σε νέους που θέλουν να λειτουργήσουν, να έρθουν κοντά μας, να μας γνωρίσουν και να εφαρμόσουν τα βασικά σημεία του αναπτυξιακού μας προγράμματος. Nα λάβουν τεχνογνωσία και πληροφορίες από το κορυφαίο μπασκετικό και αθλητικό πρόγραμμα μας, να συνεργαστούν μεταξύ τους, να συμμετάσχουν σε μοναδικά αθλητικά events, camps, τουρνουά, προγράμματα βελτίωσης, να λάβουν τις πιο σύγχρονες κατευθύνσεις και πληροφορίες που θα τους επιτρέψουν να μεγαλώσουν, να βελτιωθούν και να δημιουργήσουν τους αυριανούς αθλητές των Εθνικών μας ομάδων. Και όλα αυτά χωρίς να χάσουν την ταυτότητα τους, την φιλοσοφία τους και όλα αυτά που έχουν καταφέρει με σκληρή δουλειά και σωστό σχεδιασμό αλλά και την υποστήριξη της τοπικής κοινότητας στην οποία ανήκουν.»

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2023 και από σήμερα θα μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με την ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, να λάβουν τις πληροφορίες που χρειάζονται και να συμμετάσχουν στην διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής. 

Το πρόγραμμα έχει στόχο την πλήρη ένταξη και συνεργασία 10 ακαδημιών τον Σεπτέμβριο του 2023, 30 ακαδημιών την σαιζόν 2025-26 και σε πλήρη ανάπτυξη τις 50 ακαδημίες την σαιζόν 2027-28, με 38 Ακαδημίες στην Ελλάδα και 12 στο εξωτερικό.

Ο σχεδιασμός επικεντρώνεται επίσης στην επιλογή των κορυφαίων ακαδημιών ανά περιοχή, στην σταδιακή ενσωμάτωση ολοένα και περισσοτέρων συνεργατών καθώς και στην καθιέρωση 2 πολύ σημαντικών ετήσιων events: Το Χριστουγεννιάτικο Camp Επίλεκτων (όπου θα συναντιούνται οι καλύτεροι των καλύτερων από όλες τις ακαδημίες) και το μεγάλο καλοκαιρινό The Olympiacos Academy Network Summer Tournament με την συμμετοχή όλων των συνεργαζόμενων ακαδημιών.

Κατεβάστε την αίτηση σε μορφή επεξεργάσιμου pdf
Αφού συμπληρωθεί η φόρμα θα πρέπει να σταλεί στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και τηλεφωνικά με τους κ.κ.: Αχιλλέα Δεμέναγα, Δ/ντη The Olympiacos Academy και κ. Κώστα Λιάλιο, Team Manager The Olympiacos Academy στα παρακάτω τηλ: 210 4527600 και 210 4833282 Δευτέρα ως Παρασκευή 16:00 με 20:00.