Το μουσείο του Θρύλου

Ο πάντα πρωτοπόρος Ολυμπιακός, ο πολυαθλητικός Σύλλογος με τις τόσες διακρίσεις σε όλα τα αθλήματα, έχει καταφέρει πολλά: Πρωταθλήματα Ελλάδος, Κύπελλα Ελλάδος, και Ευρωπαϊκά Κύπελλα, και έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην αναβάθμιση του ελληνικού αθλητισμού. Ωστόσο η πιο σημαντική κατάκτηση, είναι η αγάπη και η στήριξη του κόσμου, σε κάθε στιγμή της μακρόχρονης διαδρομής του.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στις 14 Μαΐου 2006 ιδρύει το Μουσείο του. Δίνει έτσι τη δυνατότητα στον κόσμο του, αλλά και σε κάθε φίλαθλο, σε κάθε πολίτη, να συνειδητοποιήσει ότι η ιστορία είναι ένας ευχάριστος και ασφαλής τρόπος να «ταξιδεύεις»  στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον. Αυτή την ιστορία οφείλουμε να τη γνωρίζουμε, να την τιμάμε, να την μεταφέρουμε και να την διαφυλάσσουμε στο πέρασμα των χρόνων.

Το Μουσείο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ είναι ένας χώρος που μπορεί κανείς να μάθει για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, τις ομάδες, τους αθλητές και τον κόσμο του, τον Πειραιά αλλά και για τον ελληνικό και παγκόσμιο αθλητισμό.

Το Μουσείο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ συλλέγει, καταγράφει, ερευνά εκθέματα, πληροφορίες και γνώσεις τα οποία παρουσιάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να καθιστούν την κάθε επίσκεψη μοναδική και ενδιαφέρουσα.

Το Μουσείο εξελίσσεται καθημερινά και θέλει να δώσει τη δυνατότητα σε κάθε επισκέπτη να παρακολουθήσει διαλέξεις και σεμινάρια, να δει προσωρινές εκθέσεις και να συμμετέχει σε άλλες εκδηλώσεις, καθώς να καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών και όχι μόνο να συνδυάσουν την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό μαθαίνοντας ταυτόχρονα.

Το Μουσείο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στεγάζεται στο «Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης».


  Στα τέλη της δεκαετίας του ’30, δημιουργήθηκε η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Έκτοτε μεγάλες μορφές του ελληνικού μπάσκετ φόρεσαν την «ερυθρόλευκη» φανέλα, προπονητές έγραψαν ιστορία, ήρθαν νίκες, με τον Ολυμπιακό να πρωταγωνιστεί εντός και εκτός συνόρων.

  Ακολουθήστε μας

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.

  Διεύθυνση: Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας
  Λ. Εθνάρχου Μακαρίου 1
  Νέο Φάληρο - Πειραιάς, Τ.Κ. 185 47
  Τηλέφωνο: 210 4527600
  Fax: 210 4527601
  Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  Ενημερωτικό Δελτίο

  Γραφτείτε στο newsletter της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι με τα νέα της ομάδας μας.

  Εγγραφή

  © Copyright 2021 Olympiacos B.C.
  |