Skip to main content

Πάντα πρώτος…

Ο Ολυμπιακός νίκησε 77-72 τον Απόλλωνα εκτός έδρας σε ματς για την 25η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και παρέμεινε πρώτος στη βαθμολογία. Κορυφαίος ο Βασίλης Σπανούλης.


Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εντυπωσιακοί στο πρώτο ημίχρονο με τη διαφορά να φτάνει στους 21 πόντους. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πειραιώτες δεν ήταν το ίδιο καλοί με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μειώσουν τη διαφορά, αλλά τελικά με την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να φτάνει στη νίκη.

Η ΑΜΥΝΑ: Η άμυνα του Θρύλου ήταν εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο. Οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν τους γηπεδούχους στους 27 πόντους παίζοντας καταπληκτική άμυνα στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Στην τρίτη περίοδο, όμως, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν έπαιξαν την άμυνα που θέλει ο προπονητής τους και δέχτηκαν  28 πόντους και έδωσαν στον Απόλλωνα το δικαίωμα να μπει ξανά στο ματς.

Η ΕΠΙΘΕΣΗ:  Η επίθεση λειτούργησε καλά, ιδιαίτερα στη δεύτερη περίοδο που ήταν και η καλύτερη για τον Ολυμπιακό. Στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός πέτυχε 29 πόντους με τον Ντάριους Τζόνσον-Όντομ να βάζει τους 13 σε αυτό το διάστημα.  

Ο MVP:  Ο Βασίλης Σπανούλης. Για ακόμη ένα παιχνίδι ο αρχηγός του Θρύλου ήταν εξαιρετικός τελειώνοντας τα παιχνίδι με 15 πόντους και 9 ασίστ.  

TI ΚΡΑΤΑΕΙ, ΤΙ ΠΕΤΑΕΙ: Κρατάει το πρώτο ημίχρονο και πετάει το δεύτερο. Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός κυριάρχησε απόλυτα κάνοντας υγιεινό περίπατο. Στο δεύτερο μισό, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν δικαιώματα στους γηπεδούχους.

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 13-19, 27-48, 55-64, 72-77
Απόλλωνας Πάτρας (Μέξας): Αργυρόπουλος 14 (2), Ντίλαρντ 16 (3), Κουζέλογλου, Μέιερ 15 (3), Γουντς 10, Πάλμπλαντ 5 (1), Τζαουάρα, Λαμπρόπουλος 2, Σάντλερ 10 (2).
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 15 (9ασ), Μιλουτίνοφ 1 (2ριμπ), Αγραβάνης 9 (3), Μάντζαρης 12 (1), Παπανικολάου 5 (1τριπ, 8ριμπ), Τζόνσον-Όντομ 13 (3), Χάντερ 9 (6ριμπ), Παπαπέτρου 3, Στρόμπερι 4 (2ασ), Γουόρικ 3, Χάκετ 3 (1τριπ, 2ριμπ).

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Πριν μιλήσω για το ματς, θέλω να συγχαρώ τον Νίκο Αργυρόπουλου για την πορεία του στο ελληνικό μπάσκετ. Είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του στον Ολυμπιακό και εκτός από πολύ καλός αθλητής, είναι και ένας εξαίρετος χαρακτήρας και του εύχομαι ό,τι καλύτερο. Σε ό,τι αφορά το ματς, ξέραμε τι ομάδα θα αντιμετωπίσουμε. Ξέραμε πως ο Απόλλωνας παίζει καλά, ειδικά στην έδρα του. Στο πρώτο ημίχρονο επιβάλαμε τον ρυθμό μας, παίξαμε καλή άμυνα, βάλαμε πολλά εύκολα καλάθια, καλά σουτ  και αν δείτε τα ποσοστά μας είχαμε πάνω από 80% στο δίποντο και πάνω από 50% στο τρίποντο. Στο δεύτερο ημίχρονο ξέραμε πως ο Απόλλωνας θα αντιδρούσε, είχαμε πει να μπούμε συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι να μην δώσουμε δικαιώματα, δυστυχώς, όμως, αυτό δεν έγινε. Κερδίσαμε δύσκολα το παιχνίδι, αλλά κρατάμε τη νίκη. Έχουμε κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια όλη τη χρονιά για το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας, έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι στην έδρα μας για το ελληνικό πρωτάθλημα το οποίο πρέπει να κερδίσουμε για το απόλυτο πλεονέκτημα. Πρέπει να δούμε τι έγινε στο δεύτερο ημίχρονο και να μην συμβεί ξανά. Κοιτάμε πλέον το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αυτό είναι που έχουμε τώρα μπροστά μας, πρέπει να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε για αυτό το ματς».

Σε ερώτηση για τις πολλές άστοχες βολές, ο Έλληνας κόουτς απάντησε πως «δεν υπάρχει κάτι να εξηγήσουμε, κάποιες φορές σουτάρεις καλά στις βολές, κάποιες όχι. Στο κακό ποσοστό στις βολές φαίνεται η συγκέντρωση που δεν είχαμε. Γενικά δεν έχουμε πρόβλημα στις βολές αλλά σήμερα είχαμε και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να επαναληφθεί».

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει στα μεγάλα ντέρμπι ανάλογη ατμόσφαιρα με αυτή που υπήρξε στην Πάτρα, ο προπονητής του Θρύλου απάντησε: «εύχομαι να το δούμε, η ατμόσφαιρα σήμερα ήταν πολύ όμορφη και αυτό πρέπει να υπάρχει σε όλα τα γήπεδα. Κόσμος που αγαπάει το μπάσκετ, αγαπάει την ομάδα του και την στηρίζει χωρίς ακρότητες».

ΝΙΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόουτς Σφαιρόπουλο για τα λόγια που είπε. Είναι τεράστια τιμή για εμένα ότι συνεργάστηκα με έναν εξαιρετικό προπονητή και άνθρωπο σαν εκείνον. Ο Ολυμπιακός άξιζε τη νίκη, του αξίζουν συγχαρητήρια. Πρέπει να κοιτάξουμε τα λάθη του πρώτου ημιχρόνου, όταν κάνεις τόσα λάθη απέναντι σε μια τόσο μεγάλη ομάδα, μπορεί να σε διαλύσει. Στο ημίχρονο, είπαμε αυτά που έπρεπε να πούμε. Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες και σε δύο επιθετικά ριμπάουντ που πήρε ο Ολυμπιακός και χάσαμε εμείς. Εμείς θα πρέπει και στο επόμενο παιχνίδι να είμαστε και στα δύο ημίχρονα καλοί. Ένα ημίχρονο ποτέ δεν είναι αρκετό. Ελπίζω να χρειαστεί να έρθει ξανά ο Ολυμπιακός στην Πάτρα, εύχομαι να μην ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι μπροστά στον κόσμο. Η ατμόσφαιρα αυτή είναι κάτι που θα μου λείψει. Εύχομαι το γήπεδο να είναι πάντα γεμάτο γιατί ο κόσμος είναι η δύναμη της ομάδας. Εγώ μένω ένα χιλιόμετρο από το γήπεδο, τους είπα θα είμαι πάντα εδώ γύρω. Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου, τώρα θέλω να μπούμε στα play off, να τελειώσει η χρονιά και μετά έχουμε να κάνουμε πολλές συζητήσεις με τους ανθρώπους της ομάδας με τους οποίους γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια».

ΝΤΙ ΤΖΕΙ ΣΤΡΟΜΠΕΡΙ: «Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον Απόλλωνα γιατί έπαιξαν ένα σκληρό παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, έβαλαν και τον κόσμο στο παιχνίδι και έπαιξαν καλύτερο μπάσκετ. Έπαιξαν πιο σκληρά στο δεύτερο ημίχρονο, δεν σταμάτησαν να παλεύουν στο δεύτερο ημίχρονο και μπήκαν στο ματς. Εμείς δεν παίξαμε άμυνα, ήταν προφανές. Δεν παίξαμε την άμυνα του πρώτου ημιχρόνου και αυτό μας στοίχισε».