Skip to main content

Άμυνα, θέαμα και τρίποντα!

Ο Ολυμπιακός είχε εύκολο απόγευμα απέναντι στο Λαύριο (84-52) στο ματς για την 20η αγωνιστική της STOIXIMAN.GR Basket League και παρέμεινε πρώτος στη βαθμολογία.

Ο Θρύλος ήταν… καταιγιστικός στο πρώτο δεκάλεπτο με τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να είναι εκπληκτικοί σε άμυνα και επίθεση και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε 25-8 υπέρ των πρωταθλητών Ελλάδος.
Στη δεύτερη περίοδο, η εικόνα του ματς άλλαξε. Η άμυνα των Πειραιωτών δεν ήταν το ίδιο καλή με αυτή του πρώτου δεκαλέπτου και έτσι οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την ευκαιρία να σκοράρουν και να επικρατήσουν στο επιμέρους σκορ του δεκαλέπτου με το ημίχρονο να τελειώνει 44-29.

Μάλιστα, το σερί του Λαυρίου ανέβηκε στο 0-11 στις αρχές της τρίτης περιόδου και έτσι η διαφορά μειώθηκε στο  (44-38) στο 23’. Έκτοτε, όμως, ο Θρύλος γύρισε τον διακόπτη, η είσοδος του Γιανγκ άλλαξε την εικόνα αμυντικά, ο Μάντζαρης άρχισε να βάζει το ένα τρίποντο μετά το άλλο και με επιμέρους σκορ 21-4 στα τελευταία εφτά λεπτά της περιόδου, το σκορ έγινε 65-42.

Στην τελευταία περίοδο, οι Πειραιώτες προσέφεραν ουσία και θέαμα. Η διαφορά, με κάρφωμα του Δημήτρη Αγραβάνη, έφτασε τους 29 πόντους (73-44) με τον Ολυμπιακό να φτάνει το επιμέρους σκορ στο 29-6 μετά από 13 λεπτά από το 44-38. Τα τελευταία λεπτά είχαν πλέον αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα σε ό,τι αφορούσε τον νικητή. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δοκίμασε πρόσωπα και σχήματα με το ματς να τελειώνει με την εύκολη νίκη του Θρύλου.

OI ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 25-8, 44-29, 65-42, 84-52.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 8 (4ριμπ, 1τριπ), Μπιρτς 6 (4ριμπ), Πρίντεζης 7 (1τριπ), Μάντζαρης 12 (4τριπ, 4ριμπ, 4ασ), Λοτζέσκι 10 (5ριμπ), Γιανγκ 2 (10ριμπ), Τολιόπουλος 2, Παπαπέτρου 10 (2τριπ, 3ριμπ, 2ασ), Γουότερς 6, Αγραβάνης 9 (1τριπ, 6ριμπ), Μιλουτίνοφ 8 (5ριμπ), Αθηναίου 4.
Λαύριο (Σερελης): Πάντερ 10 (1), Έβανς 12, Γκρέι 12 (3), Περράκης 4, Νίξον 4, Χάμιλτον 2, Τσίρος 1, Στεφανίδης, Αθανασούλας, Κακλαμανάκης 2, Μπολντς 3, Γιαννακόπουλος.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Σεβαστήκαμε την ομάδα του Λαυρίου, μία ομάδα με πολλούς ικανούς σκόρερ τους οποίους αν τους υποτιμήσεις, μπορούν αν σκοράρουν σε μεγάλο βαθμό. Θεωρώ πως σε όλο το παιχνίδι είχαμε συγκέντρωση, καλό ρυθμό σε άμυνα κι επίθεση ενώ βάλαμε τις βάσεις από την πρώτη περίοδο όπου δεχτήκαμε μόνο 8 πόντους. Στην επίθεση είχαμε πολυφωνία η οποία μας βοήθησε να νικήσουμε εύκολα. Η πολυφωνία φαίνεται από το γεγονός πως σκόραραν όλοι οι παίκτες, αλλά και πάλι η άμυνα είναι το κλειδί, το χαρακτηριστικό μας. Για αυτό ζητάω πάντα από τους παίκτες να είναι προσηλωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα ώστε να αποσυντονίζουμε την αντίπαλη ομάδα και αν βρίσκουμε ρυθμό στην επίθεση. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι και τώρα έχουμε χρόνο για λίγη ξεκούραση και να οργανώσουμε το ματς με την Νταρουσάφακα. Καλώ τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο με την Νταρουσάφακα. Όσο πλησιάζουμε στο τέλος θέλουμε μεγαλύτερη στήριξη. Δεν έχουμε παράπονο από την στήριξη , αλλά με γεμάτο ΣΕΦ οι παίκτες παίρνουν έξτρα δύναμη».

Σε ερώτηση που αφορούσε τους Σπανούλη και Παπανικολάου, ο Έλληνας κόουτς ήταν ξεκάθαρος. Ο Παπανικολάου ξεκουράστηκε, είχε έναν ελαφρύ ερθισμό κι έμεινε προληπτικά εκτός. Ο Σπανούλης βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας και θα δούμε πότε θα είναι έτοιμος».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ: Νομίζω πως σήμερα κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Είχαμε σοβαρότητα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, προσπαθήσαμε σε άμυνα και επίθεση και νομίζω αυτό το παιχνίδι θα μας βοηθήσει και για τη δύσκολη συνέχεια στην Ευρωλίγκα. Καλή συνέχεια στο Λαύριο και συγχαρητήρια για τη σημερινή τους εμφάνιση.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΕΡΡΑΚΗΣ: Όπως έχουμε πει ξανά, αυτά τα παιχνίδια είναι πολύ δυνατά τεστ, τα οποία χαιρόμαστε να τα παίζουμε. Αλλά όπως έχουμε επαναλάβει, για εμάς τα σημαντικά παιχνίδια είναι άλλα. Το ερχόμενο Σάββατο έχουμε ένα παιχνίδι-τελικό, ουσιαστικά είναι όλη η χρονιά για εμάς . Σήμερα δοκιμάσαμε κάποια πράγματα, άλλα μας βγήκαν και άλλα όχι. Αντιμετωπίζαμε τον Ολυμπιακό, μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Πλέον, αυτό το ματς το αφήνουμε πίσω μας. Κοιτάμε το επόμενο Σάββατο που είναι ο τελικός όλης της χρονιάς για εμάς. Καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό.