Skip to main content

Σφαιρόπουλος: «Παιχνίδι play off, όχι TOP-16» (Video)

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Παρασκευή  (25/3, 21:45, Novasports 2) την Ρεάλ Μαδρίτης στην 12η αγωνιστική του TOP-16, σε μια αναμέτρηση που ο Γιάννης Σφαιρόπουλος χαρακτήρισε επιπέδου play off.

«Παίζουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι όπως όλα τα τελευταία. Είναι ένα παιχνίδι που όσο προχωράμε προς το τέλος του TOP-16 κάθε ματς γίνεται και πιο δύσκολο και πιο σημαντικό. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι πνευματικά να παίξουμε ένα παιχνίδι που και για τις δύο ομάδες είναι δύσκολο. Έχουμε όλοι την εμπειρία από τέτοια παιχνίδια, έχουμε παίξει πολλά τέτοια ματς και έχουμε την εμπειρία να μπούμε στο παρκέ και να κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε και αυτά που ξέρουμε. Είναι ένα παιχνίδι από αυτά που προετοιμάζεσαι όλη τη χρονιά για να παίξεις, είναι ένα παιχνίδι για το οποίο ετοιμαζόμασταν όλη τη χρονιά, έχουμε δουλέψει όλους αυτούς τους μήνες πάνω στην τακτική μας, στην άμυνα μας και στην επίθεση μας και αυτό που είναι σημαντικό είναι να εφαρμόσεις όσο πιο πιστά γίνεται το πλάνο σου. Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση, καθαρό μυαλό, πίστη και να παίξουμε με μεγάλη αυταπάρνηση. Πιστεύω ότι οι παίκτες μας έχουν επίγνωση του τι πρέπει να κάνουν, ξέρουμε ότι ο κόσμος μας θα είναι στο πλευρό μας και πρέπει να μπούμε δυνατά από την αρχή για να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα» είπε αρχικά ο Έλληνας κόουτς.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν η ομάδα του είναι έτοιμη από άποψη ενέργειας και απάντησε πως «είμαστε σε καλή κατάσταση σε ό,τι αφορά την ενέργεια μας, ξεκινάμε τα παιχνίδια από την άμυνα, θέλουμε να χαλάσουμε το  παιχνίδι του αντιπάλου μας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε ό,τι αφορά την ενέργεια και θα είμαστε έτοιμοι».

Σε ό,τι αφορά τη δυσκολία του ομίλου, ο 49χρονος τεχνικός τόνισε πως «ο όμιλος αυτός από την αρχή ξέραμε ότι θα είναι δύσκολος. Θα διαφωνήσω πως ο χαμένος χάνεται, θα μειωθούν οι πιθανότητες του, ο όμιλος είναι τόσο ρευστός και τόσο ισοδύναμες οι ομάδες που οι λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά. Τέτοια παιχνίδια είναι παιχνίδια play off, όχι TOP-16, είναι πάρα πολύ δύσκολα ματς. Θεωρώ πως έχουμε την εμπειρία από τέτοια ματς και θα μπούμε πολύ δυνατά γι’ αυτό το παιχνίδι».

Ενώ σε ερώτηση για το εάν οι κύριοι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος θα μπορούσαν, μετά την εμφάνιση τους στο φιλικό των CEO που διοργάνωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός προ ημερών, θα μπορούσαν να παίξουν στην ομάδα, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος απάντησε πως «και οι δύο πρόεδροι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και νομίζω και οι δύο θα είχαν χρόνο συμμετοχής στην ομάδα».