Skip to main content

Πρώτη ήττα…

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός για 29 λεπτά απέναντι στην Αναντολού Εφές, ηττήθηκε 79-86 γνωρίζοντας την πρώτη του ήττα στα φετινά φιλικά προετοιμασίας.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος ηττήθηκαν στον τελικό του Crete 1st International Basketball Tournament από την τουρκική ομάδα και τερμάτισε δεύτερος. Επόμενο φιλικό για τους Πειραιώτες κόντρα στη Γαλατάσαραϊ.
Το ματς άρχισε στραβά και έτσι συνεχίστηκε. Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν να κυνηγάνε από νωρίς στο σκορ με την Εφές να προηγείται 2-12 και 7-14 στο 7’. Αστοχία, λάθη και χαμένα αμυντικά ριμπάουντ στοίχισαν. Όταν αυτά βελτιώθηκαν, η διαφορά μειώθηκε στους έξι πόντους (18-24) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Η δεύτερη περίοδος άρχισε και πάλι άσχημα για τον Ολυμπιακό με την Εφές να κάνει 0-7 σερί για το 18-31. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου συνέχισαν τα λάθη, δεν είχαν συγκέντρωση στην άμυνα και έτσι η ομάδα του Περάσοβιτς διατήρησε τη διαφορά πάνω από τους δέκα για να τελειώσει το ημίχρονο με 33-50.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έδειξε αντίδραση και σε 2:40’’ έκανε ένα επιμέρους σκορ 12-4 για να μειώσει σε 45-54, αλλά και πάλι η Εφές συνέχισε να ευστοχεί πίσω από τα 6.75 και η διαφορά ανέβηκε στο +22 (52-74) για να τελειώσει η τρίτη περίοδος 58-74 με δύο τρίποντα (Γκριν και Λοτζέσκι).

Το σερί των πρωταθλητών Ελλάδος ανέβηκε στο 13-0 στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου και η διαφορά έπεσε στους εννιά (65-74) στο 33’.  Ένα καλάθι του Οσμάν διέκοψε το σερί, αλλά το επιμέρους σκορ έφτασε στο 17-2, έξι λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης.  Αλλά και πάλι η Εφές αντέδρασε και ανέβασε τη διαφορά πάλι πάνω από τους δέκα και κάπου εκεί όλα τελείωσαν.

Δεκάλεπτα: 18-24, 33-50, 58-74, 79-86.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Σίγουρα ήταν πολύ σημαντικό ότι δεν ξεκινήσαμε καλά. Πρόκειται για μια διδακτική ήττα για εμάς η σημερινή. Μας αιφνιδίασαν ενώ ξέραμε τι ομάδα είχαμε απέναντι μας. Σκοράρουν πολύ στο τρανζίσιον και από το επιθετικό ριμπάουντ και εμείς δεχτήκαμε πολλούς πόντους σε αυτά τα δύο κομμάτια. Προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε δύο φορές, αλλά η Εφές έδειξε πιο μπροστά από εμάς, πιο έτοιμη. Η Εφές τρέχει πολύ, πηγαίνει στο επιθετικό ριμπάουντ, αλλά δεν ήμασταν φρέσκοι, δεν είχαμε ενέργεια και πρέπει να δείξουμε από εδώ και μπρος μεγαλύτερη διάθεση, ενέργεια και πάθος μέσα στο παιχνίδι. Ήταν ένα παιχνίδι που θα μας γίνει μάθημα, θα μάθουμε από τα λάθη μας. Τα τουρνουά είναι για να βλέπουμε τα πράγματα, να κερδίζουμε στοιχεία στο παιχνίδι μας, είχαμε και σήμερα θετικά, αλλα και αρνητικά. Πραγματικά το τουρνουά ήταν εξαιρετικό, συγχατηρήρια σε όλους όσους προσπάθησαν γι αυτό, ήταν μια εξαιρετική διοργάνωση και ελπίζω και εύχομαι αυτό το τουρνουά να γίνει θεσμός».

ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ: «Καμιά ήττα δεν είναι καλή, αλλά μαθαίνεις από τα λάθη σου από τέτοια ματς. Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα υψηλού επιπέδου, είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας και μαθαίνουμε ακόμη αυτά που θέλουμε να κάνουμε. Έχουμε χρόνο, δύο εβδομάδες ακόμη, οπότε θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να παρουσιαστούμε έτοιμοι».