Skip to main content

Σφαιρόπουλος: «Ένα διαφορετικό παιχνίδι»

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Παρασκευή (18/11, 21:15, Novasports 2) στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό Superfoods για την όγδοη αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τον Ματ Λοτζέσκι να μιλούν για το ματς με τους «πράσινους».


Ο Έλληνας τεχνικός και ο φόργουορντ του Θρύλου μίλησαν για το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με τον κόουτς του Θρύλου να αναφέρει πως «δυπάρχει καμία ομοιότητα  σε σχέση με το ματς του ελληνικού πρωταθλήματος. Μόνο στα ονόματα των ομάδων. Είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, ένα παιχνίδι Ευρωλίγκας, με μια πολύ καλή ομάδα, μια ομάδα που θα παίξει στο γήπεδο της, σε γεμάτο γήπεδο, ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί γιατί παίζει στο γήπεδο του και παίζει πολύ καλά το τελευταίο διάστημα, είδαμε ότι κερδίζει εύκολα στο γήπεδο του και χάνει δύσκολα εκτός έδρας, παιχνίδια που θα μπορούσε να τα έχει κερδίσει κιόλας. Άρα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να εφαρμόσουμε το πλάνο μας  και να παίξουμε το δικό μας παιχνίδι».

Σε ό,τι αφορά την αλλαγή στον πάγκο του Παναθηναϊκού, ο Έλληνας κόουτς είπε πως «σίγουρα οι παίκτες θέλουν να αποδείξουν νέα πράγματα με τον καινούργιο προπονητή. Όλοι είναι σε μια κατάσταση που θέλουν να παίξουν καλά και γι’ αυτό παίζουν καλά. Σίγουρα μέσα στην έδρα τους είναι ακόμη πιο δυνατοί και εμείς πρέπει να παίξουμε πολύ συγκεντρωμένοι και να κάνουμε αυτά που έχουμε πει».

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει κούραση από τα συνεχόμενα ματς, ο 49χρονος κόουτς απάντησε πως «αυτά δεν υπάρχουν, όταν παίζεις ντέρμπι “αιωνίων”, δεν υπάρχει κούραση, όλοι δίνουν το μάξιμουμ. Δεν υπάρχει κούραση για καμία ομάδα».

Για την απουσία του Tζέιμς Γκιστ σχολίασε πως «ο Παναθηναϊκός έχει αυτή την απώλεια, αλλά είναι μια ομάδα με πολλούς παίκτες, ποιοτικό ρόστερ και έχουν τους παίκτες να καλύψουν αυτό το κενό».
Σε ό,τι αφορά τα “κλειδιά” της αναμέτρησης, ο Έλληνας κόουτς είπε πως «συγκέντρωση και διάρκεια που θα παίξουν ρόλο, όλες τις άλλες τεχνικές λεπτομέρειες το βλέπουμε μέσα στο παιχνίδι.  Όταν είσαι στη μέση του “πολέμου”, δεν σχολιάζεις τις μάχες που περάσανε ή που έρχονται. Συνεχίζεις και “πολεμάς”. Αν σταθούμε να σχολιάσουμε τι έγινε χθες και τι θα γίνει αύριο, την πατήσαμε όλοι. Θέλει διάρκεια, αντοχές και πνευματική ετοιμότητα. Όποιος δεν το έχει καταλάβει, θα έχει πρόβλημα».

Όσο για το τι θα πρέπει να αλλάξει ο Ολυμπιακός σε σχέση με το ματς με τη Μπαρτσελόνα, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήταν ξεκάθαρος. «Αναφορικά με το παιχνίδι μας, σίγουρα θα πρέπει να παίξουμε καλύτερα στην επίθεση μας. Η άμυνα μας ήταν πολύ καλή, αλλά η επίθεση μας θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Είχαμε πολλά ελεύθερα σουτ που δεν μπήκαν, αυτά δεν γίνονται κάθε μέρα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι να παίξουμε καλά και στις δύο μεριές του γηπέδου».

Aπό τη μεριά του ο Ματ Λοτζέσκι δήλωσε πως  «περιμένουμε αυτό το παιχνίδι με ενθουσιασμό. Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις στο ΟΑΚΑ, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κερδίσουμε. Θα είναι ακόμη πιο έτοιμοι σε σχέση με το πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι, έκαναν κάποιες αλλαγές και σίγουρα θα θέλουν ρεβάνς μπροστά στο κοινό τους. Είναι μέρος της νέας Ευρωλίγκας, παίζουμε με 10-12 παίκτες σε κάθε ματς και ελπίζω να είμαστε φρέσκοι  και να έχουμε διάρκεια».

Ερωτηθείς για την απουσία του Γκιστ αλλά και το “κλειδί” για τη νίκη, ο Αμερικανός φόργουορντ απάντησε πως «κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλον, μια από τις δύο ομάδες έχει κάποια απουσία, θα πρέπει να παίξουμε ομαδικά, να μην μπει ο κόσμος στο ματς, να είμαστε ψύχραιμοι και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Σίγουρα το να μην έχεις ταξίδι είναι καλό, θα δούμε εάν θα είμαστε εμείς ή εκείνοι πιο έτοιμοι για το μεταξύ μας παιχνίδι».