Skip to main content

Σφαιρόπουλος: «Δύσκολη ομάδα η Φενέρ»

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Φενέρμπαχτσε για τη 15η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για το παιχνίδι με την τουρκική ομάδα.


«Καλησπέρα και από εμένα! Έχουμε αύριο το τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου και σίγουρα μετά το ματς στο Μπάμπεργκ θέλουμε να επιστρέψουμε στις καλές εμφανίσεις και στις νίκες, έχουμε έναν δύσκολο αντίπαλο , αλλά και εμείς είμαστε δύσκολη ομάδα για τον αντίπαλο μας. Πιστεύω να γίνει ένα καλό παιχνίδι, εμείς από τη μεριά μας θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες  του αντιπάλου, να φέρουμε το παιχνίδι στον δικό μας ρυθμό. Και αμυντικά και επιθετικά. Να μπλοκάρουμε την παραγωγικότητα των αντιπάλων στην επίθεση τους. Από την άλλη, στη δική μας επίθεση, να έχουμε υπομονή, να γυρίσουμε τη μπάλα, να κυκλοφορήσει η μπάλα και να βρούμε την καλύτερη δυνατή επιλογή για να απειλήσουμε το καλάθι. Θέλουμε τον κόσμο στο γήπεδο, από ό,τι μαθαίνω  η ζήτηση των εισιτηρίων είναι πολύ μεγάλη, ελπίζω να γεμίσει το γήπεδο και ο κόσμος να γίνει ο έκτος παίκτης και να δώσει παλμό στην ομάδα».

Σε ερώτηση για την απουσία η μη του Μπογκντάνοβιτς, ο Έλληνας κόουτς απάντησε πως «η Φενέρ έχει προσαρμοστεί να παίζει το τελευταίο δίμηνο χωρίς τον Μπογκντάνοβιτς, είτε έρθει είτε δεν έρθει, ασφαλώς δεν θα είναι και στην καλύτερη του κατάσταση ακόμη και εάν παίξει. Η Φενέρ έχει πολλούς καλούς παίκτες που έχουν αναπληρώσει το κενό του και έχουν φέρει πολύ θετικά αποτελέσματα και στην ΤΣΣΚΑ που νίκησαν και γενικά. Αλλά θεωρώ πως θα πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι και στους ψηλούς και στους κοντούς».
Για την παρουσία των Σλούκα και Ντίξον: «Η Φενέρ έχει δύο δημιουργούς και σκόρερ. Τον Ντίξον και τον Σλούκα, οι οποίοι κυρίως με τον πικ εν ρολ κάνουν επίθεση, οπότε η άμυνα στο πικ εν ρολ είναι σημαντική».

Ο Έλληνας τεχνικός ρωτήθηκε για το ποιος είναι το φαβορί στο αυριανό ματς και αναρωτήθηκε πως «γιατί πρέπει να δίνουμε τίτλο για το ποιος είναι φαβορί. Δεν έχει σημασία ποιος είναι φαβορί για το παιχνίδι, αλλά σημασία έχει ποιος θα κάνει ένα καλό παιχνίδι.

Για την έως τώρα παρουσία του Σλούκα στη Φενέρ «Πάει πολύ καλά φέτος, στηρίζει η Φενέρ το παιχνίδι πάνω του. Ιδίως φέτος κάνει μια πολύ καλή σεζόν και η Φενέρ στηρίζεται περισσότερο επάνω του σε σχέση με πέρσι».

Για την επιλογή Γουότερς και την κατάσταση των Αγραβάνη και Πρίντεζη, ο 50χρονος τεχνικός απάντησε πως «η άποψη μου τι περιμένετε να είναι όταν εγώ έχω αποφασίσει να φέρω τον Ντομινίκ Γουότερς, γιατί η επιλογή είναι δική μου. Πιστεύω είναι ένας παίκτης που θα μας βοηθήσει πολύ. Είναι ένας πόιντ γκαρντ κανονικός που και οργανώνει και σκοράρει, παίζει πολύ καλά το πικ εν ρολ, άρα ταιριάζει στο παιχνίδι μας και στη φιλοσοφία της ομάδας. Δεν έχει τα στοιχεία που έχει ο Χάκετ, δεν έχει το ύψος και την αμυντική προδιάθεση, είναι καλός αμυντικός στη μπάλα, αλλά δεν έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τον Χάκετ. Δεν είναι εύκολο να βρεις όμοιους παίκτες για να μην αλλάξεις το παιχνίδι σου. Αλλά πιστεύω πως ο Γουότερς θα μας δώσει και πράγματα στο παιχνίδι μας όπως και ο Χάκετ. Είναι ένας παίκτης που θα τον αξιοποιήσουμε βάζοντας τον μέσα στην ομάδα. Θα αποτελέσει και αυτός  γρανάζι της ομάδας μας. Σε ό,τι αφορά τον Πρίνεζη και τον Αγραβάνη, είναι και οι δύο εξαιρετικά αμφίβολοι. Ο Γουότερς ήρθε για να βοηθήσει την ομάδα, θα ενσωματωθεί με την ομάδα μετά το αυριανό παιχνίδι θα ενσωματωθεί και ανάλογα με τις προπονήσεις που θα κάνει θα δούμε πότε θα χρησιμοποιηθεί».

Τέλος, ο 50χρονος κόουτς ρωτήθηκε και για τις πρόσφατες δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο Ματ Λοτζέσκι σχετικά με το μέλλον του. «Εσείς έχετε δει να μην είναι συγκεντρωμένος; Δεν νομίζω πως αυτό τον επηρεάζει αγωνιστικά. Ένας αθλητής, όταν κάποιος του παίρνει συνέντευξη και τον ρωτάει για το μέλλον του, τον αναγκάζει να πει κάτι για το μέλλον του. Άρα δεν τα βγάζει ο ίδιος από μόνος του. Όταν τον ρωτάει κάποιος η Μπαρτσελόνα σε θέλει, η Μακάμπι σε θέλει, τι θα κάνεις; Ο άλλος πρέπει να απαντήσει κάτι. Επειδή είναι ευγενικός και θέλει να σας απαντήσει ευγενικά, μπαίνει σε αυτό το τρυπάκι. Αυτό όμως, δεν τον έχει επηρεάσει αγωνιστικά. Είναι ένας αθλητής που ξέρει τι κάνει μέσα στο παρκέ, ξέρει τι θέλει και είναι προσηλωμένος στην ομάδα».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Έχουμε χάσει δύο παιχνίδια ήδη στην έδρα μας, δεν θέλουμε να χάσουμε κι άλλο. Σίγουρα παίζουμε απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, θέλουμε να προχωρήσουμε και να αντιδράσουμε μετά την ήττα στο Μπάμπεργκ. Η Φενέρ έχει επιθετικό ταλέντο, έχει δύο γκαρντ που μπορούν και να δημιουργήσουν , αλλά και να σκοράρουν. Έχουν καλούς σουτέρ, είναι μια ομάδα που παίζει με τους ψηλούς της. Είναι μια γεμάτη ομάδα γενικά, πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι, να μην δώσουμε εύκολα καλάθια, να είμαστε γενικά καλοί στην άμυνα, να μην τους αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους και από εκεί και πέρα να τρέξουμε εμείς μέσω της άμυνας μας. Εντάξει, με τον Κώστα έχουμε μεγαλώσει μαζί, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Η αγάπη μας είναι αδιαμφισβήτητη με τον Κώστα το ίδιο και η φιλία μας, αλλά και οι δύο θέλουμε να κερδίσουμε. Αλλά αυτό