Skip to main content

Σφαιρόπουλος: «Από τα πιο σημαντικά της σεζόν»

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Παρασκευή (17/3) τη Γαλατάσαραϊ για την 26η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος χαρακτήρισε την αναμέτρηση, μια από τις σημαντικότερες της σεζόν.


«Παίζουμε ένα παιχνίδι αύριο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να μπούμε με το σωστό σκεπτικό σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του αντιπάλου μας και γι αυτό δεν πρέπει να  πέσουμε στην παγίδα ότι είναι ένα εύκολο παιχνίδι. Η Γαλατά είναι μια ομάδα που στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια έχει κερδίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης εντός και τη Μπαρτσελόνα εκτός, δύο πολύ καλές ομάδες, και είναι μια ομάδα που όπως έχουμε δει πολλές φορές μπορεί να προκαλέσει με το καλό επιθετικό της παιχνίδι μεγάλο πονοκέφαλο στον αντίπαλο. Κάτι που όλοι γνωρίζουν και θυμούνται, το βιώσαμε και εμείς στον πρώτο γύρο. Είναι μια εξαιρετική επιθετικά ομάδα που μπορεί να σκοράρει εύκολα στο ανοιχτό γήπεδο και μέσα από τη ρακέτα, αλλά και με τα τρίποντα. Γι αυτό και πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι αμυντικά, να εξουδετερώσουμε το παιχνίδι τους και αμυντικά να χτυπήσουμε στις αδυναμίες τους. Είναι μια ομάδα που έχει πολύ ταλέντο επιθετικά και γενικά είναι μια ομάδα που μπορεί να πάρει εύκολα μεγάλες διαφορές. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε εμείς έτοιμοι πνευματικά. Θεωρώ πως το αυριανό παιχνίδι είναι από τα πιο σημαντικά της σεζόν.  Περιμένουμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο, μακάρι να γεμίσει το γήπεδο για να συμπαρασταθεί στους παίκτες και με τη φωνή του να βοηθήσει να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα» είπε αρχικά ο Έλληνας κόουτς.

Σε ερώτηση για το εάν ο ίδιος και οι παίκτες του ψάχνουν ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου, ο τεχνικός του Θρύλου απάντησε πως «σίγουρα κανείς δεν ξεχνάει το ματς του πρώτου γύρου. Κανείς δεν έχει ξεχάσει. Αλλά δεν το πάμε εκδικητικά, το κοιτάζουμε για να είμαστε υποψιασμένοι. Σε ό,τι αφορά τον Σπανούλη, αυτή τη φορά δεν θέλαμε να τον πιέσουμε να μπει. Αυτό σημαίνει ότι κάθισε σχεδόν 28 ημέρες εκτός, είναι λογικό να είναι δύσκολο να βρει ρυθμό. Σιγά-σιγά θα ανεβάσει στροφές. Αυτή τη στιγμή έχει πυρετό, οπότε δεν ξέρουμε τι θα γίνει και εάν θα παίξει σε αυτό το παιχνίδι».

Σε ερώτηση για την διαφορά που χάθηκε με τη Νταρουσάφακα στην τρίτη περίοδο την προηγούμενη αγωνιστική και εάν είναι κάτι που τον ενόχλησε, ο κόουτς του Ολυμπιακού εξήγησε πως «υπάρχουν πολλά σερί και πολλές ομάδες που κάνουν ένα 15-0 και μετά ανεβαίνει η άλλη ομάδα και κάνει 20-0. Τα σερί, λόγω του ρυθμού, είναι πιο εύκολο να γίνουν παρά το ότι συνέβαινε στο παρελθόν. Εμείς θέλουμε να παίξουμε μοντέρνο μπάσκετ, πολλά ματς στην Ευρωλίγκα θα δείτε ματς με μεγάλες διαφορές που αλλάζουν. Η Γαλατά πήρε διαφορά μεγάλη, αλλά και τις χάνει κιόλας. Για παράδειγμα με τη Ρεάλ Μαδρίτης η Γαλατά ήταν στο +18 στο τρίτο δεκάλεπτο και μετά από οκτώ λεπτά έχανε, οπότε αυτά συμβαίνουν. Ο Ολυμπιακός είναι σταθερή ομάδα, δύσκολα χάνει διαφορές και έχουμε αποδείξει πολλές φορές ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να παίξει το μπάσκετ που μπορεί να παίξει».

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε για το εάν πλέον ο ίδιος και οι παίκτες του κοιτάζουν τη βαθμολογία. «Ακόμη δεν σκεφτόμαστε την κατάταξη. Το πρώτο που θέλαμε ήταν να περάσουμε στα προημιτελικά. Οπότε πάμε βήμα-βήμα. Τώρα κοιτάζουμε να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας. Όταν γίνει κι αυτό με το καλό, τότε θα κοιτάξουμε το καλύτερο και υψηλότερο πλασάρισμα. Δεν κοιτάζουμε τίποτα παραπάνω.  Δεν το εξασφαλίσαμε το πλεονέκτημα , γιατί με δύο από τις τρεις ομάδες έχει την ισοβαθμία, γιατί πρέπει σήμερα να χάσει ο Ερυθρός Αστέρας και να νικήσουμε εμείς. Και μόνο τότε. Πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε αύριο, είναι από τα πιο σημαντικά ματς της σεζόν. Δεν ξέρω για τον Λοτζέσκι και τον Γουότερς εάν θα κάνουν προπόνηση. Θεωρώ πως ο Λοτζέσκι δεν έχει κάτι σοβαρό, είχε μια ενόχληση στον αχίλλειο, για τον Γουότερς, δεν ήταν 100% και μπράβο του που έπαιξε με την ΑΕΚ, γιατί ήθελε να παίξει. Γι αυτό και έπαιξε λίγο, δεν ήθελα να ρισκάρω. Ακόμη δεν έχει κάνει προπόνηση, αν κάνει, θα είναι σε θέση να παίξει, εάν δεν κάνει, δεν ξέρω αν θα αποφασίσω να τον χρησιμοποιήσω εάν δεν κάνει προπόνηση».

Όσο για τον Πάτρικ Γιανγκ και πως σκοπεύει να τον στηρίξει από εδώ και πέρα, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος απάντησε πως «αυτό είναι επαγγελματικό μυστικό. Εννοείται πως έχουμε στόχο να πάρουμε το καλύτερο από τον Πάτρικ. Πέρασε μια δύσκολη δοκιμασία, δεν είναι εύκολο αυτό που έχει περάσει. Είναι αλλιώς να πάθει χιαστό ένα γκαρντ και αλλιώς ένας παίκτης-θηρίο που πηδάει 100 φορές μέσα σε ένα ματς. Έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια να παίξει. Όταν μπήκε να παίξει, δεν ήταν καλός, αλλά μετά ήταν και έπαθε τενοντίτιδα και έμεινε άλλον έναν μήνα έξω. Τώρα ξαναμπήκε και προσπαθεί πάλι. Ο στόχος για εμένα, είναι τα πλέι οφ και μέχρι τότε να είναι έτοιμος. Αυτός είναι ο στόχος ο δικός μου και αυτό θέλω από εκείνον. Είναι άπειρος στο πώς να διαχειριστεί έναν τέτοιο τραυματισμό. Τα παιδιά αυτά βιάζονται, δεν είναι εύκολο αυτό, χρειάζεται υπομονή. Πρέπει να περάσεις μια διαδικασία, που θέλει υπομονή, στήριξη και αυτό κάνουμε εμείς όλο αυτό το διάστημα με τον Πάτρικ γιατί τον πιστεύουμε».

ΚΕΜ ΜΠΙΡΤΣ: «Έχουμε μεγάλα κίνητρα. Δεν τους υποτιμήσαμε, μας “σκότωσαν” στο πρώτο ματς. Δεν πρέπει να τους υποτιμήσουμε, πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα και να τα δώσουμε όλα για τη νίκη μέσω της καλής μας άμυνας».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ: «Όλες οι ομάδες στη φετινή Ευρωλίγκα είναι επικίνδυνες. Εμείς, όμως, επικεντρωνόμαστε μόνο στη δική μας ομάδα και τι πρέπει εμείς να κάνουμε για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Στον πρώτο γύρο μας νίκησαν και είναι κάτι που θέλουμε να ανταποδώσουμε και να τους κερδίσουμε εμείς στην έδρα μας. Σκοπός είναι να βελτιώνεσαι, για αυτό λέω κοιτάζουμε τη δική μας ομάδα και να ανεβαίνουμε αγωνιστικά παιχνίδι με το παιχνίδι. Νομίζω είναι αρκετά απρόβλεπτη ομάδα, διαφορετικό τύπου μπάσκετ παίζουν, αν είσαι χαλαρός, θα έχεις πρόβλημα. Δεν πρέπει να τους δώσουμε εύκολους πόντους και ελεύθερα σουτ. Για εμάς παραμένει να είναι παιχνίδι με το παιχνίδι, το σημαντικό είναι να νικήσουμε τη Γαλατά. Με αυτή την τακτική και αυτό τον τρόπο σκέψης μας έχει φτάσει έως εδώ. Είναι σημαντικό το πλεονέκτημα. Δεν είναι το απόλυτο, μπορείς να παίξεις και με μειονέκτημα και να περάσεις, όπως κάναμε το 2015, εμείς με τον κόσμο μας παίζουμε πολύ καλά στην έδρα μας. Είναι σημαντικό να το προστατέψεις, να παίξεις το ανάλογο μπάσκετ και να περάσεις».