Skip to main content

Θρύλος και ΣΚΡΑΤΣ πάνε στην Πόλη!

Η αντίστροφη μέτρηση για το Final Four της Πόλης άρχισε και επίσημα τη Δευτέρα (15/05) με τη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο Ολυμπιακός και το ΣΚΡΑΤΣ ετοιμάζονται για το μεγάλο ραντεβού.


Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν τη Δευτέρα (15/05) την καθιερωμένη, πριν από κάθε Final Four, media day και στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου, το παρών έδωσαν ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος, ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδος, Γιάννης Σφαιρόπουλος και ο αρχηγός των Πειραιωτών, Βασίλης Σπανούλης. Από τη μεριά του ΟΠΑΠ, τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση ο Chief Customer Officer του ΟΠΑΠ, Πετρ Ματεγιόφσκι.

O Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος, επισήμανε πως «θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον ΟΠΑΠ και το Σκρατς που μας στηρίζουν. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχεις χορηγούς που στηρίζουν τον αθλητισμό και την κοινωνία. Εμείς είμαστε έτοιμοι για ένα ακόμη ταξίδι. Ο Ολυμπιακός δίνει το “παρών” για έκτη φορά τα τελευταία εννιά χρόνια σε Final Four κι αυτό δείχνει πως είναι η κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη σε αυτά τα εννιά χρόνια. Γνωρίζουμε τη δυσκολία και θα δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Σε ερώτηση για το μπάτζετ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας που είναι 42 εκατ. ευρώ και το financial fair play και εάν αυτό μπορεί να εφαρμοστεί, ο Χρήστος Σταυρόπουλος τόνισε πως  «ο Ολυμπιακός είναι υπέρ του financial fair play. Υπάρχει ένα θέμα με την εφορία, ο Ολυμπιακός πληρώνει τη μεγαλύτερη εφορία, 150%, σε σχέση με τις άλλες ομάδες του Final Four. Στην Τουρκία είναι 13%, στη Ρωσία 11% και στην Ισπανία 45%. Αυτό δείχνει ότι οι συνθήκες δεν είναι ίδιες και καταδεικνύεται η επιτυχία του Ολυμπιακού».

Αναφορικά με την παρουσία του κόσμου στο Final Four και πως υπολογίζεται ότι θα γίνει η… κατανομή στις εξέδρες, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ είπε: «Περιμένουμε γύρω στους 1.700 φιλάθλους. Τον περισσότερο κόσμο θα έχει η Φενέρμπαχτσε και μικρότερο αριθμό από μας θα έχουν ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ. Οι φίλαθλοί μας θα πρέπει να είναι προσεκτικοί. Τα μέτρα ασφαλείας αυτή τη φορά θα είναι πολύ πιο αυστηρά. Παρακαλώ τους φιλάθλους να συμμορφώνονται με τα μέτρα της αστυνομίας και της διοργανώτριας αρχής. Θα εκδώσουμε και μια σχετική ανακοίνωση. Καλό θα είναι οι φίλαθλοι να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερα αντικείμενα για να μην ταλαιπωρηθούν».

Ο Chief Customer Officer του ΟΠΑΠ, Πετρ Ματεγιόφσκι, από τη μεριά του υπογράμμισε πως «ο Ολυμπιακός είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης, έχει πανηγυρίσει πολλές επιτυχίες και ο ΟΠΑΠ, είναι περήφανος που είναι μέρος αυτής της σπουδαίας ιστορίας τα τελευταία έξι χρόνια. Ανανεώσαμε στην αρχή της σεζόν τη συνεργασία μας για ακόμη δύο χρόνια, και θέλουμε να δούμε το κλαμπ και τους φιλάθλους να ζήσουν κι άλλες επιτυχίες. Θυμάμαι τον κόουτς Σφαιρόπουλο να λέει τον Σεπτέμβριο πως ήταν χαρούμενος για τη συνεργασία αυτή. Και είμαστε χαρούμενοι που ζούμε ακόμη μια επιτυχία. Τώρα, η ομάδα πηγαίνει στην Κωνσταντινούπολη που είχε ζήσει και το 2012 μια μεγάλη επιτυχία. Όλοι μας σας ευχόμαστε το καλύτερο, σας στέλνουμε όλοι από τον ΟΠΑΠ τη θετική μας ενέργεια και σκέψη, στους παίκτες, τους προπονητές και σε όλο το σταφ. Με την ευκαιρία αυτή, να πω ότι ο ΟΠΑΠ έγινε ο επίσημος χορηγός της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστκών με Καρότσι. Ελπίζουμε όλοι εδώ, οι παίκτες, οι προπονητές και όλο το κίνημα του μπάσκετ, να μας βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια μας με την Ο.Σ.Ε.Κ.Κ. Για άλλη μια φορά, ευχόμαστε σε όλους κάθε επιτυχία».

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδος τόνισε πως «είναι πολύ σημαντικό να έχεις μια εταιρεία (σ.σ. ΟΠΑΠ), που βοηθά τις προσπάθειες των παικτών και συμπαραστέκεται στην ομάδα μας και κοινωνικά, σε πολλούς τομείς. Μπήκαμε στην εβδομάδα του Final 4, είμαστε στην τελική ευθεία και θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Η ομάδα προετοιμάζεται όλη τη χρονιά για αυτά τα ματς και δεν περιμένει τώρα να κάνει κάτι διαφορετικά. Ο Ολυμπιακός είναι σαν έναν καλό μαθητή. Όταν διαβάζει όλη τη χρονιά, χρειάζεται ένα απλό φρεσκάρισμα, για να πάει στις εξετάσεις. Άρα, δεν μας πιάνει πανικός. Πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμένοι και έτοιμοι για τον ημιτελικό. Παίζουμε με μια πολύ σταθερή ομάδα στο υψηλό επίπεδο, την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Παρ' όλα αυτά, πάμε ως αουτσάιντερ, να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε και στο τέλος της Παρασκευής και της Κυριακής θα ξέρουμε τι έχει γίνει».

Σε ερώτηση για το πώς αισθάνεται που θα έχει, πλέον, στο πλευρό του και όχι αντίπαλο τον Σπανούλη, όπως το 2012: «Σίγουρα, είναι καλύτερο που δεν θα τον έχω αντίπαλο. Όχι μόνο τον Βασίλη, αλλά όλα τα παιδιά που είναι εδώ. Δουλεύοντας με αυτά τα παιδιά, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και αυτό είναι πάνω από πρόσωπα. Φυσικά, υπάρχουν ρόλοι, υπάρχει και ο ηγέτης. Εγώ απαιτώ από όλους να είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Όταν φτάνεις εδώ, πρέπει στην τελική ευθεία να κάνεις το πιο δυνατό σου σπριντ».

Σχετικά με την εμπειρία των Ελλήνων και την απειρία των ξένων του Ολυμπιακού από Final 4, ο Έλληνας κόουτς ρωτήθηκε για το πώς σκέφτεται να το διαχειριστεί και απάντησε πως: «η ομάδα έχει ποιότητα, παίκτες σε όλες τις θέσεις και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Έχουμε ένα πολύ ισχυρό σύνολο. Αυτός είναι ο τρόπος να παίξεις αυτά τα ματς. Όσοι έχουν την εμπειρία μιλάνε στα παιδιά, όπως και όλο το τεχνικό τιμ, ώστε να είναι όλοι πνευματικά έτοιμοι. Στο τεχνικό κομμάτι δεν ζητάμε κάτι διαφορετικό από ό,τι κάνουμε όλη τη χρονιά. Αυτό είναι θέμα συγκέντρωσης και προπόνησης, που γίνεται με μέθοδο. Όποιος καταλαβαίνει ότι η δουλειά αυτή γίνεται σε βάθος χρόνου για να αποδώσει τώρα, θα είναι έτοιμος. Θα είναι ένα ματς, όπως όλα, παρότι είναι Final 4».

Ερώτηση για το μπάτζετ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και εάν αυτό πρόκειται να παίξει ρόλο στο ματς της Παρασκευής, ο Έλληνας κόουτς ήταν ξεκάθαρος.  «Στο γήπεδο δεν παίζουν ρόλο τα μπάτζετ. Πριν τον πόλεμο, δεν κοιτάς τα πολεμοφόδια των αντιπάλων σου. Εμείς έχουμε τον καλύτερο στρατό εδώ. Είναι λίγο άκαιρο να μιλάμε για μπάτζετ».

Από τη μεριά του, ο αρχηγός της ομάδας μας, Βασίλη Σπανούλης, τόνισε πως «πάμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που αναλογούν σε κάθε ομάδα. Είναι το ωραιότερο σημείο της χρονιάς. Είναι η γιορτή του μπάσκετ. Θα την παρακολουθήσει πάρα πολύς κόσμος. Ίσως να μην έχουμε την ευκαιρία να ξαναβρεθούμε εκεί, ίσως και να ξαναβρεθούμε. Θα πρέπει να έχουμε δημιουργικό άγχος. Στο τέλος της ημέρας κερδίζει αυτός που το θέλει περισσότερο. Δεν με νοιάζει το παρελθόν, γιατί ξεχνιέται εύκολα. Να κοιτάξουμε το παρόν για να ανταμείψουμε τη διοίκηση και τον κόσμο μας, ώστε στο τέλος να είμαστε περήφανοι για την προσπάθεια που κάναμε».