Skip to main content

Σφαιρόπουλος: «Προσοχή στον Ερυθρό Αστέρα»(vid)

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί αύριο (17/11, 21.00) στο ΣΕΦ τον Ερυθρό Αστέρα και ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Γιάννης Σφαιρόπουλος, τόνισε πως η ομάδα του δεν θα πρέπει να κάνει το λάθος να υποτιμήσει τον αντίπαλό της…


«Παίζουμε με μια ομάδα που είναι πολύ επικίνδυνη. Είναι σκληρή ομάδα στην άμυνα και που έχει τρεις - τέσσερις παίκτες κλειδιά που μπορούν να σου κάνουν την ζημιά μαζί με την υποστήριξη των υπολοίπων. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τον Ερυθρό Αστέρα. Είναι μία μαχητική ομάδα και μάλιστα είναι σαν ένα λαβωμένο θηρίο. Έχει τρεις σερί ήττες και σίγουρα ψάχνει μία εκτός έδρας νίκη για να αλλάξει τις εντυπώσεις. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας. Έχουμε παίξει και την παράταση με την Φενέρμπαχτσε, σαρανταπέντε λεπτά, οπότε χρειάζονται όλα τα ενεργειακά μας αποθέματα και όλη η πνευματική μας συγκέντρωση, για να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι».


Ερωτηθείς για το αν οι παίκτες αντέχουν -δεδομένου ότι τα δύο ματς χωρίζουν περίπου 48 ώρες και μεσολάβησε παράταση και ταξίδι- απάντησε: «Οι παίκτες αντέχουν. Για αυτό είμαστε εδώ, για αυτό είναι στον Ολυμπιακό, για να αντέχουν. Είναι παίκτες που τους έχουμε επιλέξει και τους πιστεύουμε. Είναι παίκτες και έμπειροι, πολλά χρόνια παίζουν είτε στην Ευρώπη, είτε στο ΝΒΑ και έχουν την δυνατότητα να αντέξουν. Και πρέπει να αντέξουν, γιατί αυτή είναι η δουλειά μας».


Για το τί θα «κρατήσει» ίδιος από το μεγάλο διπλό στην Πόλη, είπε: «Το πιο θετικό είναι ότι αντιδράσαμε και δείξαμε το τι μπορούμε να κάνουμε. Αγωνιστικά σίγουρα στα τελευταία λεπτά δυο - τρεις φάσεις έπρεπε να είναι διαφορετικές. Πρέπει να μάθουμε και από τα καλά μας, δηλαδή από το ότι δεν τα παρατήσαμε στο -13 και συνεχίσαμε να παλεύουμε. Αλλά και να αποφύγουμε κάποια λάθη επιλογών κυρίως στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας. Παρόλα αυτά η μαχητικότητα που δείξαμε και η ωριμότητα στο να διαχειριστούμε συναισθηματικά το γεγονός ότι η αντίπαλός μας γύρισε το παιχνίδι μέσα στο γήπεδο της και ο κόσμος που είχε ξεσηκωθεί και δημιούργησε μια εις βάρος μας ατμόσφαιρα, είναι θετικά. Αντέξαμε και όχι μόνο αντέξαμε, αλλά κάναμε ένα  πολύ καλό πεντάλεπτο και αυτό είναι συν και πρέπει να το κρατήσουμε στα θετικά για την συνέχεια».


Όσον αφορά στον Βαγγέλη Μάντζαρη που παρότι δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του εξακολουθεί να σφίγγει τα δόντια και να δίνει το «παρών», τόνισε: «Ο Βαγγέλης είναι καταπονημένος στο δάκτυλο και χθες έκανε δύο ενέσεις για να παίξει. Παίζει με ενέσεις εδώ και 1,5 μήνα. Είναι παλικάρι και το δείχνει κάθε φορά. Είναι καταπονημένος και σιγά σιγά θα δούμε πότε πρέπει να τον ξεκουράσουμε και πότε πρέπει να αποσυμφορηθεί το πόδι του από τον τραυματισμό. Αυτό γίνεται και με τις θεραπείες που κάνει συνέχεια, αλλά και με ξεκούραση που θα χρειαστεί. Αλλά αύριο θα είναι κανονικά με την ομάδα, με αυταπάρνηση όπως κάνει εδώ και καιρό».

 

«Είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε όλα»


Ο παράγοντας κούραση δεν υπάρχει για τον Ιωάννη Παπαπέτρου! «Αυτή είναι η δουλειά μας… Αυτό είναι το σύστημα της Ευρωλίγκας. Αυτή είναι η ζωή μας πλέον. Εννοείται πως είμαστε πανέτοιμοι και θα είμαστε έτοιμοι αύριο να τα δώσουμε όλα», σχολίασε ο διεθνής φόργουορντ.


Για τα στοιχεία που θεωρεί πως έκριναν το διπλό στην Πόλη και θα ήθελε να διατηρήσει ο Ολυμπιακός, είπε πως είναι… «Το πείσμα και η επιμονή. Είναι τα πιο σημαντικά. Επιμείναμε στο παιχνίδι. Βρεθήκαμε πίσω, βρεθήκαμε μπροστά στο σκορ και συνεχίσαμε να παλεύουμε ότι και αν γινόταν. Ακόμα και όταν η Φενέρ έστειλε το ματς στην παράταση και είχαν το μομεντουμ, εμείς συνεχίσαμε να παλεύουμε και δείξαμε στην παράταση καρδιά και θέληση πολύ μεγάλη. Οπότε αυτό θεωρώ πως είναι το πιο σημαντικό. Αυτή είναι η βάση. Αυτή η ομάδα έχει αποδείξει πως το έχει αυτό και πρέπει να συνεχίσει να το έχει σε παιχνίδι».

Όπως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, έτσι και ο Ιωάννης Παπαπέτρου θεωρεί πως το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα κρύβει παγίδες… «Το ότι δεν τρομάζει ο Ερυθρός Αστέρας είναι και αυτό που καμιά φορά τρομάζει κιόλας…. Έχουν πολύ καλή λειτουργία είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα. Σίγουρα δεν είναι και από τα μεγαθήρια της Ευρώπης και δεν έχει μεγάλο μπάτζετ. Αλλά αυτό δεν παίζει ρόλο. Όταν μπαίνουμε στο γήπεδο είμαστε όλοι ίσοι. Για αυτό πρέπει να μπούμε με την ίδια προσέγγιση του παιχνιδιού όπως μπήκαμε μέσα στην Φενέρ και να δώσουμε το 100% όλοι παίκτες».

 

«Να παίζουμε ως ομάδα»


Η ομαδικότητα ήταν το… συστατικό της επιτυχίας στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τον Τζαμέλ ΜακΛιν και αυτό θα πρέπει να αποτελέσει οδηγό για τον Ολυμπιακό στην συνέχεια… «Ήταν όντως ένα δύσκολο παιχνίδι αυτό με την Φενέρμπαχτσε. Επιστρέψαμε, κάναμε προπόνηση, είδαμε κάποια συστήματα, κάναμε stretching, θα κάνουμε θεραπεία και θα ετοιμαστούμε για να παίξουμε αύριο ξανά. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε επίμονοι. Να είμαστε σταθεροί στο σκορ είτε βρισκόμαστε πίσω στο σκορ, είτε μπροστά. Να παίζουμε ως ομάδα και έτσι να αντιδράμε και από κει και πέρα να βλέπουμε τί έχουμε καταφέρει. Αν παίζουμε όπως πρέπει να παίζουμε δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι».


Για τον Ερυθρό Αστέρα, είπε: «Είναι πολύ επιθετικοί στην άμυνα. Παραδοσιακά παίζουν σκληρά και δεν εγκαταλείπουν ποτέ την μάχη. Οπότε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε με ενέργεια, ειδικά στην άμυνά μας, όπως κάναμε κόντρα στην Φενέρμπαχτσε».