Skip to main content

«Με την ίδια ενέργεια και αποφασιστικότητα» (vid)

Μετά την ευρεία νίκη επί της Βαλένθια, ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί αύριο (18/10, 21.30) στο ΣΕΦ την Ζενίτ Αγίας Πετρόπουλος, με στόχο ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα.

«Η Ζενίτ είναι η ομάδα που παίζει σκληρά και με ένταση και στις δύο πλευρές του παρκέ», δήλωσε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», Κεστούτις Κεμζούρα. «Προσπαθούν να αποσυντονίσουν την επίθεση των αντιπάλων τους, εκμεταλλεύονται τα λάθη σου και τα άστοχα σουτ και με κάθε ευκαιρία τρέχουν στον αιφνιδιασμό.  Επιθετικά είναι δυνατοί μέσα στην ρακέτα με τους Αγιόν και Τόμας. Έχουν έναν πολύ καλό σουτέρ, τον Χόλινς, ενώ είναι καλοί και στο πικ εν ρολ με τους πλέι μέικερς Ρενφρό και Αλμπισί, αλλά και τους άλλους γκαρντ. Θεωρώ πως το κλειδί θα είναι το πως θα εκτελέσουμε τις επιθέσεις μας κόντρα στην επιθετική τους άμυνα και το πως θα κυκλοφορήσουμε την μπάλα. Επίσης, τα καλάθια που προέρχονται από δεύτερες ευκαιρίες (επιθετικά ριμπάουντ) θα είναι και αυτό ένα στοιχείο κλειδί».

Ερωτηθείς πως νίωθει που για δεύτερο ματς θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας του Πειραιά, απάντησε: «Νιώθω νορμάλ… Δεν υπάρχει κάτι άλλο πέρα από συγκέντρωση στο παιχνίδι, στο τι πρέπει να κάνουμε και πως να το κάνουμε. Υπάρχουν στο μυαλό μου επίσης τα πλάνα μας, το πρώτο, το δεύτερο γενικά για όλες τις καταστάσεις».

Για το τι διαφορετικό θα παρουσιάσει ο Ολυμπιακός σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην Βαλένθια, ο Λιθουανός τεχνικός, είπε: «Είχαμε περισσότερο χρόνο να προετοιμαστούμε και περιμένω να υπάρχει καλύτερη συνεννόηση μεταξύ μας και να εκτελέσουμε το επιθετικό μας πλάνο. Θέλω να δω την ίδια ενέργεια και αποφασιστικότητα. Η Ζενίτ είναι πολύ πιο σκληρή ομάδα από την Βαλένθια και αυτό θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς, το πως δηλαδή θα εκτελέσουμε το επιθετικό μας πλάνο κόντρα στην σκληρή επιθετική άμυνα της αντιπάλου μας».

«Να βάλουμε στην εξίσωση τον κόσμο μας»

Ο γκαρντ των «ερυθρολεύκων», Αντώνης Κόνιαρης, τόνισε: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Για εμάς κάθε εβδομάδα είναι τελικός. Παίζουμε στην έδρα μας. Θέλουμε πάλι να κερδίσουμε και να βάλουμε τον κόσμο μας στην εξίσωση. Δουλεύουμε πολύ σκληρά όλη την εβδομάδα για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Ερωτηθείς πως ήταν οι προπονήσεις αυτής της εβδομάδας, απάντησε: «Όπως κύλησε η προηγούμενη εβδομάδα κύλησε και αυτή. Οι προπονήσεις είναι ίδιες, το ίδιο δυνατές. Έχουμε βάλει κάποια καινούργια στοιχεία στο παιχνίδι μας για την αναμέτρηση με την Ζενίτ και προσπαθούμε να τα πετύχουμε. Η Ζενίτ είναι πολύ δυνατή ομάδα. Θεωρώ πιο δυνατή σε σχέση με την Βαλένθια στον τρόπο που παίζει. Παίζει πιο σκληρά. Εμείς θα πρέπει να εμφανιστούμε έτοιμοι όσον αφορά στην ενέργεια και τη δύναμη».