Skip to main content

"Με συγκέντρωση και σκληράδα" (vid)

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει αύριο (6/12, 21.30) τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και σύμφωνα με τον προπονητή της ομάδας, Κεστούτις Κεμζούρα, υπάρχουν δύο στοιχεία που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα. "Για εμένα πριν από την τακτική και την στρατηγική, πρώτα από όλα είναι η συγκέντρωση στο παιχνίδι και μόνο και η σκληράδα".

Ερωτηθείς για την καυτή ατμόσφαιρα που πρόκειται να συναντήσει στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και αν είναι προετοιμασμένος για αυτή, απάντησε; "Θεωρώ πως πάντα κάτι ενδεχομένως να μην πάει καλά, όμως, προσπαθώ να εστιάζω μόνο σε όσα μπορώ εγώ να ελέγξω".

Για τους "πράσινους" και τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά τους, είπε: "Ο Παναθηναϊκός παίζει καλό μπάσκετ τελευταία, όπως και εμείς. Έχει την καλύτερη επίθεση στην Ευρωλίγκα και θα πρέπει να κάνουμε σπουδαία δουλειά για να τον περιορίσουμε. Το παιχνίδι τους είναι οι αιφνιδιασμοί, το transition και γρήγορο pick and roll και είναι μεγάλη η πρόκληση να τους σταματήσουμε σε αυτές τις κατηγορίες. Όλα αυτά, όμως, συνδέονται μεταξύ τους και συνδέουν την άμυνα με την επίθεση. Αν κάνουμε λάθη και αν πάρουμε άσχημα σουτ, τότε ο αντίπαλός μας θα έχει περισσότερες ευκαιρίες και τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα για εμάς. Αν όμως παίξουμε συγκροτημένα, αποφύγουμε τα λάθη και πάρουμε καλές προσπάθειες, τότε θα είναι εύκολο να ελέγξουμε το παιχνίδι. Οπότε όλα αυτά πάντα συνδέονται. Έχουν σπουδαίους παίκτες, όπως και εμείς. Δεν θα πω κάτι καινούργιο. Ο Καλάθης είναι παίκτης κλειδί. Δημιουργεί και σκοράρει. Το βασικότερο, όμως, είναι ότι δημιουργεί για τους συμπαίκτες του, οπότε αν τον περιορίσουμε, τότε θα έχουμε καλές πιθανότητες".

Για τα "αγαπημένα" deflections του Ρικ Πιτίνο και πως θα τα αποφύγουν οι παίκτες του σχολίασε: "Θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί με τη μπάλα, να κάνουμε καλά σκριν και να πιο προσεκτικές πάσες. Και εμείς το ίδιο θέλουμε να κάνουμε. Ξέρουμε την αξία των deflections όπως και εκείνοι".

Από την πλευρά του, ο Μπράντον Πολ, τόνισε: "Να είμαι έτοιμος για το πρώτο ντέρμπι της καριέρας μου. Είναι τεράστια η αντιπαλότητα. Έχω παρακολουθήσει παιχνίδια στο παρελθόν, δεδομένου ότι έπαιζα στην Ευρωλίγκα πριν μερικά χρόνια. Θα είναι ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Είμαι έτοιμος να μπω και να κάνω το καλύτερο που μπορώ για να κάνει η ομάδα μου το καλύτερό της παιχνίδι. Προφανώς αν μπουν τα περιφερειακά μου σουτ θα έχουμε καλύτερες πιθανότητες να κερδίσουμε".

Για το αν οι "παλιοσειρές" της ομάδας του έδωσαν κάποια συμβουλή, ξεκαθάρισε πως... "Όχι... Ξέρουν πως γνωρίζω για αυτά τα παιχνίδια, είμαι επαγγελματίας. Εγώ απλά θα βγω έτοιμος να παίξω και να κάνω το καλύτερο που μπορώ για την ομάδα μου".