Skip to main content

Happy Birthday to… ONE TEAM!!! (vid+pics)

Γιορτάσαμε την συμπλήρωση 10 ετών «ερυθρόλευκου» One Team, σε Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, με ένα special φιλικό!!!

Το πρωί της Δευτέρας (19/12) μεικτές ομάδες αποτελούμενες από τα αστέρια της ανδρικής ομάδας και από αθλητές του ONE Team, αναμετρήθηκαν στην κεντρική αρένα του ΣΕΦ με στόχο όχι τη νίκη, αλλά την διασκέδαση, την χαρά και τα χαμόγελα! Και μαντέψτε… Ήταν όλοι τους νικητές!!! Σε ρόλο διαιτητή ήταν ο προπονητής της ομάδας μας, Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος παρά τις εκατέρωθεν χλιαρές... διαμαρτυρίες πήρε άριστα!!!

Το «παρών» στο ξεχωριστό αυτό EVENT που διοργάνωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός και συμπεριελάμβανε πολλές (και Χριστουγεννιάτικες) εκπλήξεις, αλλά και την κοπή γενέθλιας τούρτας, έδωσαν όχι μόνο όσοι εμπλέκονται φέτος στο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης της Ευρωλίγκας, αλλά αθλητές, καθηγητές και εθελοντές που έχουν συνεισφέρει τα προηγούμενα χρόνια.

Πλάνα από την ξεχωριστή αυτή αναμέτρηση θα μπορέσετε να δείτε προσεχώς μέσα από το κανάλι μας στο YouTube, OlympiacosBC TV!

«Είναι πιο ευχάριστη εμπειρία από ότι θα μπορούσα να φανταστώ», δήλωσε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Γιώργος Μπαρτζώκας. «Είχα μια ιδέα, ήξερα τις δράσεις που έχει η ομάδα μας, ο Κώστας Παπανικολάου και ο Σάσα Βεζένκοφ. Ξέρω πόσο έχουν δουλέψει με αυτά τα παιδιά τόσα χρόνια. Είχα, λοιπόν, μια ιδέα, αλλά δεν φανταζόμουν πως θα μας δώσει τόση χαρά! Τα παιδιά πήραν χαρά, αλλά εμείς πήραμε μεγαλύτερη από εκείνα, αλλά και δύναμη. Νιώθω πολύ χαρούμενος που συμμετείχα έστω και λίγο».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Ολυμπιακός και πρεσβευτής της ομάδας μας στο ONE Team, Κώστας Παπανικολάου, τόνισε: «Μαθαίνεις την έννοια της ανιδιοτέλειας, της πραγματικής αγάπης, το πως είναι μια πραγματική ζεστή αγκαλιά. Χαμόγελα που δεν χρειάζονται κάποια ανταπόδοση για να ‘βγουν’, το μόνο που χρειάζεται είναι να είσαι εκεί για να παίξεις μαζί τους και να μοιραστείς τη χαρά τους. Είναι ευλογία και τα λόγια δεν αρκούν για να το περιγράψεις. Μόνο όποιος το έχει ζήσει και όποιος έχει την ευκαιρία να συναναστραφεί με αυτά τα παιδιά μπορεί να το καταλάβει. Συνιστώ σε όλους 200% να το κάνουν! Τα συναισθήματα που παίρνεις και η χαρά που αντλείς είναι μεγαλύτερη από τη χαρά που δίνεις σε αυτά τα παιδιά».

Ο έτερος «ερυθρόλευκος» πρεσβευτής, Σάσα Βεζένκοφ, υποστήριξε: «Είναι ο πέμπτος μου χρόνος στο πρόγραμμα, ο Κώστας είναι ακόμη περισσότερα χρόνια. Κάθε φορά που είμαστε μαζί τους το απολαμβάνουμε, βλέπουμε το χαμόγελό τους. Για εμάς αυτό είναι το πιο σημαντικό, να βλέπουμε αυτά τα παιδιά να χαίρονται, να κάνουμε δραστηριότητες, να παίζουμε, να τους προσφέρουμε έστω και λίγη χαρά όποτε μπορούμε. Είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα είδαμε παλιούς και νέους φίλους και όλοι μαζί παίξαμε, γελάσαμε και ξεφύγαμε λίγο από την καθημερινότητα και τη δική μας και τη δική τους».

Ενθουσιασμένος από τη μοναδική αυτή εμπειρία εμφανίστηκε και ο Τόμας Γουόκαπ. «Τα παιδιά αυτά 100% μας διδάσκουν περισσότερα από ότι εμείς σε αυτά. Είμαστε 5-6 μήνες πριν το τέλος της σεζόν και μερικές φορές είναι απαραίτητο να ‘τσεκάρεις’ τι γίνεται στην πραγματική ζωή. Έρχεσαι κάθε μέρα στο γήπεδο και είναι δύσκολο γιατί πονά το σώμα σου, το πνεύμα σου, νιώθεις κουρασμένος, χάνεις μερικά παιχνίδια και νιώθεις λυπημένος για εσένα. Μετά έρχεσαι εδώ, παίζεις ένα παιχνίδι σαν αυτό και αντιλαμβάνεσαι πολλά. Αντιλαμβάνεσαι πως πρέπει να είσαι ευγνώμων για ότι έχεις. Βλέπεις πως σε κοιτούν αυτά τα παιδιά ως παράδειγμα και βλέπεις πως θα έδιναν τα πάντα για να παίξουν έναν τέτοιο αγώνα μπάσκετ. Για να πω την αλήθεια, αυτό είναι το πιο εύκολο που μπορούμε εμείς να κάνουμε για αυτά παιδιά. Ήταν, όμως, μια ιδιαίτερη μέρα και είμαι πολύ χαρούμενος που το κάναμε».

Η διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών Αργυρούπολης, Πελαγία Τσαγκαρίδου, δήλωσε: «Ευχαριστούμε πάρα πολύ την ομάδα του Ολυμπιακού που χάρισε αυτή τη μοναδική ευκαιρία στους μαθητές μας. Ξαναζήσαμε μετά από δέκα χρόνια εκείνο το φοβερό πρόγραμμα! Όλα τα παιδιά ήταν πάρα πολύ χαρούμενα, όπως άλλωστε και εμείς και οι εκπαιδευτικοί. Ευχαριστούμε θερμά!».

Τέλος, ο Βαγγέλης Βασιλείου, υποδιευθυντής του Ειδικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου, τόνισε: «Το σχολείο μας συμμετείχε στην δράση του ONE Team του Ολυμπιακού πριν κάποια χρόνια. Οι μαθητές μας έκαναν προπόνηση με τους παίκτες του Ολυμπιακού. Είδαν πως μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους, πως μπορούν να συνεργαστούν και να επικοινωνήσουν τις επιθυμίες τους. Βλέποντας μετά από κάποια χρόνια τους μαθητές με αφορμή του reunion που είχαν συμμετάσχει, συνειδητοποιούμε πόσο τους έχει χαραχθεί στην μνήμη αυτή η εμπειρία και πόσο το επιθυμούσαν και το λαχταρούσαν να έρθουν ξανά σε επαφή με τους παίκτες του Ολυμπιακού. Είδαμε πως συνεργάστηκαν μέσα στο γήπεδο και θυμήθηκαν τη συνεργασία που είχαν μαζί τους στο παρελθόν. Χαρήκαμε όλοι πάρα πολύ που βρεθήκαμε και πάλι στο ΣΕΦ μετά από τόσο καιρό. Ελπίζουμε η ΚΑΕ Ολυμπιακός να συνεχίσει αυτές τις σημαντικές πρωτοβουλίες».

Eυχαριστούμε για την παρουσία τους σήμερα, αλλά και για την αδιάκοπη συνεργασία…

Το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων Αργυρούπολης,
Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Αγίου Δημητρίου
Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Πειραιά.
Το ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. "Ορίζοντες" και μαζί κατακτήσαμε και τη δεύτερη θέση στα ετήσια βραβεία One Team που συμμετέχουν όλες οι ομάδες της Euroleague.
Την ΑΜΚΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ (με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ΙΣΝ).
Το ΕΕΕΚ ΑΝΟΙΞΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης,
Το ENEEΓYΛ ΠΕΙΡΑΙΑ
Το Ειδικό Σχολείο Περάματος
Το ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ????

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ…