Skip to main content

Πέρασε από την Πάτρα και τώρα «διαβολοβδομάδα»

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε, αλλά επικράτησε εκτός έδρας του Προμηθέα, για την 17η αγωνιστική της Basket League (77-74) και τώρα στρέφει την προσοχή του στη διαβολοβδομάδα της Euroleague.

Αν και στερήθηκε τις υπηρεσίες των Τόμας Γούοκαπ, Λούκα Βιλντόζα και Μουστάφα Φαλ, η ομάδα μας ξεπέρασε το εμπόδιο του Προμηθέα και τώρα επικεντρώνεται στα προσεχή παιχνίδια κόντρα σε Παρί και Μπαρτσελόνα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νωθρά το παιχνίδι και δέχθηκε 7-0 σερί από τους γηπεδούχους. Άμεσα, οι Πειραιώτες άρχισαν να κυκλοφορούν καλά την μπάλα στην επίθεση, με τους Σάσα Βεζένκοφ και Κώστα Παπανικολάου να μειώνουν σε 12-9 (5'), ενώ το alley oop κάρφωμα του Νίκολα Μιλουτίνοφ, μετά την ασίστ του Γουίλιαμς - Γκος, ήταν η αρχή για το 10-0 της ομάδα μας (14-19, 7'). Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, εκμεταλλευόμενοι τα εύκολα λάθη των Πειραιωτών, «τρέχοντας» ένα δικό τους 9-0 (23-22), με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 25-24. Στη δεύτερη περίοδο, ο Ολυμπιακός που αγωνίστηκε με εκτεταμένο rotation, έμεινε για περίπου 2 λεπτά χωρίς καλάθι, μέχρι το λέι απ του Μήτρου - Λονγκ για το 27-26 (3'). Σε αυτό το διάστημα, ο Προμηθέας δεν κατάφερε να ανοίξει τη διαφορά, αφού η «ερυθρόλευκη» άμυνα λειτουργούσε σωστά (29-28, 16'). Ο Άλεκ Πίτερς με καλάθι τριών πόντων ισοφάρισε σε 31-31, κάτι που επανέλαβε κι ο Νέιθαν Μένσα με δύο καλάθια στο «ζωγραφιστό» λίγο αργότερα (35-35, 19'), με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στ' αποδυτήρια για το ημίχρονο στο 37-35.

Εβάν Φουρνιέ και Σάσα Βεζένκοφ πήραν τα «όπλα» τους στην αρχή της τρίτης περιόδου διαμορφώνοντας το 37-40 (22'), ενώ ο Κώστας Παπανικολάου, συνεργάστηκε άψογα με τον Βούλγαρο φόργουορντ και εκείνος με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ για το 41-42. Ο Προμηθέας παρέμεινε ανταγωνιστικός και πήρε εκ νέου το προβάδισμα (46-42, 24'), αλλά η ομάδα μας με γρήγορο 6-0 και εκφραστές τους Φουρνιέ, Βεζένκοφ και Μιλουτίνοφ προσπέρασε (46-48, 26'). Οι γηπεδούχοι είχαν «απάντηση» (55-51, 28'), με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 54-53. Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με κάρφωμα του Μιλουτίνοφ, καλάθι του Σάσα Βεζένκοφ (54-57), αλλά και ρεσιτάλ Γιαννούλη Λαρεντζάκη με δύο τρίποντα και πείσμα στην άμυνα για το 7-0 της ομάδα μας (58-76, 34'). Ο Σέρβος σέντερ κυριαρχούσε στη ρακέτα και οι Γκος και Πίτερς προσέφεραν σκορ με την ομάδα μας να μπαίνει στο τελευταίο τρίλεπτο στο +7 (67-74, 37'). Οι γηπεδούχοι παρέμειναν ανταγωνιστικοί ως το τέλος (72-77, 39') με τη διαφορά να είναι στο καλάθι (74-77) με 5,5" για την ολοκλήρωση του αγώνα και την ομάδα μας να παίρνει τελικώς μια δύσκολη εκτός έδρας νίκη.

Δεκάλεπτα: 25-24, 37-35, 54-53, 74-77