Skip to main content

Πρεμιέρα με σπουδαία νίκη για τον Θρύλο

Ο Ολυμπιακός άρχισε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στη φετινή Ευρωλίγκα καθώς επικράτησε με 71-68 εκτός έδρας της ισχυρής στην έδρα της Βαλένθια.

Ο Ολυμπιακός άρχισε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στη φετινή Ευρωλίγκα καθώς επικράτησε με 71-68 εκτός έδρας της ισχυρής στην έδρα της Βαλένθια.

Το παιχνίδι άρχισε καλά για την ομάδα μας. Σπανούλης, Χάντερ και Μάντζαρης ήταν ζεστοί επιθετικά και έτσι ο Θρύλος προηγήθηκε 18-20 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα μας βελτίωσε την άμυνα της, βρήκε ρυθμό στην επίθεση μέσω της άμυνας της και διατήρησε το προβάδισμα στο σκορ με το ημίχρονο να τελειώνει 36-38 υπέρ της ομάδας του Μίλαν Τόμιτς.

Στην τρίτη περίοδο ο αρχηγός, Βασίλης Σπανούλης, συνέχισε να είναι ζεστός. Δράση επιθετικά ανέλαβε και ο Σλούκας με τον Λοτζέσκι, η άμυνα λειτουργούσε σωστά και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν ένα προβάδισμα 3-5 πόντων σε όλη την περίοδο που τελείωσε 54-56.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα μας έμεινε τρία λεπτά χωρίς πόντο με αποτέλεσμα οι Ισπανοί να περάσουν μπροστά με 58-56. Οι γηπεδούχοι πέρασαν και με τέσσερις πόντους (62-58), αλλά με το σχήμα με τους τέσσερις «κοντούς» ο Ολυμπιακός κατάφερε με σερί 8-0 να περάσει μπροστά 62-66, δύο λεπτά πριν το τέλος, αλλά η Βαλένθια με δικό της σερί 4-0 έκανε το 66-66, ένα λεπτό πριν το τέλος.  Ο Σλούκας αποδείχθηκε ψύχραιμος στις βολές, οι παίκτες της Βαλένθια όχι και έτσι ο Θρύλος έφτασε στη μεγάλη νίκη με 68-71.

Δεκάλεπτα: 18-20, 36-38, 54-56, 68-71  
Βαλένθια (Περάσοβιτς): Ρίμπας 2, Βαν Ρόσομ 10 (2), Σάτο 11 (1), Λίστσουκ 3, Λούτσιτς 6 (1), Βίβες, Μαρτίνεθ, Μπάικς 11 (1), Λόντσαρ 8, Αγκιλάρ 3 (1), Χαραγκόντι 14.
Ολυμπιακός (Τόμιτς): Πέτγουεϊ (8ριμπ, 3ασ, 1κοψ), Χάντερ 9 (6ριμπ), Ντάνστον (3ριμπ, 1κοψ), Σπανούλης 21 (4), Σλούκας 14 (1), Αγραβάνης, Μάντζαρης 9 (3τριπ, 2ριμπ, 2κλεψ, 2ασ), Λαφαγιέτ 4 (4ριμπ, 5ασ), Λοτζέσκι 14 (4ριμπ). 

ΜΙΛΑΝ ΤΟΜΙΤΣ: «Ξέραμε ότι η Βαλένθια παίζει πολύ σκληρή άμυνα επάνω στη μπάλα. Παίζει σκληρή άμυνα στην έδρα της.  Αντιδράσαμε σωστά όταν βρεθήκαμε τέσσερις πόντους πίσω, με αρκετή συγκέντρωση στην άμυνα καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς. Δώσαμε μόνο 1-2 αιφνιδιασμούς στη Βαλένθια, κάναμε εξαιρετική δουλειά σε αυτό το κομμάτι». 

Στη συνέχεια ο κόουτς του Ολυμπιακού στάθηκε στην απόδοση δύο παικτών. «Θέλω να σταθώ στον Πέτγουεϊ, ο οποίος σήμερα δεν σκόραρε, αλλά ήταν από τους καλύτερους μας παίκτες. Σε ό,τι είχαμε ετοιμάσει στην άμυνα και στις αλλαγές, το έκανε, ήταν παντού. Θέλω να σταθώ και στον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος για άλλη μια φορά έδειξε γιατί είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπης αυτή τη στιγμή».

Όσο για το τι είχε σχεδιάσει πριν το ματς, ο Μίλαν Τόμιτς είπε πως «είχαμε πει πριν από το παιχνίδι ότι αν θέλαμε να ελέγξουμε τον ρυθμό, θα έπρεπε να είχαμε τον έλεγχο των ριμπάουντ και να σταματούσαμε τον αιφνιδιασμό της Βαλένθια. Τους αρέσει να τρέχουν και να σουτάρουν ακόμη και τρίποντα στον αιφνιδιασμό και εμείς αυτό το αποτρέψαμε. Και το καταφέραμε αυτό και με την άμυνα μας, αλλά και με τα δικά μας επιθετικά ριμπάουντ».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Ήταν δύσκολο ματς, κάναμε πρεμιέρα σε δυνατή έδρα και σίγουρα δεν θα περάσουν πολλές ομάδες από εδώ. Αν βρει ρυθμό στο γήπεδό της η Βαλένθια, είναι δύσκολα τα πράγματα. Τους κρατήσαμε στους 66 πόντους, είχαμε ρυθμό κι αυτό είναι σημαντικό».

Στη συνέχεια ο Έλληνας γκαρντ τόνισε πως «απ’ ότι φαίνεται το πάθημα του ΟΑΚΑ μας έγινε μάθημα. Κάτι μου θύμισαν τα τελευταία λεπτά, αλλά ευτυχώς πήραμε το ριμπάουντ μετά τη χαμένη βολή, είχαμε τύχη με το μέρος μας και κερδίσαμε το ματς. Ξέρουμε πως έχουμε αρκετές απουσίες στη θέση 3 και γι’ αυτό έπρεπε να προσαρμοστούμε και να παίξουμε με τέσσερις κοντούς. Βοήθησαν όλα τα παιδιά και περιμένουμε απ’ όλους να βοηθήσουν. Ήταν μια νίκη για να μας τονώσει την ψυχολογία μας μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ. Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά, μια νίκη είναι μια νίκη. Τώρα άρχισε η χρονιά, δεν είμαστε απλά μια καλή ομάδα, είμαστε μια ομάδα πρωταθλητών».

ΣΑΜ ΒΑΝ ΡΟΣΟΜ: «Παλέψαμε σκληρά σε όλο το παιχνίδι το οποίο, όμως, κρίθηκε στο τέλος και στις λεπτομέρειες. Η άμυνα τους μας σταμάτησε τον επιθετικό ρυθμό, μας δυσκόλεψε ιδιαίτερα το γεγονός πως έκαναν αλλαγές σε όλα τα σκριν. Ήταν δύσκολο για εμάς να βρούμε απαντήσεις. Τώρα αντιμετωπίζουμε εκτός έδρας τη Γαλατάσαραϊ και πρέπει να αντιδράσουμε. Ήταν μια δύσκολη ήττα αυτή για εμάς και ειδικότερα από τη στιγμή που ήταν εντός έδρας. Τώρα ψάχνουμε δύο νίκες μακριά από το κοινό μας για να καλύψουμε αυτή την ήττα».

Highlights...
Photo Gallery... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157648417246209, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}