Skip to main content

Τελικό και πάλι…

Οι παίκτες του Ολυμπιακού ήξεραν ότι είναι το μεγάλο φαβορί απέναντι στον αποδυναμωμένο ΠΑΟΚ, γνώριζαν όμως επίσης ότι θα πρέπει να το δείξουν αυτό στο παρκέ από το ξεκίνημα του αγώνα κι έτσι έκαναν.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού ήξεραν ότι είναι το μεγάλο φαβορί απέναντι στον αποδυναμωμένο ΠΑΟΚ, γνώριζαν όμως επίσης ότι θα πρέπει να το δείξουν αυτό στο παρκέ από το ξεκίνημα του αγώνα κι έτσι έκαναν.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους φιλοξενούμενους και με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο να επανεμφανίζεται ύστερα από δυο μήνες και τον Τζόι Ντόρσεϊ να μένει εκτός για να ξεκουραστεί, έκαναν περίπατο απέναντι στους Θεσσαλονικείς.

Το 87-52 δεν αφήνει πολλά περιθώρια κριτικής για τον ημιτελικό που είχε ως πρωταγωνιστές τους Παπανικολάου, Κεσελ και Γκετσεβίτσιους.

Ο Ολυμπιακός πήρε εύκολα το εισιτήριο για έναν ακόμα τελικό κυπέλλου Ελλάδας όπου τα τελευταία δυο χρόνια κατέκτησε το τρόπαιο και θα έχει και πάλι τον ίδιο αντίπαλο, τον Παναθηναϊκό (το παιχνίδι θα γίνει στις 10 ή 11 Μαρτίου).

Δεκάλεπτα: 21-13, 40-25, 59-38, 87-52
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 5, Λο 9 (1), Άντιτς 2, Σπανούλης 2, Παπανικολάου 13 (1), Μάντζαρης 5 (1), Κέσελ 10 (2), , Σλούκας 11 (2), Παπαδόπουλος 5, Γκετσεβίτσιους 16 (4), Γλυνιαδάκης 5, Πρίντεζης 4.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Καλαμπάκας 8 (2), Στίγκερς 5 (1),Αράπης, Άλεξιτς 6, Ντούβνιακ,Λιάπης, Καλαμπόκης 15 (3), Πέτγουεϊ 5, Παππάς, Γιαννακίδης, Καλλές 13.

Ντούσαν Ίβκοβιτς: Όπως είναι η διοργάνωση του Κυπέλλου, είπα συγχαρητήρια στους παίκτες για την πρόκριση στον τελικό. Σίγουρα θέλαμε ένα πιο δυνατό παιχνίδι σήμερα. Η ομάδα έδειξε σοβαρή στο παιχνίδι. Το πρώτο θετικό είναι ότι ο Λάζαρος Παπαδόπουλος είναι μετά από δύο μήνες στο παρκέ. Ο Τζόι Ντόρσεϊ ο οποίος σε 30 μέρες έπαιξε 10 ματς, ξεκουράστηκε. Και το τρίτο το ότι ο Πρίντεζης δεν έχει κάτι σοβαρό. Καλύψαμε την θέση του Πρίντεζη με τον Χάινς στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο με τον Παπανικολάου και τον Κέσελ. Μας περιμένουν πάρα πολλά παιχνίδια, πιστεύω η ομάδα θα είναι έτοιμη στην Ευρωλίγκα. Καλή συνέχεια στον ΠΑΟΚ και να ξεπεράσει τα προβλήματα που έχει. Ο Βασιλόπουλος προσπάθησε πάρα πολύ μέσα στον Γενάρη, αλλά καλύτερα να μιλήσετε με τον γιατρό. Έχει κάποιο οστικό οίδημα γιατί χτύπησε κόκαλο με κόκαλο. Μετά από τόση μεγάλη προσπάθεια, αυτό το παιδί χρειάζεται και τύχη και ελπίζω σε 10 μέρες να τον έχουμε πάλι κοντά μας.

Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους: Είδαμε το παιχνίδι σοβαρά. Θέλουμε το Κύπελλο και προετοιμαστήκαμε για το παιχνίδι της Ευρωλίγκας. Ξέρουμε ότι γίνονται εκπλήξεις στον θεσμό και έτσι παίξαμε σοβαρά, ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ είχε κάποια προβλήματα και νομίζω η εικόνα του ματς ήταν δίκαιη.

Σούλης Μαρκόπουλος: Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Εύκολη επικράτηση. Προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε. Δεν είναι εύκολο να έχεις στόχο να κερδίσεις τον Ολυμπιακό, αλλά είχαμε κάποιους άλλους δικούς μας στόχους. Δεν ήμασταν καλοί λόγω απουσιών κάτω από το καλάθι, αλλά μας κράτησαν ως ένα σημείο το τρίποντο. Ο Ολυμπιακός είναι δεμένη ομάδα, σε καλή κατάσταση και μπορεί να διεκδικεί τίτλους. Εμείς θέλουμε να κάνουμε τις καλύτερες δυνατές εμφανίσεις παρά τα προβλήματα που έχουμε. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει προβάδισμα στα πλέι οφ από τον Παναθηναϊκό γιατί έχει πλεονέκτημα έδρας. Ο Γκίντενς έφυγε και πήγε να κάνει εγχείριση. Είναι δύσκολο να κάνουμε προσθήκη λόγω και των δύσκολων οικονομικών καταστάσεων.

Νίκος Καλλές: Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός σε όλο το ματς. Θετικό για εμάς ότι κάναμε μεγάλη προσπάθεια και είχαμε κάποια καλά διαστήματα στο ματς. Μακάρι να τα μεγαλώσουμε και να τα βάλουμε και στα ματς στο πρωτάθλημα.

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157629391701389, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}