Skip to main content

Μια νίκη ακόμα…

Με τον Κώστα Παπανικολάου να κάνει το καλύτερό του παιχνίδι με τη φανέλα του Ολυμπιακού, οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν κανένα πρόβλημα να φτάσουν δια περιπάτου στην 24η φετινή τους νίκη στην Α1 και πλέον να βρίσκονται ένα βήμα μακριά από την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Με τον Κώστα Παπανικολάου να κάνει το καλύτερό του παιχνίδι με τη φανέλα του Ολυμπιακού, οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν κανένα πρόβλημα να φτάσουν δια περιπάτου στην 24η φετινή τους νίκη στην Α1 και πλέον να βρίσκονται ένα βήμα μακριά από την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς παρότι προέρχονταν από μια μεγάλη πρόκριση επί της Σιένα, ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και ουσιαστικά καθάρισαν το παιχνίδι από το ξεκίνημά του.

Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν τη διαφορά πολύ ψηλά μετά τα πρώτα πέντε λεπτά και δεν ένιωσαν ούτε για μια στιγμή την… ενόχληση της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη.

Πλέον ο Ολυμπιακός χρειάζεται μια μόνο νίκη επί του Ηλυσιακού τη Μεγάλη Τετάρτη στα Ιλίσια για να σφραγίσει την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Δεκάλεπτα: 25-7, 51-27, 70-43, 85-60.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 9, Άντιτς 4 (6 ριμπ.), Σπανούλης 3, Κέσελ 3 (1), Πελεκάνος 2, Γκετσεβίτσιους 5 (1), Γλυνιαδάκης , Πρίντεζης 12, Παπανικολάου, 22 (5/6 διπ, 2/3 τριπ, 6/6 βολ., 10 ριμπ.), Μάντζαρης 5 (1 τριπ., 5 ασ.) Σλούκας (3/3 διπ., 2/2 τριπ., 4/4 βολ., 6 ασ. 2κλ.), Κατσίβελης.
Καβάλα (Πρίφτης): Πάσαλιτς, Γκεοργκίεφ 3 (1), Αράπης, Αγγελόπουλος 10 (2), Νταμιάνοβιτς 14, Τέιλορ 12 (1), Στεφανίδης 6, Γεωργάκης 3, Κοστόφ 3, Καραποστόλου 5 (1), Σίμτσακ( 4).

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Να ευχαριστήσω τον κύριο Πρίφτη για τα καλά του λόγια. Για μένα ήταν πολύ σημαντικό να ετοιμάσω τον Ολυμπιακό, για να δείξει σοβαρότητα μέσα στο γήπεδο, να φανεί ότι έχουμε ωριμάσει, αν και είχαμε αρκετά προβλήματα. Ζήτησα να έχουμε καλό έλεγχο του παιχνιδιού απέναντι σε μια ομάδα που λογικά δεν είχε ρυθμό. Δείξαμε ως ομάδα πως έχουμε υπομονή, πως είμαστε έτοιμοι απέναντι στην Σιένα.

Στο παιχνίδι με την Καβάλα, όμως, δεν παίξαμε καλά στην τελευταία περίοδο. Δεν είναι κάτι τραγικό, αλλά περιμένω μεγαλύτερη συγκέντρωση. Αγωνιστήκαμε χωρίς 4 παίκτες. Περίμενα τον Βασιλόπουλο να παίξει, αλλά είχε κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο, αλλά τώρα είναι καλύτερα. Ο Παπαδόπουλος επίσης είχε κάποιες ενοχλήσεις.

Ο Λο και ο Ντόρσεϊ πιστεύω ότι θα μπούνε στην προπόνηση από σήμερα και θα έχουμε 16 παίκτες στην διάθεσή μας για όλο το επόμενο διάστημα. Αν το πετύχουμε, θα είναι πολύ σημαντικό για μας.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: Συγχαρητήρια στην Καβάλα για όλη την πορεία της στην διάρκεια της φετινής σεζόν. Το πιο σημαντικό δεκάλεπτο ήταν το πρώτο, εκεί κάναμε την διαφορά, γιατί μπήκαμε πολύ συγκεντρωμένοι. Μετά από μια μεγάλη επιτυχία είναι επικίνδυνο να φας κάποια σφαλιάρα που δεν την περιμένεις. Τρέξαμε και παίξαμε πολύ καλή άμυνα στην αρχή. Στην τελευταία περίοδο δεν είχαμε την απόδοση που έπρεπε και οφείλουμε να βελτιωθούμε στην διάρκεια που έχουμε στην απόδοσή μας. Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε ούτε δευτερόλεπτο και να παίζουμε το ίδιο μπάσκετ από την αρχή ως το τέλος, αν θέλουμε να λεγόμαστε μεγάλη ομάδα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ: Συγχαρητήρια για την πρόκριση στο φάιναλ φορ, αλλά πάνω από όλα για τον τρόπο που έχει λειτουργήσει και έχει δημιουργήσει μια ομάδα με πλάνο για το μέλλον. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα και η μεγαλύτερη επιτυχία για τον Ολυμπιακό. Είχαμε να παίξουμε ένα μήνα, έστω και ένα διπλό σε φιλικό επίπεδο με άλλη ομάδα. Μας στοίχισε η αποχή από τα επίσημα ματς. Ο Ολυμπιακός χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες του και βρήκαμε κάποιες ευκαιρίες για να σκοράρουμε περισσότερο. Το μυαλό μας πλέον είναι στο μέλλον και στο πως θα τελειώσουμε την σεζόν. Καλή τύχη στον Ολυμπιακό, ενόψει του φάιναλ φορ.

ΜΑΪΚΛ ΤΕΪΛΟΡ: Μπράβο στον Ολυμπιακό για την πρόκρισή του στο φάιναλ φορ. Ήταν σκληρό και δύσκολο παιχνίδι για μας, δεν είχαμε ρυθμό, γιατί είχαμε να παίξουμε αρκετό καιρό. Δεχτήκαμε πολλούς εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό και η διαφορά άνοιξε από νωρίς, με συνέπεια να μην είμαστε σε θέση να ακολουθήσουμε τον Ολυμπιακό στο σκορ.

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157629747006729, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}