Skip to main content

Με το πόδι στο γκάζι ο Θρύλος

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 80-60 του Ρεθύμνου και παραμένει μόνος πρώτος στην κορυφή της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 80-60 του Ρεθύμνου και παραμένει μόνος πρώτος στην κορυφή της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Το παιχνίδι δεν άρχισε καλά για τον Θρύλο. Και αυτό γιατί λόγω έλλειψης συγκέντρωσης στην άμυνα οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν με 15-21 στο τέλος της πρώτης περιόδου.Στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως, ο Θρύλος άλλαξε την κατάσταση. Με επιμέρους σκορ 28-16 οι «ερυθρόλευκοι», με οδηγό τον Κώστα Σλούκα άλλαξαν την εικόνα του ματς και προηγήθηκαν με 43-37 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς στο δεύτερο ημίχρονο, έστειλαν τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους και δεν κοίταξαν ξανά πίσω τους. Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Θρύλος δέχτηκε μόλις δέκα πόντους και έφτασε στη νίκη με 80-60.

Δεκάλεπτα: 15-21, 43-37, 61-50, 80-60.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 6 (11ριμπ.), Ντάνστον 8, Σπανούλης 8, Ντάρντεν 8 (2), Παπαπέτρου, Σλούκας 13 (1) (11ασίστ), Λαφαγέτ 3, Λοτζέσκι 14 (2), Χριστοδούλου, Πρίντεζης 13 (2), Μάντζαρης 3 (1), Καββαδάς 4.
Ρέθυμνο (Σκουρτόπουλος): Σίμπσον 9 (1), Σχίζας, Κουμπούρας 8, Σάφτεναρ 9 (1) (11ριμπ.), Κάνσιλ 8, Άλεν 4, Καλαμπόκης 6, Φαγέ 6, Σίνης, Χίλαρης 2, Κράβιτς 8, Δουλγεράκης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Το Ρέθυμνο είναι μια ομάδα με αθλητικό ρόστερ. Παίζει καλά στο ανοιχτό γήπεδο, παίζει με ενέργεια  και έχει επιθετικό ταλέντο. Εμείς δεν μπήκαμε συγκεντρωμένοι, κάναμε πολλά λάθη στην άμυνα, δεχθήκαμε εύκολα καλάθια και γι’ αυτό το Ρέθυμνο πήρε διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο. Μάλιστα τους επιτρέψαμε να σουτάρουν με 63% στα δίποντα στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, μπήκαμε από την αρχή όπως έπρεπε. Η άμυνα λειτούργησε όπως έπρεπε. κάναμε καλό ομαδικό παιχνίδι με 26 ασίστ και έτσι πήραμε διαφορά στο τέλος. Το Ρέθυμνο είναι ποιοτική ομάδα. μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε κάθε αντίπαλο. Εμείς αντιδράσαμε καλύτερα όσο περνούσε η ώρα και φτάσαμε στη νίκη. Πραγματικά ήταν ένα καλό τεστ για εμάς. Είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε την παραμονή της συμπλήρωσης 90 χρόνων του συλλόγου. Είναι σημαντικό ότι στην επέτειο των 90 χρόνων κερδίζουμε».

ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ: «Ξέραμε ότι είναι περίεργο ματς, επειδή πήραμε τη νίκη στο Μιλάνο. Το Ρέθυμνο είναι μια ομάδα καλή στο ένας εναντίον ενός. Από εδώ και πέρα συγκεντρωνόμαστε στο ματς με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Για εμάς ήταν ένα τεστ για να σταθούμε όσο καλύτερη  μπορούμε απέναντι σε μια κορυφαία ομάδα, να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας. Να δούμε που θα καταλήξουμε. Είχαμε καλή αντίδραση στο πρώτο ημίχρονο, ήταν καθοριστική η αποβολή του Κάουνσιλ. Ήταν άδικη και αυστηρή πιστεύω. Μετά από αυτό εκτιμώ πως χάσαμε τη συνοχή μας. Το συμπέρασμα μετά από αυτό είναι θετικό, ανταποκριθήκαμε και συνεχίζουμε για τα επόμενα ματς».

Highlights...
Photo Gallery... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157651195034126, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}