Skip to main content

Πρεμιέρα με εύκολη νίκη

Η ομάδα μας άρχισε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ επικρατώντας 82-56 του Απόλλωνα Πατρών.

Η ομάδα μας άρχισε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ επικρατώντας 82-56 του Απόλλωνα Πατρών.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν του Απόλλωνα Πατρών και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας κόντρα στη Βαλένθια την Πέμπτη στην έδρα της ισπανικής ομάδας.

Το ξεκίνημα του ματς βρήκε την ομάδα του Μίλαν Τόμιτς να προηγείται με συνεχόμενους πόντους από Ντάνστον και Σπανούλη. Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν το πρώτο δεκάλεπτο όντας μπροστά με 19-15.

Στη δεύτερη περίοδο οι Πειραιώτες ανέβασαν την απόδοση τους, έκλεψαν μπάλες, βρήκαν πόντους στο τρανζίσιον και έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό μπροστά 41-29.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Θρύλος έσφιξε ακόμη περισσότερο την άμυνα του. Αγραβάνης, Λαφαγιέτ και Ντάνστον συνέχισαν να φορτώνουν με πόντους το καλάθι του Απόλλωνα και έτσι η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά το +20 (57-37) στο 28’. Το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε την ομάδα μπροστά με 65-39.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η ομάδα του Πειραιά διατήρησε τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους, ο Μουράτος έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του Θρύλου και πέτυχε τους πρώτους του πόντους, ο Χριστοδούλου πήρε χρόνο συμμετοχής και  τελικά ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη με 82-56.

Δεκάλεπτα: 19-15, 41-29, 65-39, 82-56
Ολυμπιακός (Τόμιτς): Πέτγουεϊ 4 (1τριπ, 5ριμπ), Χάντερ 11 (7ριμπ), Ντάνστον 13, Σπανούλης 17 (3τριπ,5ριμπ, 8ασ), Σλούκας 9 (9ριμπ,8ασ), Λαφαγιέτ 9 (3), Μουράτος 2, Χριστοδούλου 7 (1), Αγραβάνης 4, Μάντζαρης 6 (1τριπ, 5ριμπ, 3ασ), Κατσίβελης.
Απόλλωνας (Βετούλας): Σκορδίλης 4, Αργυρόπουλος 6, Γκάλογουεϊ 4, Πεν 22, Φιτζπάτρικ 5, Αντωνάκης 1, Μπατής 7 (1), Ελ-Αμιν 5 (1), Γοργώνης 2. 

MΙΛΑΝ ΤΟΜΙΤΣ:  «Είχαμε συγκέντρωση και στα 40 λεπτά και χτίζαμε διαφορά δεκάλεπτο με δεκάλεπτο. Κρατάμε αυτό και τη θέληση των παικτών που αντέδρασαν λίγες μέρες μετά από ένα χαμένο παιχνίδι. Για μας είναι κέρδος και ο Αγραβάνης ο οποίος έπαιξε αρκετά καλά. Τον χρειαζόμαστε πολύ στο παιχνίδι με τη Βαλένθια και νομίζω θα μας βοηθήσει πολύ.  Θα έχετε ενημέρωση σε μερικές ημέρες».

Όσο για το μέλλον, ο κόουτς είπε πως η ομάδα χρειάζεται: « νίκες και αρκετή δουλειά μέσα στο γήπεδο. Όχι να μιλάμε εκτός γηπέδου, αλλά εντός αυτού. Έτσι ξεπερνιέται η κρίση. Σίγουρα μόνο με νίκες και καλό μπάσκετ θα τα καταφέρουμε».

Για τα όσα έγιναν μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό: «Ο Ολυμπιακός δεν τελειώνει ποτέ. Άρα πρέπει να στηρίξουμε όλοι τον Ολυμπιακό για να προχωρήσει. Και στις νίκες και στις ήττες όλοι πρέπει να είμαστε μαζί. Πιστεύω πως όσο καθόμαστε και προσπαθούμε να εξηγήσουμε αυτό που γίνεται με τον Παναθηναϊκό είναι χειρότερο. Ο Ολυμπιακός έχει πλέον την Βαλένθια και πολλές υποχρεώσεις και δεν πρέπει να μπούμε στη διαδικασία για το τι και πως. Ίσως κάποια άλλη στιγμή να είναι καταλληλότερη ώρα».

Από τη μεριά του, ο  Αντρέας Χριστοδούλου δήλωσε: «Ήταν δύσκολο παιχνίδι γιατί προερχόμασταν από βαριά ήττα. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Όσα έγιναν ανήκουν στο παρελθόν. Πλέον μας ενδιαφέρει το παιχνίδι με τη Βαλένθια για την Ευρωλίγκα».

ΝΙΚΟΣ ΒΕΤΟΥΛΑΣ: «Δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί όσο θέλαμε. Είναι ανεξήγητο ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν τόσο πάθος και συγκέντρωση και εμείς δε πηγαίναμε πάνω στη μπάλα πρώτοι. Θεωρώ πως σε αυτά τα παιχνίδια θα πρέπει να έχουμε αυξημένο κίνητρο. Δεν είχαμε ρυθμό επιθετικά, κάναμε λάθη και στην άμυνα και ήμασταν άστοχοι. Σίγουρα έχει να κάνει και με τον αντίπαλο και το επίπεδο, αλλά περίμενα πως είχαμε περισσότερη διάθεση και θέληση. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με την Ελευσίνα που είναι πολύ σημαντικό».

ΕΛ ΑΜΙΝ: «Παίξαμε με μία πολύ καλή ομάδα. Είχαν πολύ καλή επιθετική συγκομιδή και εμείς αντέξαμε μόλις ένα ημίχρονο. Σε αυτό το διάστημα ήμασταν καλοί, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δεν παρουσιάσαμε το πρόσωπο που θέλαμε».

Highlights...
Photo Gallery... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157648415550847, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}