Skip to main content

Βομβαρδισμός και 13-0

Ο Ολυμπιακός πέρασε και από την Πάτρα καθώς επιβλήθηκε του Απόλλωνα με 88-69 και ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο της Α1 με 13-0.

Ο Ολυμπιακός πέρασε και από την Πάτρα καθώς επιβλήθηκε του Απόλλωνα με 88-69 και ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο της Α1 με 13-0.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος μπήκαν στο ματς αποφασισμένοι να τελειώσουν από νωρίς το παιχνίδι. Πρίντεζης, Σπανούλης και Μάντζαρης βοήθησαν την παρέα τους να προηγηθεί 22-14 στο πρώτο δεκάλεπτο.

Στη δεύτερη περίοδο, όμως, οι Πειραιώτες δεν είχαν την απαιτούμενη συγκέντρωση στην άμυνα και έτσι ο Απόλλωνας κατάφερε να πλησιάσει και έτσι το ημίχρονο τελείωσε με 41-37 υπέρ της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Γιώργος Πρίντεζης και Βασίλης Σπανούλης ανέλαβαν δράση στο τρίτο δεκάλεπτο και μαζί με τον Κώστα Παπανικολάου ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι και... εξαφανίστηκε. Με επιμέρους 10-2 στο πρώτο τρίλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου οι Πειραιώτες έκαναν το 51-39 και δεν κοίταξαν ξανά πίσω τους.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δοκίμασε σχήματα και πρόσωπα ενόψει Μακάμπι Τελ Αβίβ στο τελευταίο δεκάλεπτο με τους Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος να φτάνουν στη νίκη με 88-69.


Δεκάλεπτα: 14-22, 37-41, 51-62, 69-88
Απόλλωνας Πάτρας (Βετούλας): ΜακΚόλουμ 19 (1), Αργυρόπουλος 9 (1), Γκραντ 16 (2), Λιανός, Έρτσεγκ, Πέτροβιτς 13 (3), Τέρνερ 8, Κρόλο 4.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 8 , Λο 7, Άντιτς 8 (2), Σπανούλης 7 (1), Περπέρογλου 10 (2), Σλούκας, Μαυροειδής 4, Γκετσεβίτσιους 8 (2), Πρίντεζης 18 (3), Μάντζαρης 9 (3), Παπανικολάου 9 (1).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Το σημερινό παιχνίδι και η ατμόσφαιρα μου θύμισε παλιές εποχές του ελληνικού μπάσκετ και όσοι ήρθαν σήμερα στο γήπεδο το χάρηκαν. Ο Απόλλωνας κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια και είναι άξιος συγχαρητηρίων. Είναι ευχάριστο να υπάρχουν φίλαθλοι και των δυο ομάδων στις εξέδρες. Το πιο δύσκολο στην Ελλάδα είναι αυτό.  Ο φασισμός βρίσκεται στα γήπεδα και στα Πανεπιστήμια όπου δεν μπορείς να εκφέρεις διαφορετική άποψη. Δεν περίμενα να παίξει ο Απόλλωνας αυτή τη ζώνη για 35, 37 λεπτά αλλά για μας ήταν μια καλή ευκαιρία. Ο κόουτς επέλεξε να μας δώσει ανοιχτά σουτ και είδατε τα ποσοστά που είχαμε. Οι ασίστ μας δείχνουν την ομαδικότητα που είχαμε και η διαφορά στα ριμπάουντ την προσπάθεια που κάναμε. Ολοκληρώσαμε αήττητοι τον πρώτο γύρο και είναι σημαντικό για  μας. Έχουμε συνεχόμενα ταξίδια, μετά από δω πάμε στο Τελ Αβίβ και μετά στον ΠΑΟΚ, αλλά είναι σημαντικό ότι τα παιδιά δουλεύουν σκληρά. Δεν υπάρχει κανένα θέμα με το ρόστερ μας. Είμαι ευχαριστημένος κι από την προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά. Σήμερα δεν είχαμε τον Πάουελ που ήταν τραυματίας και τον Σερμανίντι που πήγε για την αθλητική του βίζα, αλλά ως εκεί. Ένα παιχνίδι μπάσκετ διαρκεί 40’, αλλά αυτό με τη Σιένα διήρκησε 40’03’’, το καλάθι ήταν εκτός χρόνου και το δίκαιο είναι να ξαναγίνει το παιχνίδι».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Συγχαρητήρια στην Πάτρα για την προσπάθεια που κάνει και στον κόσμο που γέμισε το γήπεδο. Μακάρι να είναι παντού έτσι. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μας και το ξέραμε. Στην αρχή μπήκαμε καλά, τρέξαμε, πιέσαμε και πήραμε διαφορά αλλά δεν το κρατήσαμε ως το τέλος. Και στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε κάποια κακά διαστήματα, αλλά επιβάλλαμε το ρυθμό μας.
Δεν ξέρω τι θα γίνει με την ένσταση, η δουλειά μας είναι να παίζουμε και κοιτάζουμε το παιχνίδι με την Μακάμπι ως τελικό. Πιστεύω ότι είναι πολύ θετικό πως υπήρχαν φίλαθλοι και των δυο ομάδων δίπλα, δίπλα. Ο κόσμος αγαπά το μπάσκετ και τα γήπεδα έχουν αρχίσει και γεμίζουν πάλι όλο και πιο συχνά».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Σήμερα καταθέσαμε το υπόμνημα στην Ευρωλίγκα όπως αναφέρουν οι κανονισμοί. Σε αυτό αναφέρουμε πως το καλάθι της Σιένα είναι εκπρόθεσμο και ζητάμε την επανάληψη του αγώνα. Είναι ξεκάθαρο ότι το καλάθι της Σιένα δεν μετράει, όλοι είδαμε τι έγινε. Περιμένουμε την απάντηση της Ευρωλίγκας και νομίζω πως είναι ξεκάθαρο τι έγινε στο παιχνίδι. Περιμένουμε το επόμενο διήμερο, πριν το παιχνίδι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, να μάθουμε τι θα συμβεί. Νομίζω ως την Τετάρτη θα έχουμε απάντηση».



ΝΙΚΟΣ ΒΕΤΟΥΛΑΣ: Ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες λύσεις και ήταν αναμενόμενο ότι στο δεύτερο ημίχρονο εμείς δεν θα μπορούσαμε να αντισταθούμε πολύ. Εμείς προσπαθήσαμε να προστατέψουμε τη ρακέτα και δώσαμε ελεύθερα σουτ στον Ολυμπιακό, αλλά και η διαφορά στα ριμπάουντ ήταν μεγάλη. Νομίζω ότι η προσπάθειά μας ήταν αξιοπρεπέστατη και είτε χάναμε 10 είτε 20 πόντους θα ήταν το ίδιο. Για μας το ενδιαφέρον είναι στο παιχνίδι με τον Ίκαρο.

ΙΒΑΝ ΚΡΟΛΟ: Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό αλλά και στον Απόλλωνα γιατί κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια. Προσπαθήσαμε να παίξουμε σκληρά, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός πήρε μια διαφορά και ήταν δύσκολο να την καλύψουμε. Είμαι βέβαιος όμως ότι δεν απογοητεύσαμε τους φιλάθλους μας με τη σημερινή μας εμφάνιση.

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157632664739464, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}