Skip to main content

Και πάλι στο τελευταίο σουτ

Ο αρχηγός ήταν και πάλι φανταστικός, ο Ολυμπιακός έφτασε και πάλι κοντά στην πρώτη του εκτός έδρας νίκη στην Ευρωλίγκα, αλλά και πάλι έχασε στο τελευταίο σουτ στο Καντού.

Ο αρχηγός ήταν και πάλι φανταστικός, ο Ολυμπιακός έφτασε και πάλι κοντά στην πρώτη του εκτός έδρας νίκη στην Ευρωλίγκα, αλλά και πάλι έχασε στο τελευταίο σουτ στο Καντού.

Απέναντι στην ιταλική ομάδα, οι παίκτες του Ίβκοβιτς ξεκίνησαν συγκεντρωμένοι και είχαν τον έλεγχο του αγώνα δείχνοντας ότι δεν επηρεάζονταν από την «καυτή» ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι φίλαθλοι της Καντού.

Και στα τρία πρώτα δεκάλεπτα ο Ολυμπιακός είχε ένα μικρό προβάδισμα αλλά φαινόταν πως το παιχνίδι θα είχε συγκλονιστικό φινάλε.

Κι έτσι έγινε. 7’’ πριν το τέλος, ο Γκιόργκι Σερμαντίνι ευστόχησε στην πρώτη βολή και έκανε το σκορ 64-63, ο Γεωργιανός ευστόχησε στη δεύτερη και ο Χάινς μάζεψε το ριμπάουντ. Ο Αμερικανός που αγωνίστηκε με θλάση στον ώμο έτρεξε το γήπεδο αλλά δεν κατάφερε να δώσει τη νίκη στους «ερυθρόλευκους».

Δεκάλεπτα:12-16, 31-34, 45-49, 64-63
Καντού (Τρινκιέρι): Μίτσοφ 2, Στσέκιτς 8, Μαρκοϊσβίλι 8, Λέουνεν 12, Μαρκονάτο 10, Ματσαρίνο 6, Σερμαντίνι 8, Τσιντσαρίνι 5, Μπαζίλε 5, Λάιτι.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 4, Λούκας 4, Άντιτς 1, Σπανούλης 23, Κέσελ 11, Παπαδόπουλος 4, Γκετσεβίτσιους 8, Παπανικολάου 3, Κατσίβελης 5, Πρίντεζης, Πελεκάνος

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ:  Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι στο οποίο εμείς ήμασταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου κάναμε κάποια λάθη που μείωσαν τη διαφορά. Το ίδιο κακά ξεκινήσαμε και στο τρίτο δεκάλεπτο με την Καντού να παίρνει τη διαφορά. Γι’ αυτό παίξαμε με τους έμπειρους παίκτες. Στο τέλος δεν είχαμε τον έλεγχο και χάσαμε εύκολα καλάθια όπως το τελευταίο. Πρέπει να μάθουμε απ’ αυτό το παιχνίδι.

Στη φιλοσοφία μου είναι σημαντική η σχέση ασίστ – λάθων, με την Καντού να έχει 19 κι εμείς μόνο οχτώ και 13 λάθη. Δεν είχαμε σωστή ισορροπία. Συγχαρητήρια στην Καντού, εμείς πρέπει να συνεχίσουμε και όπως είπα να μάθουμε απ’ αυτό το παιχνίδι.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ: "Όταν χάνεις στον πόντο σού μένει μια πικρή γεύση. Μπορούσαμε να κερδίσουμε, αλλά στο δεύτερο μέρος χάσαμε τον έλεγχο του ρυθμού παρότι ξέραμε πως το τρίτο δεκάλεπτο ήταν το καλό της Καντού", τόνισε ο νεαρός γκαρντ και πρόσθεσε: "Δεν ελέγξαμε καλά στο τελευταίο δεκάλεπτο τις επιθέσεις μας. Σε όποιο παιχνίδι χάνεις προσπαθείς να το ξεχνάς και να δουλέψεις για το επόμενο. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να έχουμε καλύτερο έλεγχο του παιχνιδιού και να μην κάνουμε τόσα λάθη.

Ο Χάινς είχε μία θλάση στον ώμο, την οποία υπέστη δύο μέρες πριν τον αγώνα. Φάνηκε ειδικά στην τελευταία φάση. Ήταν εκτός ρυθμού, ίσως και να πονούσε. Δεν ήταν πάντως δικό του σφάλμα η ήττα.

Ας μην έπαιζα εγώ καθόλου κι ας κερδίζαμε. Εγώ προσπαθώ να δουλεύω και να κάνω ό,τι ζητά ο προπονητής από μένα. Ο κόουτς μού λέει να δουλεύω κάθε μέρα και να μην κοιτάω πολύ μπροστά. Η εμπιστοσύνη του με γεμίζει χαρά, αλλά είναι και τρομερή ευθύνη να μην τον απογοητεύσω".

•    Ο Ράσο Νεστέροβιτς ήρθε από τη Λιουμπλιάνα για να δει το παιχνίδι.
•    Ο Κάιλ Χάινς αγωνίστηκε με θλάση στον δεξί ώμο.

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157628807956311, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}