Skip to main content

Στους «8» και πάλι

Ο Ολυμπιακός νίκησε 79-70 την Κίμκι και θα αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές με πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά.

Ο Ολυμπιακός νίκησε 79-70 την Κίμκι και θα αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές με πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά. 

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλά στο παιχνίδι με τους Πάουελ και Σπανούλη να βάζουν την παρέα τους μπροστά με 22-20. Στη δεύτερη περίοδο Πρίντεζης, Παπανικολάου και Λο πάτησαν το γκάζι και οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο +15 (45-30), αλλά οι Ρώσοι μείωσαν σε 45-41 στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Παπανικολάου, όμως, συνέχισε να «πυροβολεί» και έτσι οι Πρωταθλητές Ελλάδος και Ευρώπης  συνέχισαν να κρατάνε το προβάδισμα.

Στην τελευταία περίοδο, Σπανούλης και Χάινς βρέθηκαν στο πλευρό του αριστερόχειρα φόργουορντ και έτσι η πλάστιγγα έγειρε οριστικά υπέρ του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 79-70 και προκρίθηκαν στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας για όγδοη συνεχόμενη χρονιά.

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 45-38, 60-57, 79-70

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας) Χάινς 9 (7 ριμπ), Λο 10 (8ασ), Άντιτς 2, Σπανούλης 15 (2), Περπέρογλου 4, Σερμαντίνι, Σλούκας, Πάουελ 8 (7ριμπ), Πρίντεζης 7, Παπανικολάου 21 (6/6  12 ριμπ), Κατσίβελης 3.

Kίμκι (Κουρτινάιτις): Όγκουστιν 19, Φριντζόν 8 (2), Κόπονεν 5 (1), Βιάλτσεφ 4, Λόντσαρ 2, Ρίβερς 7 (1), Μόνια, Πλάνινιτς 12 (1), Ντέιβις 13.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις για το ματς. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μας που κατάφεραν να οδηγήσουν την ομάδα στους οκτώ της Ευρωλίγκας, αλλά και σε όλο το τιμ. Χρειαζόταν πολύ δουλειά από ολόκληρο τον σύλλογο. Αυτοί τελικά που αξίζουν περνάνε στους οκτώ με αυτό το σύστημα. Αυτό, λοιπόν που μετράει είναι ότι κάναμε ό,τι έπρεπε σήμερα. Πήγαμε σε όλες τις μπάλες με μεγάλη αυτοθυσία.  Ο Παπανικολάου ήταν εξαιρετικός και όχι μόνο για τα τρίποντα, αλλά και για τα 12 ριμπάουντ που πήρε ειδικά απέναντι σε αυτή την ομάδα που κατά την γνώμη μου έχει την καλύτερη φροντ λάιν στην Ευρώπη. Είχαμε πρόβλημα με την Πρίντεζη, ο οποίος δεν ήταν καλά. Εκείνο που μετράει δεν είναι η τεχνική ανάλυση του αγώνα, αλλά η νίκη και ο κόσμος μας που ενθάρρυναν την ομάδα.  Αξίζουν πραγματικά να δουν ματς στο Top-8 και γιατί όχι στο φάινα-φορ.  Όλοι θα πρέπει να είναι περήφανοι για το τμήμα του μπάσκετ. Θα πρέπει να ρίξουμε τους τόνους και να επικεντρωθούμε στην Εφές. Το πλεονέκτημα έδρας το κυνηγήσαμε, όμως δεν δίνει ουσιαστικά τίποτα. Κοιτάμε το επόμενο ματς. Τελειώνοντας θα ήθελα να πω είναι πώς το ματς με τη Σιένα δεν το χάσαμε, θεωρώ πώς ήταν ισόπαλο και θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε τη νίκη στην παράταση. Τα καταφέραμε, όμως και προκριθήκαμε».

ΡΙΜΑΣ ΚΟΥΡΤΙΝΑΪΤΙΣ: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Ήταν ένα καλό παιχνίδι σήμερα. Εμείς είχαμε προβλήματα στα ριμπάουντ και χάσαμε πολλά ελεύθερα τρίποντα. Έτσι είναι ο αθλητισμός, κάποιος χάνει. Όλη τη χρονιά χρησιμοποιούμε κάποιους συγκεκριμένους παίκτες. Σίγουρα καταναλώσαμε ενέργεια, όμως αυτό δεν είναι δικαιολογία. Δεν έχουμε παράπονο από τους διαιτητές. Ο Παπανικολάου μας νίκησε σήμερα είναι δύσκολο να σταματήσουμε έναν παίκτη με 6/6 τρίποντα».

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157633168763648, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}