Skip to main content

Πρώτος ως το τέλος

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (72-67) και ουσιαστικά εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας ως το τέλος των play off.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (72-67) και ουσιαστικά εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας ως το τέλος των play off.

Το παιχνίδι δεν άρχισε καλά για τους Πειραιώτες. Ο Σερμαντίνι φορτώθηκε νωρίς με φάουλ ενώ η ομάδα έδειχνε να μην έχει συγκέντρωση στο ξεκίνημα. Όσο περνούσε η ώρα, όμως, ο Ολυμπιακός ανέβαζε ρυθμούς. Το τρίποντο του Παπανικολάου αφύπνισε τους πάντες και ο Ολυμπιακός έκανε επιμέρους 13-3 για το 17-14 με το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει 20-22 υπέρ των «πράσινων».

Στη δεύτερη περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το παιχνίδι τους, έτρεξαν στον αιφνιδιασμό και όσο περνούσε η ώρα ανέβαζαν ρυθμό. Σπανούλης, Πρίντεζης και Παπανικολάου έδωσαν λύσεις με τον Ολυμπιακό να προηγείται 38-33 στο ημίχρονο.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Στράτο Περπέρογλου κατάφεραν να στείλουν τη διαφορά στο +10 (56-46). Στη συνέχεια Λο και Σπανούλης ανέλαβαν δράση για να φτάσει η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στη νίκη με 72-67 που ουσιαστικά της δίνει και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας ως τα play off.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 38-33, 58-52, 72-67.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Xάινς 6, Λο 12 (1), Άντιτς 2, Σπανούλης 11 (1τριπ, 7ασ), Περπέρογλου 10 (2), Σερμαντίνι 2, Σλούκας 4, Πάουελ 5, Πρίντεζης 11 (1), Παπανικολάου 9 (2).
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 14, Μπράμος, Ματσιούλις 4, Καπόνο 3 (1), Ούκιτς 4, Λάσμε 11, Τσαρτσαρής 5 (1), Διαμαντίδης 17 (2), Γκιστ 3 (1), Μπανκς 2, Ξανθόπουλος 4.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Το παιχνίδι, αυτό το ελληνικό κλασικό ντέρμπι, διεξήχθη μέσα σε μία πολύ καλή ατμόσφαιρα. Ο κόσμος μάς έσπρωξε στη νίκη σε απολύτως αθλητικά πλαίσια. Προσπάθησαν κι οι 2 ομάδες. Το ελέγξαμε απόλυτα στα μεγαλύτερο διάστημα με 10 πόντους διαφορά. Δεν είχαμε την υπομονή να το τελειώσουμε. Ο Παναθηναϊκός επανήλθε με λάθη μας. Μόνο έτσι μπόρεσε. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, γιατί δεν το παράτησε, προσπάθησε μέχρι τέλους. Συγχαρητήρια και στους παίκτες μας. Δώσαμε 3 παιχνίδια χωρίς το βασικό PG μας, τον Μάντζαρη. Πρέπει να αξιολογήσουμε τη νίκη, όπως πρέπει. Δε μας δίνει κάποιο τίτλο, απλώς το πλεονέκτημα μέχρι τέλους. Οι χαμένες βολές μας πονάνε, παίζουν ρόλο, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας προβληματίσει. Ίσως ήταν πίεση, ίσως η κούραση. Αν και θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά. Τα 10 επιθετικά ριμπάουντ στο δεύτερο ημίχρονο έδειξαν τη μαχητικότητά μας, ήταν ακόμη μία παράμετρος υπέρ μας. Συγχαρητήρια στον κόσμο, στις 2 ομάδες ομάδες, παίκτες μου.

Προχωράμε. Έχουμε κι εμείς ένα παιχνίδι την Πέμπτη. Το inside game, που λέτε, είναι μεγάλο θέμα. Έχουμε post με αρκετούς παίκτες. Φυσικά το παιχνίδι του Σχορτσανίτη δεν το έχουμε, γιατί δεν έχουμε τέτοιο παίκτη. Επιδιώξαμε την άμυνα του κ.Πεδουλάκη με πάσες μέσα προς έξω. Το κάναμε καλά. Αρέσκεται να προστατεύει τη ρακέτα. Δείξαμε υπομονή όταν ο Λάσμε ήταν μέσα και γινόταν αλλαγή στα pick and rolls. Η έξτρα πάσα μάς έδωσε μεγάλη ισορροπία. Η άμυνα στις αλλαγές σου δίνει mismatch, ήμασταν αποτελεσματικοί. Κάθε ημέρα, κάθε προπόνηση, κάθε αγώνας για εμάς είναι βελτίωση. Βρεθήκαμε χωρίς πόιντ γκαρντ σε κρίσιμα παιχνίδια, θα δούμε από εκεί κι έπειτα. Μόνο θετικά μπορούμε να το δούμε

Ο Περπέρογλου είναι ψηλότερος απ' τον Ματσιούλις, δεν υπάρχει mismatch εκεί. Ο Παναθηναϊκός έχει την επιλογή με τον Σχορτσανίτη στο "5" και με τον Ματσιούλις στο "4" να προσθέσει έναν σουτέρ. Αλλά αυτό τον καθιστά ευάλωτο σε άλλα. Κάθε επιλογή προπονητή έχει "συν" και "πλην". Αυτό που μετράει είναι η ανταπόκριση στις οδηγίες. Πόσο θες να νικήσεις, αυτό μετράει. Το κάναμε, για τους λόγους που ξέρετε».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Πρώτα απ' όλα θέλω να πω ότι ήταν το καλύτερο ντέρμπι από άποψης ατμόσφαιρας, εναλλαγής σκορ, ενώ ήταν καταπληκτικός ο κόσμος. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για τη νίκη, που μας βοηθάει και στο βαθμολογικό και στο ψυχολογικό κομμάτι. Δε θέλω να αναφερθώ σε παικτικά στοιχεία, οι προπονητές είναι οι πλέον αρμόδιοι. Πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά, να είμαστε έτοιμοι σε Α1 κι Ευρωλίγκα και να μη βρεθούμε προ εκπλήξεως, όπως με τον Π.Α.Ο.Κ. (76-71). Έτσι πρέπει η μεγάλη ομάδα. Συγχαρητήρια και στον Παναθηναϊκό για την προσπάθεια. Ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στους φιλάθλους μας, που μας στήριξαν σήμερα (4/2). Νομίζω σε 4 ημέρες, συμπληρώνονται 34 χρόνια απ' την τραγική ημέρα το '81 με τη "Θύρα 7". Θέλω να αφιερώσω τη νίκη στα παιδιά που μας κοιτούν από ψηλά και στις οικογένειές τους».

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157632801993643, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}