Skip to main content

Φινάλε στα φιλικά με νίκη

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 70-65 της Ούνικς Καζάν και ολοκλήρωσε με εφτά νίκες σε οκτώ αγώνες τα φιλικά προετοιμασίας.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 70-65 της Ούνικς Καζάν και ολοκλήρωσε με εφτά νίκες σε οκτώ αγώνες τα φιλικά προετοιμασίας.

Η ομάδα μας νίκησε, μετά το Ρέθυμνο, και την Ούνικς Καζάν στο τελευταίο φιλικό του Θρύλου πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων για τη νέα σεζόν. Κόντρα στη ρωσική ομάδα δεν αγωνίστηκαν οι Σέντρικ Σίμονς και Γιώργος Πρίντεζης.

Η αποστολή των «ερυθρολεύκων» επιστρέφει το απόγευμα του Σαββάτου (4/10) στην Αθήνα και στρέφει την προσοχή της στο πρώτο επίσημο ματς για τη νέα σεζόν κόντρα στον Παναθηναϊκό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

H ομάδα μας άρχισε καλά το παιχνίδι. Οι «ερυθρόλευκοι» παίζοντας αρκετά καλή άμυνα κατάφεραν να κρατήσουν στους 16 πόντους τους Ρώσους και έτσι να προηγηθούν με 18-16.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η άμυνα του Θρύλου έγινε ακόμη πιο σκληρή . Σπανούλης, Λοτζέσκι και Χάντερ έδωσαν λύσεις επιθετικά και έτσι ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με 35-29.

Η Ούνικς Καζάν με επιμέρους σκορ 4-9 μείωσε σε 39-38 έπειτα από τέσσερα λεπτά στην τρίτη περίοδο, αλλά ο Δημήτρης Αγραβάνης με σουτ τριών πόντων έκανε το 42-38. Τελικά η ομάδα μας διατήρησε το προβάδισμα και προηγήθηκε με 52-45 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Λοτζέσκι και Σπανούλης ανέλαβαν δράση στην τελευταία περίοδο επιθετικά και με συνεχόμενους πόντους έβαλαν μπροστά τον Θρύλο με 65-55. Η ομάδα μας έπαιξε φανταστική άμυνα στην τελευταία περίοδο και έκανε δύσκολη τη ζωή των Ρώσων. Αλλά η Ούνικς Καζάν με σερί 10-0 ισοφάρισε 65-65, ένα λεπτό πριν το τέλος. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης με ½ βολές έκανε το 66-65, 53’’ πριν τη λήξη. Στη συνέχεια ο Έλληνας γκαρντ έπαιξε τρομερή άμυνα στον Λάνγκφορντ, έβαλε και το τρίποντο για το 69-65 10’’ πριν το τέλος και ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα μας που ήρθε τελικά με σκορ 70-65. 

Δεκάλεπτα: 18-16, 35-29, 52-45, 70-65

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 10 (2τριπ, 10ριμπ, 1κοψ), Χάντερ 8 (7ριμπ, 1κοψ), Ντάνστον 10 (4ριμπ, 2κλεψ), Σπανούλης 13 (3τριπ, 9ασ,1κλεψ), Μάντζαρης 6 (1τριπ, 1ασ,1κλεψ), Καββαδάς, Σλούκας 3 (5ασ), Κατσίβελης 5 (1τριπ, 2ριμπ), Λαφαγιέτ (3ασ), Λοτζέσκι 12 (1τριπ, 6ριμπ, 2κλεψ), Αγραβάνης 3 (1τριπ, 3ριμπ, 2κοψ)  
Ούνικς Καζάν (Πεδουλάκης): Γουάιτ 12 (1), Λάνγκφορντ 14 (1), Ζήσης 7 (1), Σοκόλοφ, Καϊμακόγλου 8 (1), Μπίκοφ, Λικχοντέι, Σανικίτζε 5 (1), Φίσερ 8, Κουμπάνοφ 2, Τζέρελς 9 (2).

Μετά την ολοκλήρωση του ματς ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε:

Για τα παιχνίδια στο Ρέθυμνο: «Ήταν σημαντικά φιλικά αυτά τα δύο για εμάς. Γιατί αντιμετωπίσαμε δύο ομάδες που παίζουν διαφορετικά είδη μπάσκετ. Επίσης δεν ταξιδέψαμε μακριά, δηλαδή εκτός Ελλάδος θέλω να πω, ήταν επίσης πολύ σημαντικό για εμάς. Είμαστε στην τελική ευθεία, αλλά είναι λογικό να μην έχουμε ετοιμότητα 100%, δυστυχώς οι απουσίες των Ντάρντεν και Παπαπέτρου έχουν δημιουργήσει ένα πρόβλημα στην ομάδα και προσπαθούμε να γίνει μια εναλλαγή ρόλων. Το πρόβλημα σήμερα ήταν πως έλειπε και ο Πρίντεζης και αναγκαστήκαμε να μην δοκιμάσουμε σχήματα με δύο φόργουορντ. Σε τελική ανάλυση είμαστε ευχαριστημένοι και νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο. Κοιτάξτε, κάθε τουρνουά είναι διαφορετικό».

Το τουρνουά της Πόλης και αυτό του Ρεθύμνου: «Το τουρνουά της Κωνσταντινούπολης ήταν το πιο δυνατό της Ευρώπης, εδώ στο Ρέθυμνο ήταν διαφορετικά τα παιχνίδια, αλλά το ζητούμενο για την ομάδα μας είναι να γίνεται κάθε μέρα καλύτερη και να ανταποκρίνεται κάθε φορά στα προβλήματα που βάζει ο αντίπαλος. Σήμερα η Ούνικς κατέβασε πολύ το σκορ όπως συνηθίζει ο προπονητής της και ήταν ένα καλό παιχνίδι για εμάς για να δούμε πως θα αντιδράσουμε σε τέτοιου είδους μπάσκετ».

Για το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό: «Είναι νωρίς για τις δύο ομάδες. Και οι δύο έχουν τραυματισμούς, το σίγουρο είναι πως πρόκειται για ένα παιχνίδι που έχω την αίσθηση πως έτσι όπως θα διεξαχθεί, χωρίς κόσμο και με τις ομάδες όχι έτοιμες 100%, νιώθω ότι θα είναι ένα παιχνίδι που δεν θα έχει μεγάλη ποιότητα, αλλά αυτό που θα μετρήσει είναι το αποτέλεσμα. Θα δούμε. Είναι μια διαφορετική ομάδα ο Παναθηναϊκός φέτος, με διαφορετικό προπονητή και διαφορετική φιλοσοφία».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Όντως ήταν ένα πολύ δυνατό φιλικό απέναντι σε μια ομάδα με υψηλό μπάτζετ και υψηλό επίπεδο. Ξέραμε ότι αυτό το παιχνίδι θα μας προετοίμαζε με τον καλύτερο τρόπο ενόψει του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκού. Σίγουρα το ότι έχουμε κρατήσει το βασικό μας κορμό άθικτο, μόνο καλό θα μας κάνει. Νομίζω πως τα νέα παιδιά τα έχουμε εντάξει αρκετά καλά και προετοιμαζόμαστε με τον καλύτερο τρόπο για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ξέρουμε πόσο σημαντικό παιχνίδι είναι αυτό και πάμε να κερδίσουμε».